Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım kamu bankasında haksızlık yaşıyorum. Adalet yok!

AS21

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sevgili Ailem ve Değerli Dostlarıma Hitaben.

09.09.2013 tarihinden itibaren bir kamu (hesabına gelmeyince kamu değiliz diyorlar.) bankasında çalışmaktayım. 5 yıl boyunca her şey çok güzel gibiydi. çünkü eski Müdürüm Engelli halinden anlayan bir Müdürdü. 5 yıldan sonra yaşadıklarım artık intihar psikolojisine büründürmüştür. Bankanın gelirlerine gitmesi gereken paraların birilerin cebine gittiğine dair bilgilere ulaştım. Yazılım mezunu olduğum için paraların nasıl ortadan kaybolduğunu kendi bilgilerim ile buldum. Bulduktan sonra konuyu kapatmam için abuk sabuk sözler sarf ederek konunun kapatılması istenmiştir. Konunun tarafımca kapatılmayacağı ve bu işi bilmediklerini kendilerine söylememden ötürü 1 saat içinde şubem değişmiştir. Evimden uzak başka bir şubede çalıştırılmaya(diz altı Ortez kullanıyorum.) zorlandım. Yoğun kış şartlarında Valiliğin 3 gün idari izinli sayılmam gerektiğini ilan etmesine rağmen yürüme cihazım(Ortez) ile buzların üstünde patent yaparak işe gidip geldim. İdari izinden faydalanmam gerektiğini bölge müdürlüğüme iletmeme rağmen kamu bankası olmadığımızı tarafıma ilettiler. İşin enteresan yanı ise eğitim akademi müdürlüğünün kamu çalışanlarına zorunlu olan eğitimlerin tamamlanması için tarafımıza baskı yaparak e-mail göndermesi. çok komik ama sağlık sorunlarımıza istinaden hayatımızı idame etmek adına çalışıyoruz ve çalışmak zorundayım. Genel müdürlüğün özel kalemine yazdım. Ancak hala cevap alamadım. Yaşadığım psikoloji beni bitirmek üzere, kronik ağrılarımdan ötürü Neurontin 600 mg kullanıyordum. Yaşadığım sorunlar, psikolojimin yaşanılanları kaldıramaması ve ağır işlerde çalıştırılmamdan dolayı ilaçlarıma Lyrica 300 mg eklenerek şimdi halen kullanmaya devam etmekteyim. psikoloji derseniz bitik, huzur derseniz gitti geri gelmeyecek gibi, Şu anki psikoloji ile ne yazdığımı bile tam anlayamıyorum.

Değerli ailem ve dostlarımdan destek bekliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.
Barış

AS21
Bir taraftan neticesi sürgünle sonuçlanan bezdirme/yıldırma uygulamalarına maruz kalmanız, diğer yandan bir yolsuzluğu tespit etmeniz diğer taraftan da sizde oluşturduğu etki ile mücadeleniz...

Her ne kadar kamu bankaları AŞ de olsa bu kuruluşlar kanun ile kurulmuştur. Dolayısıyla kuruma (genel müdürlüğe) yazılı müracaat edip, olumsuz yanıt alırdanız KDK'ya müracaat edebilirsiniz.

Bir tanıdığımın başına da benzer durum geldi. Kamu bankasında şube müdürüydü. Yolsuzluk yapan 2 personeli tespit edip bildirdi. birisi emeklilikten tazminat alıp çıktı, diğerini şuan hapiste. Tanıdık arkadaş ise şube müdürlüğünden alınıp para aktarım müdürü oldu. Sebebi ise tespitte geç kalması... Atandık dan 6 ay sonra tespit ediyor ve geç kalmak deniyor... önceki müdürlere ne oldu peki ? hiiiçççç... diyeceğim o dur ki o para çarpan kişilerle ortak olup sende cebine para atsaydın şuan şubede kıdem atlardın. Türkiye öyle bir hal aldıki hırsız değil çalan değil namus ve şerefiyle çalışan suçlu oldu. Durumuna üzüldüm, yazılım uzmanısın eğer emeklilik hakkına doldu ise işten ayrılıp bilişim sektörüne yönelmeni daha iyi şartlarda çalışman açısından iyi olur. evden çalışırsın en azından

AS21
Şimdi yazacaklarım için de çok üzgünüm ama durum bu maalesef:
Büyük bir ihtimalle şikayetçi olduğunuzda daha sert misillemelerle karşılaşacaksınız. Bahsettiğiniz durum zimmet ve irtikap suçudur ve bunu öğrendiğiniz andan itibaren savcılığa suç duyurusunda bulunmanız lazım. Yani, mesele aslında çok ama çok büyük.

Siz haysiyetinizle iş yapıyorsunuz. O yüzden üzülmeyin... Uzaktan yazmak kolaydır, biliyorum. Mutlaka barodan veya engelliler ile ilgili çalışan bir avukatınız, hukuk danışmanınız olmalı... Bunu pas geçmeyin.

psikoloji derseniz bitik, huzur derseniz gitti geri gelmeyecek gibi, Şu anki psikoloji ile ne yazdığımı bile tam anlayamıyorum.

Merhaba
Türkiye'de çalışanların % 74 ' ü mobinge uğruyor .

Eğer bir mobing davası açmayı düşünüyorsanız , önce ne kadar yıprandığınızı mahkemeye delil olarak ta sunabilmeniz için psikiyatristten rapor alın .

Her şey de bir hayır vardır diyorum .

Evet hepimizin çalışması ,hayatını idame ettirmesi gerekiyor ama şiddetin dozunu arttıran pislik insanlarla da çalışmak zorunda kaldıkça

sağlığımız daha da çok bozuluyor .

şikayet edin ...kamu cimer neresi varsa...hırsızlar iyice arsızlaştı ...ne diye şikayte etmediniz ..

Çalıştığım Bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığına bildirdim. Ancak 2 yılı aşkın bir süredir ne dönüş yapan oldu. Ne de sorgulayan.

CİMER e başvurun elinizde kanıt da var.....midem bulandı , heryer özellikle kamu doldu hırsızla.belediyesi bankası heryer ya.

SERAFİM

Yıpranma olarak saçlarım aklaştı. her şeyden uzaklaşıyorum. kimse ile görüşmek istemiyorum. Neurontin 600 mg kullanıyordum. Ancak aşırı stres vb. gibi sağlık sorunlarımdan ötürü Lyrica 300 mg kullanıyorum. Yani anlayacağınız uygulanan baskı ve haksızlıkları artık kaldıramıyorum.

hozgul

Aslında tüm sorun yer değişimi istemem ile başladı. Evimden uzakta 1 yıl boyunca çalıştırıldım. Artık dayanamayınca ilgili Müdürlüğümüze yazdım. Çokta ciddiye almıyorlar. almış olsalardı eğer acil dönüş yaparlardı. bakalım hakkımızda hayırlısı diyerek yola devam edeceğiz.

Sardonyx35

Yazılım benim işim çok iyi paralar da kazanabilirdim. Ancak kamu bankası dedik ve kendimizi güvenceye alalım düşüncesiyle 8,5 yıldır çalışıyoruz. Yukarıda belirttiğin gibi bende çalabilirim ki kendime yakıştırmadım. hesap günü var.

AS21

Barış ,ne kadar yıprandığını ve üzgün olduğunu ,benzer şeyleri bir çok defa yaşamış ve halen daha da yaşamakta olan biri olarak seni anlıyorum .

Sana ve insanlara böyle zorluklar yaşatıp , ilaç kullanmalarına vesile olan o kötü ruhlu yaratıklar hiç azalmıyor aksine her geçen gün çoğalıyorlar .

Onlar yüzünden sağlığını bozmaya değmez ,burada yapılması gereken en doğru hamle o ortamdan uzak kalman .

İşsizlik ,geçim derdi kaygılarıyla hareket edersen onlara mahkum kalırsın .

Yak gemileri geç . Sonrası elbet bir çözüm ,fırsat çıkar karşına ,çıkmasa da boşver .

Kaç yıllık ömrümüz var ki ,yaratıklar yüzünden psikolojimizi bozalım . .

Kardeş, ben bir kamu bankasından emekliyim. Uzun süre bir kamu bankasında çalıştıktan sonra emekli oldum. Bilahare çok daha uzun süre özel bankada çalıştım. Hem kamu bankasında hem de çalıştığım özel sektör kurumunda hiçbir zaman bir yolsuzluğun üstünün örtüldüğüne şahit olmadım. Her iki müessesede de ortaya atılan sahtecilik iddiaları üzerine hassasiyetle gidildiğine ve suçluların cezalandırıldığına bizzat şahit oldum. Senin işine, daha doğrusu iddialarına, aklım ermedi açıkçası. Ya buldum/yakaladım dediklerin delil mahiyetinde değil sadece bir zan, ya da senin bilmediğin/vakıf olmadığın türden işlemler olmalı ki bunları abidik gubidik işlemler olarak değerlendirmektesin. Hele hele teftiş kuruluna intikal eden bir sahtecilik iddiasının (deliller sağlam ise) kolay kolay üstü örtülemez. Delillerin sağlam ise arkadaşların dediği gibi ilgili mercilere suç duyusunda bulunabilirsin, ancak deliller sağlam değil ise o zaman iftira atmaktan ötürü senin başın yanar. İyi düşün taşın.
Öte yandan ben ve benim gibi sakat arkadaşlara bankada hiçbir zaman olumsuz bir tavır takınılmadı. Otuz küsur yıllık çalışma hayatımda böyle bir şeye hiç maruz kalmadım.
Hülasa senin işte bir terslik olmalı ama ben anlamadım. Cahilliğime ver. Selametle.

bu devirde ün,versite diplomaları bile sahte çıkıyor

AS21 dikkat et işten çıkarmasınlar sonrası senin için daha zor hayat çekilmez olabilir

benim 3 yıl oldu işten atılalı emekli oldum
çalışma hayatında bende çok zorlandım uğraştılar
ama bu emeklilik hayatı daha zor geçiyor

çalışma hayatına devam et
herşeyi kafaya takmamaya çalış seyahat et en rahatlatan şey
geçmiş olsun

alifatih1958
Yazılım mezunuyum. Bu işi çok iyi biliyorum. Madem ki bu işten iyi anlıyorsan sana şunu söyleyeyim. ilk muhasebede çıkması gereken fiziki para müşteri talebine istinaden araştırma yapıldıktan sonra 3. muhasebede bildiriliyor. 3. muhasebede bildirilmesi ise talebime(kayıp para) istinaden bildiriliyor. kamera kayıtlarını izlediğimde ilk muhasebede para çıkıyor ve personel parayı geri kasaya bırakıp ilgili yöneticilere teslim ediyor. yöneticiler ise fiziki fazlalığı bildirmeyip saklıyorlar. şimdi sana soruyorum... ilk muhasebe de çıkması gereken para niye 3. muhasebede bildiriliyor?

bu devirde ün,versite diplomaları bile sahte çıkıyor

2 üniversite ve mesleki teknik lise bitirdim. ayrıca almış olduğum eğitim sertifikaları klasör olacak düzeyde. Bizim her şeyimiz şeffaf ve gerçek.
soneman
Teşekkür ederim. Aslında işe ihtiyacım yok. Home Office çalışabilecek düzeydeyim. Amacım dişimi sıkıp malulen emekli olup dünya turuna çıkmak. Bakalım bu sorunlar biterse inş.

Yolsuzluğu tespit eden kamu personeline bildiğim kadarıyla yüklü miktarda para ödülü veriliyor. Bir arkadaşım dosya sundu kaç yıl oldu ses çıkmadı hala elinde tutuyor. Yolsuzluk dosyalarını hükümet değişince vereceğim diyor.

Yolsuzluğu tespit eden kamu personeline bildiğim kadarıyla yüklü miktarda para ödülü veriliyor. Bir arkadaşım dosya sundu kaç yıl oldu ses çıkmadı hala elinde tutuyor. Yolsuzluk dosyalarını hükümet değişince vereceğim diyor.

Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi Yazılım benim işim veri tabanında her şey kayıtlı. evrak tutmaya gerek yok ki o iş sağlama alınmış. Benimkisi şikayet vb. şeyler değil. Engellilerin maruz kaldığı durum/lar söz konusu.

Bankada ki göreviniz nedir ?
görevin bir önemi yok. Engellendiğim için şuan kıdemli memurum.

Üst Alt