Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım iş yerinde haksızlıklara maruz kalıyorum. Ne yapmalıyım?

Cunda

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben %80 bedensel engelli birisiyim ve bir fabrika beni resmiyette çalışıyor gösterip 729,00TL resmiyette maaş gösteriyor ama ben 150,00TL alıyorum ve bana ilk geldiklerinde 5 yılda malülen emekli olacağımı söylediler ama benim araştırdığıma göre 15 yıldan önce emekli olmam mümkün değil, şimdi ben bu fabrikayı mahkemeye vermeyi düşünüyorum ve benim bu güne kadar uğradığım maddi zararıda karşılamalarını istiyorum, işe ilk giriş tarihim şubat 2007, bana bunlar 2008 ağustos ayına kadar aldığım her 150,00TL karşılığı resmiyette gösterilen maaş üzerinden bodro imzalattılar ama ben o tarihten itibaren o bodroları imzalamadım, şuan halen bana 150,00TL maaş verilmekte ve sigortam yatmaktadır resmiyette bana verilen maaş halen ilk başladığım künkü gibi brüt askeri ücret olarak gösterilmektedir...

ben şuan böyle bir uygulamaya maruz kaldığım için diğer hiçbir sosyal hakkımdan yararlanamıyorum evde bakım ücreti yada özürlü aylığı gibi ve mahkemeye verip uğradığım maddi kayıpların karşılanmasını ve bu sahteciliğin giderilmesini istiyorum açıkcası bu durumdan çokta rahatsızlık duyorum... bana bu konuda bilgi verir, görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim...

Imzaladıgınız bororların ücretini alamzsınız. Ama diyerler üzerinden bir hak idda edebileceginizi düşünüyorum. Kesin bilgi degildir, sizi yanıltmıyayım. Sadece düşüncem bu yönde.

Hemen bir mahkemeye baş vur ve hakkını ara, bu güne kadar niye bekledin anlayamadım.Sen kendi hakkını aramassan kim arayacak. Ha ne yaparlar işten çıkartırlar ve tazminatını öderler. Ama sende tüm haklarını alırsın.

Bulunduğunuz il veya ilçe de'ki İş Bulma Kurumuna Müracat edin bilgilendirin size yardımcı olacaklardır

Hangi haktan bahsediyorsunuz anlamadım.
Durumun en baştan beri farkındasınız,ve işyeri size normal maaş vereceğiz demedi,siz de bu zamana kadar durumu kabullendiniz ve bugünlere geldik.
Vicdanen de,yasal olarak da işveren kadar suçlusunuz.
İşverenin 3-5 kuruşa engelli istihdamı kapsamında cezadan kurtulmasına alet oldunuz ve bu devleti yanıltmaktır.
Vicdanen işse sizin gibi yapanların bu davranışlarıyla engelli istihdamını baltaladıkları bir gerçektir.

%80 engelliymiş arkadaş belkide iş bulamadı buna mecbur bırakıldı :(

koray.;
buna katılıyorum ama her ne olursa olsun işveren de sömürü düzenini kurmuş belki en başında mahkemeye verilebilirdi bana böyle birşey teklif edildi diye. 150 tl alıyorum diye bir sürü haktan mahrum kalınmış. zararın neresinden dönülse kardır diyorum ama neresinden dönersiniz bilemem. bir hak iddia edebileceğiniz sanmıyorum. çünkü emeklilik meselesi sorun olana kadar alan razı satan razı gibi bir durum varmış gibi geldi bana :(

50 kişiden fazla çalışan varki engelli çalıştırıyor (çalıştırıyor gibi yapıyor)dimi biraz mantık :confused:

bu işin çözümü yok gibi :(

Ufukalp;
arkadaşım size hak vermemek elde değil bende vicdanen rahatsızlık duyuyorum ama engelli biri iseniz hayatınızla ilgili çoğu kararı siz değilde aile bireyleriniz veriyor bende bu şekilde bi işe maruz kalmak istemezdim vicdanende sonderece rahatsızım ama ben istemediğim halde bana dayatılan tek gerçek emekli olursun hayatını garantiye alırsın kimseye muhtaç kalmazsın şeklinde oldu ve açıkcası fikrim bile sorulmadı... ayrıca bişey daha söyliyeyim bu fabrikada 600 kişiyi aşkın insan çalışıyor ve bu şekilde ki bi uygulama sadece benim gibi %80 bedensel engelli birine değil işitme engelli olupta cihaz kullanıp gayet iyi duya bilen fiziki hiç bir sorunu olmayan insanlar yada yüzde kırkın üzerinde raporu olupta yürüye bilen insanlarında bu şekilde kullanıldığını belirtmek isterim ve bundan gayette hoşnutlar çünkü sigortaları yatıyor ayrıca harçlıkları çıkıyor yada babalarını işlerinde çalışıyorlar ve bedavaya sigortaları yatıyor...

samet_86;

işte böyleleri yüzünden engelliler iş bulamıyor :mad: bazıları yüzünden gerçekten ihtiyacı olanlar da böyle vicdan azabı çekiyor offf Allah sana da kolaylık versin ama aile bazen herşeyi iyi bilemiyor onlar elbette bizim iyiliğimizi istiyorlar buna eminim ama bizi her zaman koruyamazlar. Ben ehliyet alırken de babam çok karşı çıktı ben senin her ihtiyacını görmüyor muyum sen iyi kullanırsın da başkalarına güvenemem ama öyle olmuyor bazen iyiliğimi istiyorsanız düşüncelerime karalarıma saygı duyun demek gerekiyor.

Aslında bu uygulamanın bir çok yerde yapıldığını duydum.Bu konuda bi başlık açalım ve en azından bu durumda olan ve kendini savunamayacak arkadaşlar çalıştıklerı yeri.adresini ve aldığı ücreti yazssınlar.Ve bu utanç verici uygulamada yetkili mercileri uyaralım.Gerekirse şikayet edelim.

Anlamsız;

iyi fikir de orada bu şekilde çalışanları da sergilemiş olacağız bunun sonucu ne olur onu kestiremedim doğrusu :rolleyes:

arkadaşım malulen emeklilik 10sene değilmiydi nasıl 15 sene oluyor
sahtecilik falan demişsin sende içinde onaylamışsın kim kime 700 lira maaş veriyor bedavadan ozaman gel çalış derler seninde gücün yetmiyorsa ne yapacaksın hem sigortanda yatıyor sen bilirsin ama senide suçlu çıkartırlar mahkemeye verirsen anası danasını geçmezmi bi şeyde elde edemessin diye düşünüyorum ufukalp ağabeyim ne doğru söylemiş özürlü maaşı demişsin omaaşı alsan hemen hemen aynı para ediyor sigortanda yatmıyor doğal olarakta emekli olamıyorsun değilmi arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin.

ben işimi iyi yaptıgım ıcın kaybettım kımsenın kımseye EYVALLAHı yok kımse kımsenın derdını bılmez anlamaz basına gelmedıkce bız ve bızım gıbıler daha cok maruz kalırız

bodranı ımzalama sende bırıksın almadım de mahkemeye ver bodra uzerındekı maaşı al

Üst Alt