Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım kamu kurumunda engelli otoparkı yok. Ne yapabilirim?

elifsena

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Kamuda engelli memur olarak çalışıyorum, çalıştığım kurumda engelliler için ayrılmış bir otopark yok, otoparklarda dolu olduğundan aracımı uzak bir yere park etmek zorunda kalıyorum, bu konuyu kuruma bildirdim otopark çok dediler geçiştirdiler, evet otopark çok ama sadece engellilerin park edeceği bir park yeri yok bizde yer bulamayınca uzak bir yere park ediyoruz, bende kurum girişine yakın bir yerde engelliler için otopark olması gerektiğini söyledim ama sanırım benim söylemem etkili olmadı. Kurum girişinde yer yok dediler var ama ağaç, çiçek dikilmiş çevrilmiş alan var, kalan yerede misafir araçları kurum araçları park ediyor..
Bu konu için ne yapabilirim, bir üst kurum nereye şikayet edilir? Not: Sanırım engelli otoparkı olmayan tek kurum biziz, çünkü vergi dairelerinde, adliyede, hastanelerde ve bir çok kamu kurumlarında kurum girişlerinde park ediyorum ama bizim kurumda yok.

elifsena

Ben engelli otopark olmayan Kamu Kurumuna hiç rastlamamıştım.

Eğer üst amirlerinizden veya bulunduğunuz Kamu Kurumunun idari işlerinden dialog ile çözemiyorsanız ve amirlerle sorun yaşamak istemiyorsanız, CİMER'den şikayette bulunabilirsiniz.

Bu şekilde çoğu olumsuz durumu çözdürmüşlüğüm vardır :)

StratoS

teşekkür ederim, cimer dışında şikayet edeceğim bir kurum yok mu? Çünkü ben bu kurumun memuruyum, biz burda hakkımızı aradığımızda bizim tayinimiz başka bir yere çıkıyor.

elifsena

Sizinle ilgisi olmayan Devlet Kurumunu kullanan bir arkadaş/vatandaş şikayet edebilir. :)

Birçok şikayet yolu var ama sizin söylediğiniz gibi, sıkıntı yaşayacağınızı belirtiyorsunuz.

elifsena

Kurumun kendisine, olumlu yanıt alınamazsa bağlı bulunduğu bakanlığa idari başvuru yapabilirsiniz. 5378 sayılı yasa, bu yasanın yönetmeliği ve TSE standartlarına göre engeller için en az %5, 400cm'ye 600cm ve diğer özellikleriyle uygun ayrılmış otopark yapmak zorundadır. bu otoparklar bina girişine 15 metre mesafeden fazla olmaz. Teknik sebeplerle bu mesafe en fazla 30 metreye çıkarılabilir. Mutlaka idari başvuru yapınız, sonrası da halde Kamu Denetçiliğine de gidebilirsiniz.

Üst Alt