Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım kurumun bina girişindeki kapıdan girerken sorun yaşıyorum! Dilekçe..?

NETBUS

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, iş yerim olan resmi bina girişindeki kapı çok zor açılmakta, ben geçerken çok zorluk yaşıyorum. çoğu zaman birinin kapıyı açması gerekiyor. Bu kapının otomatik açılan kapıyla değiştirilmesini istemekteyim. Bunu resmiyete dökmek istiyorum dilekçe yazmak istiyorum. nasıl bir dilekçe yazmalıyım? hangi kanun ve yönetmeliklere atıfta bulunmalıyım? kurum yetkilisini de biraz zorlamak istiyorum. lakin sözle söyledikçe geçiştirdi her seferinde.

İşyerlerinin engellilerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi

MADDE 16- (1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.

(2) Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.

Güvenlik gelip açıyorsa sorun yoktur. ama sizin giriş çıkışınızı sağlayacak genişlikte değilse o konuda bir talepte bulunmanız yerinde olacaktır. Biraz ülke realitesine bakmak lazım geçebileceğiniz bir kapının olması yardımsız merdiven ve basamak gibi bir engel olmadan içeriye girebiliyorsak ne mutlu bizlere. Yavaş yavaş hepsi değişecek merak etmeyin. Bu iş eğitim iş bu iş mantalite işi.

Üst Alt