Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım işten ayrılıp EKPSS sınavına hazırlanmak istiyorum, ama kararsızım..?

drsnmtl

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar ben raporumu bu sene aldım EKPSS sınavından yeni haberim oldu... Ticaret meslek lisesi muhasebe mezunuyum .Açıköğretmden kamu 2.sınıf öğrencisiyim...Kalp rahatsızlığım var ve sağ kulak tamamen duymuyor.. Kasım ayında işe başladım ve işimden memnunum asgari ücretle çalışıyorum... Ekpss sınavını duyduktan sonra işi bırakıp sınava çalışmayı düşünüyorum ama sınaavdan sonra tekrar böyle bir iş bulabilir miyim bilemiyorum... Maddi olarak ihtiyaçlarım var ama 3 ay idare edebilirim... KPSS2012 deki sınavda 69 almıştım çok fazla çalışmayarak... EKPSS Sınavdaki şamsım ne kadar yüksek olabilir... Kafam çok karışık işi bırakıp sadece sınava mı çalışsam diyorum... İş ve sınava çalışma olmaz akşam geç çıkıyorum biraz, çalışmaya fırsatım yok...Böyle bir fırsat geçmişken de boşvermek istemiyorumm...Anlayacağınız sizin fikirlerinize-düşüncelerize ve tecrübelerize ihtiyacım var...Yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden çok teşekkürler... Herşeyin hayırlısı olur inşallah hepimiz için...

bence önce işyeriyle konuş bakalım... sana yardımcı olabilir mi???? bazı kurslar var mesela belediyenin ücretsiz hafta sonu veya halk eğitim kursları var akşam ve sabah onlardan birine gidebiliesin... 2-3 saat erken çıkarsın işten akşam 6-9 arası cumartesi-pazar.... çünkü iş bulmak zor... ve de memmun olduğun bir iş bulmak daha da zor... önce işyerinle konuş***

akin007 sağolasın arkadaşımm.. Hafta sonu sakatlar derneğinde var ama cumartesi bile işten izin almam sıkıntılı olabilir hadi aldım diyelim sadece hafta sonu olarak çalışma yapabileceğim ama hafta içi iş temposu ve kafamın yoğun olacağından çalışmaya fırsatım yok...

haftasonları kursa gidersin akşam evde çalışırsın işi bırakmadan çalışayım dersen, aksi halde işi bırakıp sınava ağırlık ver ancak atamaların ne zaman yapılacağı meçhul hemen olur mu ? olmaz mı ? kaç ay geçer bilinmeyenleride iyi hesap et madem işe çok ihtiyacın var...

Bio sağolasın arkadaşım..işle beraber pek yürüyeceğinden emin değilim.. işler kafa yorgunluğu oluşturuyor.. Sınavdan sonra hemen iş bulurum diye düşünüyorum..

iş işteyken bulunur. kesinilikle işini bırakma. akşam çıkışı dersini çalış ve de hafta sonu sana yeterli bu süreler. sakın işini bırakma sonra pişman olursun. bak memnunsun işinden memnun olman memur olmaktan daha iyi bence. program kur kendine zaman dilimini iyice ayrala akşam iş çıkışı ve hafta sonu iyice değerlendir. akşam iş çıkışı konu anlatımlı çalış hafta sonu test çöz. sınavın ne zaman yapılacağı ve atamanın ne zaman olacağı belli değil. memur olacaksın diye bir güvencede yok öncellik işin olsun sonrası sınav kapasiten ikisi içinde yeterli

matematigin iyimi ? iyise işi bırak çalış önlisans vea lise ne giriceksin sınava oda önemlı önlisans 50 ile kapadı düşün lise için en az 80 76ile kapattı bu sefer

HOŞCAKAL arkadaşım çok teşekkürler.. İşi bırakıp kendime zaman ayırarak da çalışmamı ve alacağım puanı yükseltmekde istiyorum... Ama işi de düzene koymuşken bırakmak da istemiyorum..Düşüncelerin için çok teşekkkürler.

mustafa.ay teşekkürler..Mat takviye ile iyi hale getirebilirim..Lise gireceğim sınava...2012 Kpss de 69 almıştım... buda bir bilgi olsun senin için.

lise için ilk atama 95p.max.85p.mın olur liseye cok fazla gıren var ılk atamada 6. yada 9.ay olur heralde .
dıyelım işi bırakmadan 80aldın 2.ye belkı3.ye atanırsın

şimdi birde işçi alımıda ekpss sanırım giren sayısı çok çok artacak liseden!!

musty35 teşekkürler..toplam kaç atama oluyor ve bunların ayları belli mi acaba?

muhendis3232 peki senin fikrin ne bu konu hakkında?

Benim fikrim Dimyat'a Pirince Giderken Evdeki bulgurdan olma..(Atalarımız Güzel Söylemiş)

Bana göre yapman gereken işi bırakmadan hafta sonu kurslarına katıl. ve her gün evde ders çalış iyi bir puan almaya bak alacağın puan 85 ve üzeri olursa ilk alımlarda kadro sayısıda makul olur ise atanırsın herkes için hayırlısı olsun rabbim gönlünüze göre versin...

Bana kalırsa işini bırakma.Kazansan dahi atamalar ne zaman olacak belli değil.O zamana kadar boş kalmış olursun. En iyisi sistem oluşturup ikisini yürütebilmek.Bende çalışıyorum. sabah 9 akşam 7 sınava da hazırlanıyorum...

her şeyi bir sınava endekslemenin doğru bir yol olmayacağını buradaki yorumlardan da anlaşıldığı gibi çok az kişi destekliyor. bende çoğunluktan yanayım düzgün program bu işi çözer Allah'ın izni ile. hayat elindekinden yenisi gelmeden vazgeçilecek kadar uzun değil. :)

Calistin olmadi diyelim olacak diye birsey yok cunku bisey olur yapamazsin olurda kotu puan alirsan ayrildigin is gibi memnun oldugun is bulabilecekmisin bunu düşü n yok bulamasamda sikinti olmaz dersen isi birak kpss ön lisans74aldm ekpss sinavina ilk defa girecegim hafta ici çalışıyorum hafta sonu kursa gidiyorum ayrica farklida olsa bir ornek vereyim geçen sene katiplik sinavi vardi isi birakayim dedim biraktimda katiplik sinavina oturdum klavye calistim yuksekde yazdim mulakati gectim yanlissiz yazan tekkisiydim herkes kesin girersin diyordu ama sözlü mulakat denen birsey oldu bisekilde olmadi geldim bos bos ewde oturdum oturmaktan sinir stres ve verdigim emekle birlikte çalıştığım isde gidince iyice hersey kötü ye sardi simdi ise tam tersini yapiyorum hafta ici calisip hafta sonu kursa gidiyorum

Üst Alt