Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım işyeri bana işitme cihazı aldı. Bu cihaz işyerinin malı mı?

hepsiyAh

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkasasla birşey merak ediyorum.
Ozel sektorde calisiyorum. İsitme engelliyim. Müdürüm araciligi ile isitme cihazi aldik. Su an kullaniyorum bir sorun yok.
Bugun mudurum gorusmek istedi. Bana söylediği cihazlarimin sirketin demirbasi oldugunu zimmet yapacagini soyledi.

Peki ozel sektor engelliye yaptigi pbu yardimi devletten geri alabiliyor mu ?

Bu zimmet olayi icin imza atmalimiyim nasil bir yol izlemem gerekiyor.

Not: benim sirketimden cihaz alinmasi icin hic bir talebim olmadi. Tamamen onlarin yardim talebi uzerine yaptilar.

hepsiyAh cihazı demirbaşa alacak ve işyerinde bir bilgisayar gibi olacak yani şöyle düşün işyerinin bilgisayarı ama sen onu eve götürüyosun kullanıyosun sende kalıyo ama işyerine ait onun gibi olacak işten ayrıldığında alacak mı söyledi mi öyle bişey ? devletten bi ödeme talep edemez faturasıyla beraber belki vergiden düşürebilir

Bana kullandigi kelime aynen su sekilde
Bize yamuk yapip isten ayrilabilirsin. Demekki isten cikista bhnu geri alacaklar. Ancak bir yardim talep ediyorsun sonra bunu zimmet yapip demirbasa dönüştürüyorsun.
Bu onur kirici birşey. Ayrica benim sirketten hicbir talebim olmadi.
Peki ya cihazlar zarar gorurse parasini mi talep edecekleler.
Bir yardim yapılıyor. Sonra elimize yuzumuze siviyorlar.

hepsiyAh benim anladığım o. şimdi o cihaz işyerine ait sen kullanıyosun işten ayrılırsan iş yerinde kalacak çünkü işyerinin bilgisayarı masası gibi o da işyerinin bir cihazı sana zimmetleyecekler tahminim kullanacaksın başına bişey gelirse mesela çalındığını kaybolduğunu farzedelim işyerin parasını talep edebilir dikkatli kullan belki ilerde senin olsun diyebilirler

İstemiyorum böyle olacaksa. İmzayi henuz atmadim pazartesi ilk isim cihazlari teslim etmek olacak.

Sirket engelliligimden yararlanmak istiyor diye sikayet etsem bir dunya ceza yiyecek biliyorum. Ozel sirketler hep boyle sanirim

hepsiyAh engelinden yararlanmak olup olmadığını bilemiyorum.En iyisi imzalamadan bir sor neden bana vermiyosunuz diye işten ayrıldığın zaman sende kalıp kalmayacağını öğren veya bu imzayı neden atıyorum de zaten amaçlarının ne olduğunu anlarsın

ne yardimiymis:po senin saglik hakkin. cok ayipliyorum gorgusuzun daniskasi sirketi:mad: sgk vardir sende. devlet 450 lira katki payi veriyor ne kadara alirsanda cihazi.
bu sirket sana gozdagimi veriyordur. at suratlarina diyesim var:mad:iyi duysunda daha cok isimize yarasin diyip bide gormemisin oglu gibi demirbasmis. insallah kendileri o cihaza muhtac olur:(

5 yil icinde cihaz almistim. Sgk ödeme yapmayacak. Cihazin tum aparatlarinida aldilar. Cihaz sqy q90 up compilot ve tvlink dahil11000 lira odediler

hepsiyAh Açık konuşmak gerekir ise gurur yaptığınızı düşünüyorum , Şirketiniz sizin hayatınızı kolaylaştırmak için bir adım atmış kullanımınız için bir cihaz tahsis etmiş ve zimmetinize vermiş bunu sadece işyerinde kullan iş çıkışı bırak git gibi bir cümlede kullanmadığını düşünüyorum . Şirketiniz bu cihaz üzerinden herhangi bir yardım alamaz sadece gider gösterebilir amortisman ayırır tabi bunu engelli haklarına saygılıyız gibi bir propaganda aracı olarakta kullanacaklardır . Bu tarz aletlerin fiyat skalasını bilmiyorum ama bahsettiğiniz meblağ çok ucuza kaçıp kalitesiz bir şey almadıklarını anlamaya yetiyor. Kısacası size uzatılmış bir zeytin dalını kırmanız çok iyi karşılanmayacaktır

3T3N1TY

Haklisiniz. Ancak es gecilen birsey var. Ben bunu sana aliyorum ama isten cikarsan yasa cikartirsam bunu senden alirim der gibi zimmet yapmak ve ya kaybolmasi durumunda basina birsey gelirse senden parasini tahsis ederim der gibi imza istemek. Bunun iyi tarafina neresinden bakmaliyim.
Hergun uyandigimda sukur mu etmeliyim insallah birsey olmaz diye.

hepsiyAh katılıyorum 3T3N1TY nin dediğine bende 11bin gibi bir fiyat olduğunu bilmiyordum doğrusu işveren olarak ben olsam bende bunu demirbaşlara kaydedip zimmetle verirdim açıkcası.Ben mesela yanımda ortopedik engelli birisi çalıştırsam ve işe gidip gelmesi açısından bir araç alsam 11bin liraya gidip notere aracı onun üzerine yapmazdım bunu sen olsan sende yapmazsın.Ama ilerde belki senin davranışına göre işten ayrılırken buyur al senin olsun diyecektir sen şimdilik al sana yakışan şekilde kullanmaya başla sonuçta senin içinde iyi bişey olduğunu düşünüyorum.Teşekkür et pazartesi imzala derim

hepsiyAh Bile isteye zarar vermeyeceğinize göre oluşabilecek riskli konularda sorumluluk elbetteki size ait olmayacaktır imzalatmak istedikleri kağıttaki yazıları iyi okuyup konuşarak çözebileceğinize inanıyorum.

isitme cihazi araba degildir.
isitme cihazi duymayan insanin protezidir. takma bacak kullanan birine isten cikarsan protezini geri alirim, protezin kirilirsa odersin diyen vicdansiz varmidir acaba. ustelik arkadas onlardan cihaz alin bana diye istememis.
valla isitme kayipli biri olarak benim gururuma dokundu:(

kardeşim gıt sgk ya orda bır müfettişe durumunu anlat.önce hayır yapar gıbı bır cıhaz alıp sonra bunu tehdıt olarak kullanmaya kalkan çakalların uygun bır cezaya ıhtıyacı var.sakın korkma rızkı veren Allahtır .kullar sadece vesıle.belkı bundan sonrakı senın için daha hayırlı olucaktır.belkı işinden ayrılman gerekmez bıle .onlar sana yalakalık yaparlar belkı .sen sgk mufettışıne bu konuyu aç tehdıt eder gıbı cıhazı koyuyorlarsa önune .mobıng uygulamadır o.yanı psıkolojık baskı buda buyuk suçtur...

Git şikayet et, tehdit et, geri çevir, Ne kadar yıkıcı bir toplum olduk böyle yardım muhtaç olana yapılır burada arkadaşımız bir istek veya talepte bulunmamış zaten kendi cihazıda var anladığım kadarıyla. Şirketide daha kaliteli bir cihaz alarak dahada rahat çalışabilmesi ve eksiklik hissetmemesini istemiş. Masumuna bir olayı nereden nerelere getirdiniz keşke her işveren bu kadar sağduyulu olabilse bu işin altında bir Çapan oğlu olsa meral etmeyin 11.000 TL harcamak gibi bir hataya düşmezlerdi. Biz sana değer veriyoruz sende bize değer ver uzun süre beraber çalışalım demek istemişler. Allah herkese böyle şirket nasip etsin

Gurur yapacak hiç bişey yok işitme cihazı araba değil biliyoruz. Bizimde yanımızda çalışan var şirketin arabasını al kullan haftasonu pikniğe götür aileni şahsi aracın gibi kullan diyoruz ama notere gidelim arabayı üstüne yapalım mı diyecez illa ? baban bile sana araba alsa evladım dikkatli kullan der bikaç temkinde bulunur heralde adam 11.000 lira vermiş sende az değer verirsin işine cihaza adamın derdi değil ama ilgi göstermiş ben öyle işverenim olsa o işyerinden emekli olurdum

Zimmetin tek amacı karşılık amortisman ayırabilmek için duran varlık envanterine kayıt. bu mali bir kural müdürünüz büyük ihtimalle detayını bilmediği için size açıklayamamıştır. Eğer apar topar işten ayrılma niyetiniz yoksa 5 yıl sonra cihaz sizindir. Güle güle kullanın ihtimaller ile hayatınızı zehir etmeyin. Bir problem çözülmüş ki buda sevilen aranılan bir çalışan olduğunuzun işareti. Mali konular ince değildir bunlara takılmayın sakın Saygılarımla,

Bir konu daha isterse apple şirketinde bile olsa hiç bir kimse mali talimatlara uymadan 11.000 try değil 11 lira bile harcayamaz. Faturası olmadan gider gösterilmeden karşılık amortisman ayrılmadan.

Merhaba arkadaşlar yazdiklarinizi dikkatlice okudum.

Oncelikle tekrar belirtmeliyim. Sirketten hicbir talebim olmadi.
Evet eski cihazlarim hala duruyor. Bazen iletisime gecmekte zorlanarak anlayabiliyor ve duyuyorum.
Sirkete yaklasik 2 sene once basladim. Reklam yapmak gibi algilanmazsa mercedes te calisiyorum. İlk gorevim veznedar olarak basladim. İsimi cok seviyorum ve severekte yapmaya devam ediyorum. Yaklasik bir yil suren veznedarlik gorevime ek olarak yedek parca surec ve satis icin eksik elemanlari oldugunu ve bu gorevede bakmami istediler.
Acik ve net bir sekilde soylemeliyim. 31 yasindayim araba gosterip birsey sorsalar bilmem hemde hic birseyini. 4 teker vites ve direksiyondan ibaret oldugunu belirtirim. Bugune kadar gicte merakim olmadi arabalara karsi
Yeni goreve basladigimda sadece bir hafta yanima bir kisi verip yaptigi isi takip ettim. Programlar ayri bir dert en ince ayrintisina kadar ogrenmem sadece 2 ayimi aldi. Ustalar parca istediginde programdan ilk haftalarda hangisi bu mu diyerek gecti. Parcayi aldiktan sonra peşlerinden kosarak nereye ve nasil taktiklarina bakardim. Ve sorardim ne ise yariyor. Bu sekilde kendimi geliştirdim. Mercedes araclatin tum ibce ayrintisina kadar butun parcalari vikartip ne ise yaradigini anlatabilecek seviyeye geldim. Sanirim bu azimden ve isimi sevdigimden oldu.

Bana yaptiklari yardim icin tabiki allah binlerve kez razi olsun.

Bir potansiyel gorduklerinden cok eminim. Yoksa kimse kolay kolay bu yardimi yapmayacaktir.

İnsanlik haric bu baska birsey.
Ama yinede bu zimmet yapma istekleri bende onur kirici bir hal oluşturdu. Keske bunun yerine benimle is sozlesmesi yapmak isteselerdi. Seve seve okumadan imzalardim.
Yarin ya imzayi atacagim yada cihazlari teslim edip teselkur edeceğim. Belki bu davranisim isverenin isime son vermek istemesine bile neden olabilir. Yarin okuyup bilgi verecegim. Hepinize tesekkur ederim.

hepsiyAh bunu nimet bil derim memur olsan müdürünün böyle bişey yapması söz konusu değil yapılan iyiliğin değerini bil başka bişey demiyorum

Son düzenleme:
@hepsiyAh kardeşim şirketinde kendini sevdirmişsin bence kıymetini bil ve öyle bir iş yerinden onlar çıkramadığı sürece ayrılma senin şansı orası

@hepsiyAh kardeşim yanlış bilmiyorsam şirkete ayit demirbaşlar sirketin anlaşmış oldugu sigorta şirketince kaskoludur cihazın garantisi bittiğinde bozulsa parçası değişmesi gerekse 11 bin tl lik bir cihazın parça servis parası çok yüksektir örnek tabletimin ekran kartı yandı tamiri 720 tl tablet 800 tl :) bence iyilik içinde iyilik var

Bugun elime iki evrak verdiler birisi isitme cihazinin maliyetine karsilik senet digeride protokol. İkisinide imzalamadim. Cihazlari teslim ettim yarim saat sobra tekrar geri verdiler. Demekki imzasizda elimize yüzümüze sivamadan iyilik yapilabiliyormus.

o iyilik oyle agiza yuze bulastirilmadan, basa kakilmadan sessizce yapilaydi ne kadar iyi birsey bu insanlar ne iyi derdiniz.

iyi yapmissiniz. valla bi sagir olarak cok sevindim. artik cihazinizi gule gule kullanin.
demekki vazgecemeyecegi elemanlarisiniz.:eek:kutlarim sizi.
salak mudurun anlayissizligi galiba. oyle sakatliginizi yuze vurup basa kakar gibi hareketleri. ne oldum delisi biriymis mudur.

Üst Alt