Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım kurum, sürekli en yoğun servislerde çalıştırıyor!?

SiyaTigris

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 da memur olarak evime yakın merkez müdürlüğünde calişmaya başladım. Fakat kurum müdürü sürekli beni çok yoğun servislerde caliştırıyor kurumun fotokopilerini bile çektiriyordu bunu dile getirdiğim de de beni problemli gibi gösteriyor oysa benim derdim işten kaçmak değil sadece beni yormayacak bir iş günde 700-800 kişi ile muhattap oluyorum çoğu problemli son iki yıldır hipertansiyon için ilac kullanmaya başladım yaşadığım yoğun stresten dolayı artık psikolojik olarakta beni çok zorluyor ve yoruyor bunu nasıl şikayet edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.(memur olmussun şükret dua et sesini çıkarma diye düşünen kişiler lütfen yorum yapmasın )

SiyaTigris

Cimere yaz,bağlı olduğun bakanlığa durumu anlat.Sonucta kamuda memursun kadrolu mevsimlik işçi değilsin.Bulundugun kurumun idari müdürüne dilekçe ile görev değişimi isteye bilirsin.Yada başka kuruma tayinini isteye bilirsin birçok alternatif var Bunu sen en iyisini bilirsin.Yada müdürün karşısına geçip gözlerinin içine bakarak detaylı şekilde durumunu anlata bilirsin en azından sonraki adımlarında niyetini daha iyi anlarsın sana karşı.

İnsanı yönü o kadar zayıf biri var ki karşımda konuşmadan anlayacak gibi değil kurum değişikliği nasıl yapabilirim her isteyen kurum değiştirebiliyor mu ya da engelli memurların öyle bir hakkı var mı

kadroluysan kendını ezdırme sen memursun işin bellıdır baska bırımlerde kullanamaz sade bır bırımde kullanabılır, sade bır bırımde calısıyon bırım yogunsa demekkı sende kapasıte yuksek baska iş vermıyorlar işi yürütemezsen alırlar baska yere verırler.Onlarda emınım bılıyorlardır senı işci gibi kullanamayacaklarını amirde işin yurudugune bakıyor yapamasaydın cokdan alırlardı.

Allah yardimcin olsun kardesim,arkanda biri yoksa isin zor,14 yillik memurum bende cok mobing yasadim,hepsinin hakkindan geldim ama yasadigim sstresi gel sen bana sor,her kurumda cikiyor boyle karektetsizler.

Evet kadrolu memurum.Normal sağlıklı bir memurdan inanın daha fazla caliştim hem evrak hem vatandaş çok yıprandım yer değişikliği istediğim de sürekli oyalandim. Bedenen ruhen çok yoruldum bunu belirttiğim de de problemli memur oldum işte bir kere kadro engelli ya ne yapsak ta bu yaftan var
hakan06
Dilerim ilahi adalet tecelli eder. Vicdandan ahlaktan yoksun insanlara ne desek boş. Dediğiniz gibi olan insana oluyor stresten uyku problemi yaşamaya başladım

SiyaTigris Allah kolaylık versin. Yazdıklarınızı okuyunca demekki bunları birtek ben yaşamıyormuşum diye düşündüm. Bende 21 yıl oldu kamuda memur olalı. 3 yıldır müdür yrd. pozisyonunda çalışıyorum. Memurken beni sağlam memurlardan daha fazla çalıştıran amirlerimle çok mücadele ettim. Bekarken tarafıma yapılan haksızlıklara daha fazla cevap verebiliyordum ama evlendikten sonra mecburen yapılanları kabullenmek zorunda kalıyorum. Sebebide bir kılıf uydurup başka ilçelere görevlendirip akıllarınca cezalandırıyorlar olmaları. Onlardan korkmuyorum ama bunun cezasını ailem çocuklarım çekiyor bu defa maalesef. Yani her işyerinde böyle vicdansız amirler var. Şu anda da onlardan biri ile çalışıyorum.3 müdür yardımcısı var birimde ancak ne hikmetse müdür bey her zaman en zor işleri bana yıkıyor, hep bir bahane buluyor itiraz ettiğimde, yinede nezaketimi bozmadım hiç iletişimi her zaman açık tuttum ancak mobbing uygulamaya devam ediyor. Beni çalışmak istemeyen kişi gibi gösterme çabası içinde ancak bunu başaramadı çünkü diğer sağlam müdür yardımcılarından aşağı kalmadım hiç iş yönünden hatta bazen daha fazla çalışım. Sizde eğer imkanınız varsa gemileri yakmaya hazırsanız tabiki itiraz edebileceğiniz daha üst amirlerinize iletin durumu çünkü onunla konuşmayı bir kere denediniz ve sonuç alamadıysanız bir dahada faydası olmayacaktır. Şikayetlerinizi yazılı olarak yapmanız daha etkili olur ancak amirlerinizin bakış açısı çok önemli. Bazıları engelli çalışanlara önyargılı, çalışmak istemeyen problemli insan olarak bakıyor malesef. Benim çalıştığım iş mesela hem kafa olarak hem fiziksel olarak yorucu. Ben evli olmasam şu anda çalıştığım amirimle kesinlikle uğraşırdım. Zira bana yaptıkları yüzünden bazen evime geldiğimde engelime bağlı olarak ağrılar çekiyorum, bu yüzden ailemle çocuklarımla ilgilenemiyorum, hem fiziken hem psikolojik olarak bilinçli olarak yıpratılıyorum. Bekar olsam bu kafadaki adamlarla mücadele ederdim ama dediğim gibi evliyken aileni düşünüp yapılan haksızlıklara ses çıkaramıyorsun.Geçici görevi ceza olarak kullanıp seni bir şekilde hem psikolojik hem maddi olarak yıpratarak susturuyorlar. Neyse daha detaylara girsem çok yazacak şey var ama uzatmayalım. Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum. Allah anlayışlı iyi insanlarla karşılaştırsın bizi bizden başkası anlamıyor maalesef.

vay anasını beee ulan arkadaş biz bu tarz şeyleri özel sektör de yaşardık devlet işinde bile bunlar oluyorsa bu engelli milletinnin vay haline.....

Hepimiz benzer durumlardayız ama yılmadan yolumuza bakmak ve elden geldiğince kafaya takmamak lazım bazen bunalıyor insan işte iş hayatı okul hayatı staj vb yerler çok acımasız olabiliyor bazen

Üst Alt