Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştığım şirket servis güzergahını uzatmıyor. Ne yapabilirim?

vagaslı

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ben 4 yıldır kurumsal bir şirkette çalışıyorum %50 özürlü olarak.

Bu şirketin başka bölümünde çalışırken evimin önünden servis varken.beni başka bir bölüme verdiler

ve servis var dediler ancak servis 7 km uzağımdan geçiyor.

şu an 2 yıldır hergün 4 km yürüyorum.işkurdaki kayıtlı raporumda çalışamıyacağı iş alanı bölümünde
uzun yürümeyi gerektirmeyen işlerde çalışır yazılı.

Işveren fark parası yüzünden koymuyor servisi.

Bende kendilerine bir öneri sundum aradaki km farkını daha ileri gelerek ayın 2 haftası km farkını kapatarak. Sadece ayın 2 haftası gelip beni evime servis gelisin dedim.

Böylece servis ne zarara uğrucak neden şirket.ancak bunuda kabul etmediler.

Bahane olarak böyle durumda çalışan başkalarıda var dediler.ben özürlüyüm dedim ama, örnek olur dediler. Koymadılar.

Ben şimdi ne yapmalıyım?raporum bir işe yararmı yasal olarak tşk.

Merhabalar,

ben 4 yıldır kurumsal bir şirkette çalışıyorum %50 özürlü olarak.

Bu şirketin başka bölümünde çalışırken evimin önünden servis varken.beni başka bir bölüme verdiler

ve servis var dediler ancak servis 7 km uzağımdan geçiyor.

şu an 2 yıldır hergün 4 km yürüyorum.işkurdaki kayıtlı raporumda çalışamıyacağı iş alanı bölümünde
uzun yürümeyi gerektirmeyen işlerde çalışır yazılı.

Işveren fark parası yüzünden koymuyor servisi.

Bende kendilerine bir öneri sundum aradaki km farkını daha ileri gelerek ayın 2 haftası km farkını kapatarak. Sadece ayın 2 haftası gelip beni evime servis gelisin dedim.

Böylece servis ne zarara uğrucak neden şirket.ancak bunuda kabul etmediler.

Bahane olarak böyle durumda çalışan başkalarıda var dediler.ben özürlüyüm dedim ama, örnek olur dediler. Koymadılar.

Ben şimdi ne yapmalıyım?raporum bir işe yararmı yasal olarak tşk.

1-Eğer işten Atma gibi durumları yok ise BİMER e şikayet et Kendi şirketini ;
2-En yetkili Müdür veya Patrona Ulaş maruzatını bildir;

2 sinide dene mutlaka biri biri yardımcı olacaktır.

Kal sağlıcakla..

En yetkili müdür zaten koymuyor patronda o zaten burası büyük kurumsal bir şirket.

Işten atarlarmı?atarlarsa mahkeme hakkım varmı?

Servisi uzatmaz ise. Tşk

Özel firmalarda tatlı dilinizle halledebilirseniz halledersiniz.
Yoksa zannetmiyorum öyle yasal işlemler filan sökmez.
Zaten etkin bir gücünüz var ise sizin isteklerinize cevap verirlerdi.
Ne yapacağınız konusunda son karar size kalmıştır. Tabi her türlü olasılığıda düşünerek.
Her patron çalışanını işten atabilir, gerekli yasal tazminatlarını vererek bunun için servis bahane bile olamaz.

haklısınız ama bunun için beni çıkaracaklarsa eğer tüm tazminatlarımı + iş iadesi davası açabilirmiyim?

Tazminatlarınızı alabilirseniz de işe iade bence absürd bir konu.
İşverenle bu noktaya gelinmiş bir noktada işe iade edilmek sıkıntılar getirmeyecek mi?

Yoksa bu olaylar sizi yıldırma politikası olabilir mi? Olaya bu açıdan baktınız mı?
Eğer işveren insancıl ise bu olayı konuşup mantık çerçevesinde bir orta yolda buluşulacağına inanırım.

benim bildiğim mahkeme işe iade davasında ya servis koy yada işe al der işverende almıyacağına göre 10 aylık tazminat daha öder.1400 tl net maaş alıyorum zaten tazminatım 4 yılda 13 bin tutuyor.10 aylıkta işe iadeden alırım olur biter.diye düşünüyorum yanlışıyım acaba bulnes.

İşe iade için 10 aylık tazminat ödeme konusunu bilmiyorum. Bunu bilen arkadaşlar cevaplayacaktır sanırım.

çalıştığım şirket sendikalı ama şu an başka sendikaya geçiş var yetkimiz yok henüz.dünyaca ünlü türkiyede 6 işmetmesi olan bir firma burası burada sadece fab müdürü var asıl patron yoktur burada ve fab müd üstünde makam sahibi belki 10 kişi daha var.o yüzden rahatım bulnes.alırım tüm haklarımı işallah.fab müdürüde sanırım yukarıya sorumlu bu konuda.ne dersin?

İşe iade için 10 aylık tazminat ödeme konusunu bilmiyorum. Bunu bilen arkadaşlar cevaplayacaktır sanırım.
genelde şirketler bu durumda gereken kolaylıkları gösterirler. Yukarıdaki yazını okuyana kadar şirketin direnmesine bir anlam verememiştim.
Yazından anladığım kadarıyla siz kurumunuzda sendikal faaliyetlerde bulunmuş ve yeni bir sendikaya katılmışsınız
Edindiğim intiba doğruysa senin servisini uzatmazlar hatta dahada ters yere tayin edebilirler. Bu devirde sendikayla hak ile hukukla uğraşmanın cezası! çok ağır oluyor.
Ya ideallerinin peşinden gideceksin yada rahatını düşüneceksin. Çok acı ama gerçek bu.

Tabi canım sonuçta fabrika müdürüde senin benim gibi memur sayılır yani o da bir çalışan :)

hayır ferit abi konu bu sendikayla lakalı değil.başkalarına örnek olu diye servis uzatmıyorlar.

yasal bir tarafı yok galiba sadece şirket isterse koyar sanırım oda özürlüye verdiği değer belli olur ne dersiniz?

Üst Alt