Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştırılamayacağım işler konusunda resmi dayanağa ihtiyacım var?

Mehmet Brontes

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Meb de hizmetli olarak çalışıyorum yüzde 70 raporum var çalıştılacağı alanlarda az görme gerektiren işlerde kapalı ortamda çalışmalıdır yazıyor. Bu raporu baz alarak yeni bir görev tanımı yapılmasını istiyorum. Dilekçe için ve ilgili yönetmeliğin güncel hali için yardıma ihtiyacım var.

amirim anlayışsız biri ve dilekçe yoluyla halletmem gerekiyo yalnı z engellilerin çalıştırılma y a cağı işler ha kkı ndaki yönetmeliğin güncel halini bu lamıyorum bu konuda yardıma ihtiyacım var

Mehmet Brontes

4857 sayılı yasanın 30. maddesi:

Engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu (1)(2)(3)
Madde 30 – İşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise
yüzde dört engelli ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi veya 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananları meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır.

Üst Alt