Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım için durdurduğum 2022'yi yeniden bağlattım. Toplu maaş alır mıyım?

hocaoglu21

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba , 10 aylık engelli maaşına SGK dolayısıyla ara vermiştim. 29.09.2015 tarihi itibariyle tekrar başvurdum ve aktif hale geldi %40 engelliyim toplu halde maaş verirler mi ne kadar alacağım aralık ayında, teşekkürler .

SGK dolayısıyla ara vermişsiniz, sigorta kaydınızın olduğu döneme ait bir ödeme yapılmaz, dolayısıyla toplu ödeme hak etmiyorsunuz.

Toplu ödemeden kastım hani iki aylık hep peşin veriliyor ya ilk başvurularda. Yada aralık ayında elime ne geçer

İlk başvurularda İki ay daha içerde kalıyor diye biliyorum ama

hocaoglu21

29,9,2015 tarihinde başvurmuşsunuz vakfa. bu başvuru sırasında raporunuzla birlikte başvuru formunu doldurup imzalamışsanız evet bu başvuru tarihiniz sayılır. ama başvuru formunu doldurup imzalamadıysanız başvuru tarihi sayılmaz.

sizin bu tarihte vakfa başvurup, başvuru formunu doldurup imzaladıgınızı düşünerek başvuru tarihinizi 29. 9.2015 sayıyorum. bu durumda aylık başlangıç tarihiniz başvuru tarihinizi takip eden aybaşı yani 1 Ekim'dir.
1 Ekim'den Aralık dönemine kadar olan birikmişinizi ve aralık dönem aylıgınızı herhangi bir PTT şubesinden Aralık'ta (doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde) çekebilirsiniz.

buna göre 2 aylık birikmişiniz var: 611,02 TL
aralık dönem maaşınız da:916,52 Tl

aralık'ta toplam 611,02 + 916,52 = 1527,54 Tl alacaksınız.

Kalem hanım vakfa gitmedim telefonla aradım oradaki beyefendi daha önce başvurunuz ve raporunuzun fotokopisi bizde olduğu için evraklarınızı heyete sunacağız gelmenize gerek yok dedi. Türkiye.gov.tr hizmetinden baktığımda daha önce yardımın durumu SGK tespitinden dolayı red yazıyordu şimdi ise yardımın devam ettiği artık yazıyor. Buna göre yapabileceğim bir şey var mı? Teşekkürler.

SGK dolaysıyla ara vermiştim iş bitince tekrar 29.09.2015 tarihinde telefonla arayarak başvuru da bulundum. Heyetten kabul edilmiş. @Kalem

hocaoglu21
telefonla başvuru olmaz, başvuruların şahsen yapılması esastır. telefonla bunu nasıl yaptılar anlamış değilim. olmuşsa da bu mevzuata aykırı bir işlemdir.
2022 sayılı Kanun gereğince çıkarılmış ilgili Yönetmeliğe göre 2022 aylığı kesildikten sonraki başvurular yeni başvuru sayılır. fakat aylık kesildikten sonraki 5 yıl içinde başvuruldugu takdirde tekrar engelli sağlık kurulu raporu istenmez kurum kayıtlarında raporu mevcut oldugundan dolayı.
vakıf işi mevzuatına uygun yapmamış ki birikmiş para hesabı yapayım. vakfa resmi başvurun yok çünkü. telefonla başvuru da olmaz.
ne kadar ödeme alacagınızı da telefonla işlem yapan vakfa sorun bence. dediğim gibi mevzuat dışı bir işlem oldugu için bu konuda hesabın nasıl yapılacagını da bilmem imkansız.
...

2022 Yönetmeliği Madde 11'in 5. fıkrası şöyle der:

(5) Aylığı kesilenlerin yeniden aylık talebinde bulunmaları halinde başvurular yeni başvuru olarak değerlendirilir. (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelliler için, sağlık kurulu raporu geçerlilik süresi “sürekli” olanların kesilme tarihinden itibaren beş yıl içerisinde aylık talebinde bulunmaları halinde rapor istenilmez.

ayrıca Aynı Yönetmelik şöyle der:

"Başvuru ve ön inceleme
MADDE 5 – (1) 2022 sayılı Kanun uyarınca bağlanacak aylıklara ilişkin başvurular, kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı ikametgâhının bulunduğu Vakfa yapılır.
(2) Başvuruların şahsen ve yazılı olması esas olmakla birlikte başvuru işleminin kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından başvuru yapılması hâlinde vekâletname örneği başvuru formuna eklenir.

@Kalem Melek hanım, ilçemiz küçük burada herkes birbirini tanır belki onun etkisiyle gitme gereği duyulmadı ama . TR.gov.tr üzerinden baktığımda yardımın türü devam ediyor diyor. Bu durumda ne yapmalıyım

Bugün 144 nolu numarayı aradım . 20.10.2015 tarihi itibariyle kabul edilmiş ve sisteme bu tarihte girmiş denildi. Bu Tarihten sonra hesaplarmısınız lütfen @Kalem Melek hanım

hocaoglu21

bana 2022 aylığının kabul edildiği tarih değil vakfa başvuru tarihin lazım. aylık başlangıç tarihini tespit edebilmem açısından vakfa başvuru tarihini bilmem gerek. vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir ve aylık başlangıç tarihine göre ödemeler yapılır.

vakfa başvuru tarihi için de başvuru formunun doldurulması ve imzalanması gerekir. ki işte sorun burada. vakıf başvuruyu mevzuata uygun yapmamış ki. telefonla halletmiş işi. o yüzden vakfa sorun dedim. başvuru tarihini nasıl belirlemişler? telefonla açtıgın gunu mu başvuru tarihi olarak yazdılar?:)
yalnız bu işi nasıl yaptıgını vakfa sorun Allah aşkına, hangi akla hizmet edip böyle bi iş yaptılar?

Ablam Kalem vakıf heyetten çıktığı günü baz alıyor yani 20.10.2015 tarihindeki baz alıyor. Bugün 144 nolu telefonu aradım aralık ayında bana 6 aylık ücret alacağımı söylediler.
Ben ise 29.09.2015 et telefonla işimi bağlatmıştım :)

ödemeyi vakıf yapmıyor ki. hesap da öyle yapılmıyor ki. vakıfta sana kim söylemişse yanlış söylemiş.

aylık başlangıç tarihi, vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşıdır. aylık başlangıç tarihinden itibaren ödemeler yapılır.

Vakıf değil ablam 144 nolu numara söyledi bana altı aylık aralık ayında alcaksın dendi

20.10.2015 tarihinde kabul edilmiş ve aralık ayında altı aylık ücret alacaksınız denildi bana Kalem sizi de menkul ediyoruz kusura bakmayın lütfen

senin aralık ayında 6 aylık alman ne demek biliyor musun?

aralık dönemi (aralık, ocak, şubat)
eylül dönemi (eylül,ekim,kasım) demek.
yahu sen 29 Eylül'de telefonla aradım diyorsun. ama adamlar başvuru tarihini erkene çekmişler o zaman.
sana 1 eylülden 1 mart'a kadar para ödenmesi için senin vakfa agustosta başvurmak gerek.
vakıf ne yapıyor boyle? ne yaptı evraklarla mı oynuyor? eger 144 hesabı doğru yaptıysa ki doğpru yapmıştır.

eger sana aralıkta 6 aylık ödeme yapılacaksa kesin vakıf sahtecilik yaptı!
aralık dönem aylıgı 3 aylık peşin ödenir (aralık, ocak,şubat)
ondan önceki 3 ay da eylül dönem aylığı (eylül,ekim,kasım)
sana 1eylül itibariyle ödeme yapılıyorsa aylık başlangıç tarihin 1 eylül kabul edilmiştir.,
aylık başlangıç tarihin 1 eylül ise vakfa başvuru tarihin ağustos olur.
e sen telefonla vakfı taa 29 eylül'de aradın.
o vakfa git soyle vakfa başvuru tarihini hangi tarih göstermişler ve neden mevzuata uygun hareket etmemişler?

144 nolu numaranın bana söylediği aynen bu şekilde başvurunuz 20.10.2015 tarihinde kabul edilmiş altı aylık ödeme alacaksınız aralık ayında denildi . Kalem ablam. Maaşa daha bir ay var fazla karıştırmasam daha iyi kısmette ne varsa o bakalım ne kadar alacağım

yahu ablam ben b u işi biliyorum. o tarih aylıgının kabul edildiği tarih. ödemelerin hesaplanmasında aylık başlangıç tarihi esas alınır.
sen bana şu vakfın hangi ilçede oldugunu yazar mısın bi?

Boş ver ablacım çok teşekkür ederim kafanızı ağırttım. Üzerlerine gidersek iptal edecekler.

bir sürü vatandaş vakfa gitmek zorunda kalacak ama bazı vakıflar telefonla iş halledecek ve ne yaptıgı da belli olmayacak. bunu sessiz karşılamam mümkün değil vakfa aşırı kızgınım!

2022 yönetmeliği şöyle der:

"Ödeme
MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.
(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır.
(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır.

@Kalem Melek hanım konuyu tam olarak anladım vakfa gittim 20.10.2015 tarihi iti Bahri'yle başvurum kabul edilmiş ve 144 numarayı da aradım tekrar bana vakıfla aynı bilgiyi verdi . İşin Komik tarafı ablam Çarşamba günü sgk olarak iş başı yapıyorum. Budumda ne olacak bişey alacakmıyım

hocaoglu21
hakikaten komik bir durum olmuş:) Çarşamba gunu SGK'lı olarak işe başladıysanız Aralık dönem ödemeleri öncesinde sistem aracılıgıyla yapılan sorgulama neticesinde SGK kaydınız tespit edilir ve 2022 aylıgınız fesh edilir. bu durumda aralık dönem aylıgınızı alamazsınız. ama 1 Aralık'a kadar olan birikmiş ödemelerinizi alabilirsiniz.
Vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşından 1 Aralık'a kadar ödemeleriniz PTT'ye yatırılır ama aralık dönem aylıgı yatırılmaz.

Kalem ablam sgklı işim ayın yirmiüçüne yani 23.11.2015 tarihine ertelendi. Bu durumda aralık dönem maaşını hak edebiliyor muyum ? Çok teşekkür ederim ablam.

hocaoglu21

maalesef aralık dönem aylıgını alamazsınız o tarihte sgk'lı olursanız. ödeme dönemi öncesi sgk sorgulaması yapılıyor sistem aracılıgıyla. dolayısıyla aralık dönem ödemesi öncesinde yapılan sorgulamada sgk kaydınız tespit edilecektir ve aylıgınız feshedilecektir...

Kalem ablam sgk sorgulaması maaşa kaç gün kala yapılıyor. Size zahmet yazarsanız sevinirim. Teşekkürler

Kalem ablam e-devlet üzerinden maaşımın yatırıldığını gördüm 1222 lira , şimdi sgk kamı yaptırsam sorun olur mu

Yok yok sorn olmaz bir telefonla hallettirirsin.ya ben uc gun vakifin onunde sira bekledim evrak verdiler 16 kuruma imzalattim sen nasil olurda telefonla bagladilar diyorsun anlamiş dilim,korkumdan calişacagim işyerine sigorta yapmayin diyorum begenirsem calişmaya devam ederim diyorum.nerede yaşiyorsan soylede bizde orada yaşayalim

hocaoglu21

2022 aylığı Aralık dönem ve birikmiş ödemelerini aldıktan sonra sigortalı çalışmaya başlayabilirsin. 1 Mart 2016 öncesinde yapılacak sistem sorgulaması neticesinde SGK'lı kaydının tespiti yapıldıgında aylığın feshedilecektir ve Mart dönem aylığını alamayacaksın.

Kalem abla bugün e-devlet üzerinden sorgulama yaptım maaşım ve birikmiş ücret yani ocak şubat mart ödemesi de yatırılmış toplam yatan 1222 lira yalnız ptt kartım yok pazartesi ancak ücretimi alabilirim. Pazar gününden itibaren sgk mı yaptırırsam sorun olur mu? Teşekkürler sizi de rahatsız ediyorum kusura bakmayın lütfen

aralık dönem aylıgında mart yok. aralık dönem aylığı 3 aylıktır peşin ödenir. aralık dönem aylıgı içinde aralık, ocak ve şubat tutarları mevcuttur. mart ayı mart dönem aylıgı içindedir. mart dönem aylıgı: mart,nisan ve mayıs'tır.
istesen de pazar gunu sgk yaptıramazsın:)
pazartesi ödemelerini alıp ondan sonra çalışmaya başla.

Kalem tamam ablam öyle yapacağım. Çok teşekkür ederim. Bu arada 1222 hesaba geçmiş demeki vakıf kasım bir itibariyle hesaplamış :)

Üst Alt