Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım kurum istemediğim bir birimde beni görevlendirmek istiyor!?

DJ_BORAN

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
3
Bir konuda bilgi almak istiyorum arkadaşlar.. Şimdi durum şu; Ben şu anda Sağlık Bakanlğında Engelli Memur kadrosunda çalışıyorum. Çalıştığım kurum. Hizmetli kadrosunda oluşumu gerekçe gösterek Engelim Psikiyatrik olmasına rağmen, Beni görev yaptığım sağlık kuruluşunda "MORG" ta çalıştırmak istiyor. Göya bana evrak doldurtacaklarmş. Fakat ben şunu yaptım; Bu görev bana teblig edildiğinde teblig evrakını imzalamadım ve Görevlendirmeye yönelik itiraz dilekçesi sundum. Raporumla birlikte.. Ben önlisans mezunu yum.. İkinci üniversitemi okuyorum.. Sicildeki arkadaşın söylediğine bakılırsa raporumu ve dilekçemi İŞ YERİ HEKİMİ ne sunucaklar. Yüksek ihtimal İŞ YERİ HEKİMİ bu görevlendirmeyi uygun görmeyecektir diyor.. Sizce bu aşamadan sonra ne olabilir? Öneriniz tavsiyeniz nedir buna benzer bir şey yaşayan tecrübesini payalaşabilecek bir arkadaşım var mıdır burada..

@ DJ_BORAN morg deyince içinde çalışacak haliniz yoktur herhalde mutlaka bi ofisi falan vardır. Eğer iş yeri hekimide çalışır derse ne olacak o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz. Beni yalnış anlamayın ama verilen işi kabul etmedi de denebilir çünkü kadronuz da hizmetli ama size evrak işi vereceklermiş yine de siz bi araştırın inşallah sıkıntı çıkmaz.

İnsiyatif meselesi hizmetliler ya kendi işinde ya da bazen masa başı iş verebilirler ama açıga göre koyarlar oraya. Uygun dille belki kendinizi ifade edebilirsiniz zıt olursaniz hizmetli işine sizi alırlar yani

Ne mi yapacağım? İl sağlık müdürlüğüne başvuracağım. Gerekiyorsa bakanlığa dava açacağım. Emekliliğime bir yıl süre var rapor alırım yeniden dilekçe verip görev yerimin değişmesini isterim yine de boyun eğmem. Kaldı ki, Yapıtklaır işlem Kanuna aykrıı. 657 sayılı kanunda 53 üncü madde ye eklenen bir fıkra ile, "Engelli personelin engellini arttıracak görevlerde çalıştırılması yasaklanmıştır" Kanuna aykırı bir durum söz konusu yani.

Ya nasıl engelini artırıyor ki seni morgun içinde temizlik yap dememişler bişey dememişler altı üstü evrak işi demişler. Madem dava vs demişsiniz neden konu açıp soruyorsunuz bizde bildiğimizi söylüyoruz ayrıca bu işte hiçte bu kadar sona gelecek bişey görmüyorum. İşi güzellikle halletmeye çalışın derim

Ayrıca siz hizmetliyim demişsiniz ben ona göre yazdım size zaten memur işi vermişler bunda ne var anlayamadım. İnternetten araştırdım hizmetli ne iş yapar diye bunlar çıktı.

• Büro alanlarında yerleri süpürmek, silmek ve diğer temizlik işlerini yapmak.
  • Görev alanındaki tuvalet, lavabo v.b. temizliğini yapmak.
  • Eksilen temizlik malzemelerinin takviyesini yapmak.
  • Görev alanındaki mobilyaları, mefruşatları ve büro makinelerini çeşitli temizlik araç ve gereçleri ile temizlemek.
  • Bürolardaki evrak taşıma ve dağıtım işlerini yapmak.
  • Görev alanındaki çöpleri toplamak, çöp kovalarını boşaltmak.
  • Bürolardaki tespit edilen arıza ve hasarları ilgililere bildirmek.
  • Kullanılan temizlik araç, gereç ve ekipmanların temizlik ve bakım onarımlarını yapmak, yapılmasını sağlamak, bunları uygun şekilde muhafaza etmek.
  • Amirlerince verilen diğer benzeri görevleri yapmak.
  • Görevlerinden dolayı Amirlerine karşı sorumludur.

İbrahim bey anlamıyorsunuz galiba. ENGEL DURUMUNUZ NEDİR bilmiyorum ama Psikiyartik hastalıklar "Özelikle bipolar ve psikoz" gibi vakalarda ani duygusal değişimler "Özellikle ortamdan kaynaklanan tetikleyiciler" sebebiyle sonu intihara kadar giden vakalar gözlenmiştir. Bu konu çok ciddi birkondur. Ayrıca.. Şu da var.. Hizmetli olarak atanmış olabilirim; Ama kanun diyor ki; Atandıkları kadro her ne olursa olsun, Engelli kadrosunda çalışan memurlar, Engellerini, Artırıcı, Ağırlaştırıcı görevlerde çalışamazlar. Buna iş hukunda MOBİNG deniyor.. Kaldı ki, Bizim kurumunuz, Yani Sağlık BAKANLIĞI nda, O bahsettiğiniz işleri Temizlik işlerinden sorumlu Sürekli işciler zaten yapmaktalar. Dikkatinizi çekiyorum; Konusu SAĞLIK olan bir bakanlıkta yapılıyor bu işlem. Nereden bakarsanız bakın, Hukuksal ve Bilimsel açıdan BİR SKANDAL SÖZ KONUSUDUR.. Hiç kimse, Üniversite eğitimi almış bir kişiye, Sen mesleğini değil, yukarıda bahsettiğiniz temizlik işlerini yapacaksınız diyemez.. Bu tavır MOBİNG anlamına gelir. İş hukukunda suç olarak tanımlanan bir konudur bu.. Yeterince açık oldu sanırım...

İnsanların, "Doğal yollardan ölmüş olsa dahi" Posta zarfları gibi alınıp verildiği bir ortam da, Ruh sağlığı bozulmuş birinin çalıştrılması nın NE KADAR VAHİM, NE KADAR FAHİŞ, NE KADAR HUKUK GARABETİ, olduğunu bir tahayyül edin isterseniz..

Kaçınız bütün mesai boyunca CESETLER ile HEMHAL olmak ister? Bunu tahayyül edin lütfen!!!

Tabiki haklısınız ama bende diyorum ki işi güzellikle çözmeye çalışın diyorum he siz mobing diyebilirsiniz ama size evrak işi verilmiş ben o anlamda dedim. Durup dururken neden böyle bir işlem yapıldı amirlerinizle mi ters düştünüz demek istediğim ilk önce kurumdan halletmeye çalışın sonra bi üst mercilere taşıyın konuyu. Dediğim gibi beni siz iş yapmadınız veya yapmak zorundasın demedim işi güzellikle halletmeye çalışın olmadı diğer işlemlere bakarsınız.

Tüm idareyi ayağa kaldırdım şu anda. Pazartesi günü bu iş çözüldü çözüldü.. Çözülmediği taktirde psikiyarti ye başvurup rapor alacağım. BEN ORADA ÇALIŞMAM. SAĞLIĞIMI YOLDA BULMADIM!!

Ben kimseyle ters düşmedim; Kurumda çok sevilen ve değer veirlen bir kişiyim. Yalnız son görev yaptığım birimde "Mesafe ve trafik yoğunluğu" sebebiyle görev yerimin değiştirilmesini talep eden benim.. Yani "Kendi isteğimle görev yaptığım hasteneyi değiştirdim" Ortada idare ile sürtüşme yok, Sadece İŞ GÜZAR bir MÜDÜR ün yaptığı HUKUK GARABETİ var. Sözde pandemi den kaynaklı Personel yetersizlğini engelli bir memura yüklemeye çalışıyorlar..

Buna benzer uygulamalarla daha önce de karşılaşıp idareye bir hafta da 20 den fazla dilekçe vermiş biriyim ben. Asla pes etmem!!!

Gerekiyorsa Valiliğe kadar gider Ankara ya bile iletirim bu konuyu..

Emekli olmadım hayır 5510 sayılı kanun la 5434 sayılı kanun arasında UCUBE FARKLILIK giderilmeden de olmayı düşünmüyorum.

Size güzel bir haber vereyim arkadaşlar mesajımı Yukarıdan birileri okumuş olmalı ki, İdare şikayet dilekçemi işleme koydu. Bugün bizzat Hastane müdürü ile görüştüm beni başka bir birime alacağını söyledi. Yarın yeni görev yerim belli olur muhtemelen... Beni uygun bir yere verecekler yeni görev yerimi yazarım size buradan. YAŞASIN ADALET.. HE HEEYT

DJ_BORAN

sizin yerinize kimi koydular peki, siz hakkınızı aradınız aldınız tebrikler. Umarım işe ihtiyacı olduğu için sesi çıkmayan/çıkamayan birini koymamışlardır sizin istemediğiniz o yere. Çünk işsiz kalmamak için çalışan o kadar çok insan varki kurumlarda, özellikle sözleşmeli olarak.

dostum bizi yanlış anlama ama morg deyince hemen aklınıza ölülerin kaldığı yer aklınıza gelmesin hemen ....
bilmiyorum hiç morg a indiniz mi ama morg un içinde bir kaç birim oda mevcut yani orda gassalık yapmayacaksınız ...
haa inşallah istediğiniz yere verirler ama hayat şartları çok zor bizde ekmek parası kazanıyoz ama akşama kadar ne mayası bozuk adam la uğraşıyoruz...

Şairin dediği gibi ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm.....

Yaa ben psikolojik engelli yim beni tutup morg ta çalıştırmaya kalkiorlar.. Olacak iş değil hakikaten..

Çoğu kişi saçmalamış. Adam psikolojik engelli morg da calistirilmak isteniyor. Neyini anlamadiniz. Mantikli mi yani. Olacak is mi bu

Şirket elemanlrından kadro ya geçen birini koydular nöbet te tutturuolarmış

Emekliliğim dolmak üzere olup olmamakta kararsızım sürem doldu sayılır

bende kamuya bağlı şirkette çalışıyorum normalde kadrom bilgi işlem ama 5 aydır alaksız bir işte çalışıyorum.
şirkette her türlü alavere dalavere dönüyor Allah belalarını versin....
bende kime nereye şikayet edecem bilmiyorum ???

Üst Alt