Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım kurum emekli olup olamayacağımın belirlenmesi için dilekçe istedi!?

fbilgin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kurumumdan engelli emekliliğe başvurmak istediğimi belirttiğimde personel birimim bana; ilk önce engelli raporuma istinaden hizmet yılımın ve emekli olup olamayacağımın tarafıma bildirilmesi diye bir dilekçe yazmam gerektiğini daha sonra olumlu cevap gelirse emeklilik için dilekçe yazabileceğimi söyledi.

Bu ilk yazdığım dilekçe sonucu evraklar SGK ya gönderilmiş, bekliyorum. Kurumlarda prosedür bu şekildemi işliyor anlamadım. Direk engelli emeklilik için dilekçe yazamıyormuyuz.

Birde yasal olarak mahkemelik bir durum olursa bu vermiş olduğum ilk dilekçe engelli başvurusu olarak geçerli sayılabilir mi? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Ssk lılar içinde benzer durum var. Ben en azından size ssk lı işçinin yaptıklarını anlatayım belki biraz klavuz olur. Önce Almış olduğunuz vergi indirimi ile sgk ya “ emekli olur ve kıdem tazminatı alabilir “ yazısı için başvuruyorsunuz. Bu işlem sonuclandığında size bir kağıt veriyorlar. Falanca kişi emekli olmayı haketmiştir bilmem kaç sayılı kanunla kıdem tazminatı alabilir diye. Bu kağıt elinizde oluğu zaman iş yerine veriyorsunuz onlarda sizin çıkışını yapıyor. Çıkış evrağınız ve emekli olur yazınızla tekrar gidp bu sefer emeklilik için başvuruyorsunuz. Olay bu yani. Yani önce emekli olur kağıdı almak için sonra emeklilik için başvuruyorsunuz. Sizin kurumdada aynı gibi.

Memurlarda durum nasıl onu merak etmekteyim, tecrübesi ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sdr
yani atıyorum emeklilik için sgk'ya başvurduk ama kabul edilmedi tekrar engelli kadrosundan mı devam ediyoruz yoksa işimizden mi oluyoruz ?

Verilen hak geri alınmaz. Eğer memursanız ve bir kere engelli kadrosu ile girdiyseniz bile daha sonradan engeliniz ortadan kalktıysa sizi işten çıkarmıyorlar. Bunlar bu forumlarda okuduklarıma istinadrn verilmiş cevaplardır. Araştırmaya ve diğer yanıtları takip etmeyi ynutmayın lütfen.

fbilgin

Dilekçeyi "emekli olup olamayacağımın değerlendirilmesini, şartlar uygunsa emekliliğimin gerçekleştirilmesizi arz ederim" diye verseydiniz keşke.

Emeklilik olamasa dahi o karara istinaden işten çıkartılmazsınız.

Peki bu saatten sonra izlenebilecek yol nasıl olmalı sizce, ne yapılabilir dilekçe değiştirilemez zannedersem.

fbilgin fatih bey size izah edildiği gibi dilekçeniz ile emekliliğe hak kazanıp kazanmadığınız tespit edilecek, gelen cevaba göre emekli olmak isterseniz yeni dilekçede belirteceksiniz.

Ben bir kamu kurumunda engelli kadrosunda memur olarak görev yapıyodum.ben dilekçemi çalıştığımız kurumun genel müdürlüğüne personel daire başkanlıpına gönderdim gerekli tüm işlemleri hallettiler emekliliğimin onayı genel müdürlüğümüz gönderince de dilekçemde belirttiğim tarihte de ilişiğimi kesip emekli oldum.ekstradan bi rapor şu bu bişey istemediler zaten..hizmet yılımı ve şartlarımı sağladığım için...

Üst Alt