Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım kurumdan uzak bir kuruma Keyfi olarak sürgün edildim. Ne yapmalıyım?

yunus_can

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

% 50 oranında hafif işlerde çalışır engelli sağlık kurulu raporuyla Ankara üniversitesinin açmış olduğu engelli memur sınavını 26.06.2000 tarihinde kazanarak Rektörlüğe bağlı fakülteye ilk kez memur olarak atamam yapıldı. Fakülte dekanlığı engelimden dolayı danışma biriminde görevlendirildim.
Fakülte 23.05.2013 tarihinde bilgim dışında rektörlüğe gizli olarak başka birimlerde görevlendirmem üzere yazı yazmış. Rektörlükden yazının cevabı 06.06.2013 tarihinde fakülte personel işlerine gelmiş. 07.06.2013 tarihine kadar bilgim yoktu Fakülte dekan yardımcısı makamına çağırdı. Seni üniversitenin başka biriminde görevlendirdik dedi. bu kusurum mu oldu acaba dedim. hayır bir kusurun yok sicilinde temiz o birimin memur ihtiyacı varmış biz de seni tavsiye ettik gönderiyoruz dedi.

Görevlendirildiğim yere baktım evime uzak dedim. gönderildiğin birime bağlı evine yakın şubesi var dedi. birime git evine yakın şubede çalışmak istediğini birimin müdürüne söyle dedi. önce evime yakın şubesi olup olmadığını öğrenmek için araştırma yaptım öğle bir şube olmadığını gördüm. Görevlendirildiğim kuruma gittim bir hayli uzak bir yerde gitmek gelmekde sıkıntılı. kurumun müdürüyle görüştüm evime yakın bir yerde başka şubelerinin olup olmadığını sordum hayır bizim buradan başka birimimiz şubemiz yok dedi. muhasebe biliyormusunuz dedi hayır ben sadece fakültede engelli olarak danışma memurluğu görevi yaptım dedim. biz kurum olarak rektörlükden engelli memur talebinde bulunmadık dedi. Ayrıca buranın işi yoğun ve ağırdır dedi. Ayrıca 10.06.2013 pazartesi gününden itibaren geldiğin fakülteden 1 saat önce sabah mesaiye geleceksin buranın mesaisi farklı dedi. oradan ayrıldım.

bu haksızlığı gidermek için evime yakın birimlerde ve sağlığımı bozmayacak birimlerde görevlendirilmek için rektör yardımcısı sekreterliğini aradım rektör yardımcısıyla konuşmak için randevu talep ettim. rektör yardımcısının iş programı 2 hafta süreyle yoğunmuş randevu verme durumunun olmadığını söyledi
sonra çalıştığım kampüste etkinlik vardı orada rektör yardımcısını gördüm ayak üstü haksızlığa uğradığımı evime uzak yere sürgün edildiğimi kendisinden evime yakın birimlerde görev yapmam için destekde bulunmasını istedim. işlerim çok yoğun dedi sadece.

umudum hiç kalmadı. sonra bimere yazdım cevap bekliyorum.

sizler bu konuda görüşlerini tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim arkadaşlar. Teşekkürler

Sendikaya üye değil misiniz ?

Elinizdeki rapora istinaden bu görevlendirmenin sağlığınızı zora sokacağını belirtip yazılı bir dilekçeyle görevlendirmenin iptalini isteyin bence.

Yapabileceğin 3 aşama var. birincisi dilekçe ile kurumuna başvurup Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik te yer alan özürlülerin çalıştırılabilecekleriyle ilgili hüküm gereğince görevlendirmenin iptalini istemek(eger sendika üyesi isen onların desteğinide bu aşamada isteyebilirsin). ikincisi kamu denetçiliği kurumuna başvurmak ve son olarakta yargıya başvurmak.

Arkadaşlar Bimere 08.06.2013 tarihinde yazdım bügün 24.06.2013 daha bimerden cevap alamadım Bimerin yazdığı kurumlar
BİMER
08.06.2013
BİMER
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI(YÖK)
10.06.2013
BİMER
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
10.06.2013
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI(YÖK)
10.06.2013
İDARİ PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İDARİ PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
10.06.2013
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
11.06.2013
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
12.06.2013
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ

Araştırdığım kadarıyla Bimere direkt olarak yazmanın cezası varmış silsile yoluyla amirlere başvurulmadığı için kınama cezası alma ihtimali varmış.
Ayrıca sendikaya üyeyim ve sendikayada gittim. sendika avukat sağladığını dava kaybedilirse dosya masraflarının davacıya ait olacağını ve idare mahkemesinden ancak 6 ay belki daha fazla sürede dava sonuçlanabileceğini söylediler. Üniversitenin rektörlüğüne görev yerime iade edilmem için dilekçe yazmıştım bugün cevap yazmışlar bireysel olarak başvuruların kabul olmayacağını ancak 13/b ile görevlendirildiğim kurumun oluru alınarak ve rektörlüğe talep dilekçesi tekrar yazılıp gönderilirse rektörlük eleman ihtiyacı olan yere göndereceğini belirtmiş. üniversitenin çok uzak birimleri var ve o birimlerin eleman ihtiyacı var evime yakın birimi isterken daha dahada uzak birimlere gönderileceğimi düşünüyorum. Aslında bu işin tek ve hızlı çözüm yolu rektörlük idare kısmında tanıdık bir akademisyenin olması. Malesef öyle bir tanıdığım yani torpilim yok.

Sözleşmeli mi yokya kadrolu olarak mı atandınız göreve.. Eğer Ankara üniversitesi sizi sözleşmeli olarak işe almışsa yapılacak çok fazla bişey yok mutlaka sözleşmede görevlendirilmelere dair bi madde vardır.. Ama kardoluysanız idarenin verdiği red cevabıyla idari mahkemeye dava açabilirsiniz.. Kazanma ihtimalinizde yüksektir. İsteğiniz dışında görevlendirilmeler genelde bozuluyor.. Ayrıca BİMER e yaptığınız müracaatla şikayet tarzı birşeyse idare ile daha fazla aranız açılabilir ama soruşturma geçirmezsiniz Sadece işiniz yokuşa sürülür. Maalesef

Üst Alt