Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cam kemik hastasıyım. Yurt dışından sıfır araç getirtebilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
benim üzerime yurtdışından hiç kullanılmamış ucuz engelli otomobilil getirtilebililr mi getirilirse nasıl olur bilenler yardımcı olursa sevinirim??? ama ben kullanmayacağım babam yada annem kullanacak

Yurt dışı çok zahmetli gerçekten. Yurtiçinden de uygun araç bulabilirsiniz.

Yurt dışından otomobil getirmenin en temel iki şartı:

- özel tertibatlı sakat aracını serbest dolaşıma sokacak kişinin ortopedik özürden kaynaklanan malul ve sakatlığının bulunması gerekir.
- Kararın 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamında* muafiyetten yararlanacak kişide el ve ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmiş olması şartı aranır.

* "b) El ve ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmiş olmaları nedeniyle bizzat malul ve sakat kişi tarafından kullanılamayan, kişinin araca binip inmesiyle taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunan, malul ve sakat kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya kişi ile iş akdine bağlı olarak istihdam edilen sürücü tarafından kullanılan vasıtalardan motor silindir hacmi 2500 cc.ye kadar olan;"

saol oturanboğa konu nasıl kapatılıyor eğer siz kapatıyorsanız kapatın lütfen ben beceremedim

Üst Alt