Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım işyerimden engelli tuvaleti yaptırmasını talep edebilir miyim?

Konular
21
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar çalıştığımız yerde özel oda yada engelli wc yapılması gibi bi talep hakkımız var mı yada bizim için ne gibi bir düzenleme ypabilirler

Evet, talep edebilirsin tabii ki: YURTİÇİNDE İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
İşyeri ve çalışma koşullarının özürlülere göre hazırlanması
MADDE 18 – (1) İşverenler, işyerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak ve işin özürlü çalışana uygunluğunu sağlayacak şekilde hazırlamak, sağlıkları için gerekli tedbirleri almak, mesleklerinde veya mesleklerine yakın işlerde çalıştırmak, işleriyle ilgili bilgi ve yeteneklerini geliştirmek, çalışmaları için gerekli araç ve gereçleri sağlamak zorundadırlar.
(2) Uygun koşulların varlığı halinde çalışma sürelerinin başlangıç ve bitiş saatleri iş kanunlarında belirtilen sürelerden az olmamak koşuluyla, özürlünün durumuna göre belirlenebilir.

tabiki senin yasal hakın hatta senin fizek engellerinin tümü kaldıracak şekilde iş yerin hukuken yapması gerekir.tabi sende çok uğraşman gerek unutma bizler için hayatı sağlıklı alanlarda paylaşmak

bu konuda ben de dertliyim özürlü calıştırma kuralına uyarlar ama özürlünün kullanacağı bir wc akıl edemezler. bulunduğum iş yerinde 2. kata cıkmakdan bıktım.

Benim şu ana kadar okuduğum okulların hiç birinde yoktu ama hepsinde talep ettm .. Ben ve bnm gibi arkadaşlar içinde kolaylık olmuş oldu mezun olsamda hepsinde benden sonraki arkadaşlar içinde kalıcı olmuş oldu :)

Üst Alt