Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çanakkale-Gelibolu tatil için iyi midir?

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ailemle beraber özel arazımızla arefe gününden bayramın son gününe kadar İstanbul'dan yola çıkıp Trakya üzerinden Gelibolu-Çanakkaleye gidip gezmek istiyoruz. Tabi çok yağmurlar yağmadığı sürece :)
Bu benim ilk uzun yol yolculuğum.
Sizlerden bu konuda gerek yol güzergahları üzerinden gerekse Gelibolu-Çanakkale olsun her yeri ve her şeyi görebilmek-gezebilmek ve yaşayabilmek adına önerilerinizi rica ediyorum.
Haliyle ailece kalabilecek ucuz otel önerilerinizide bekliyorum.
Şimdiden tüm arkadaşlara sevgilerimle,

bulnes,gelibolu'da gezilecek çok güzel yerler var.biraz ilerisindeki gelibolu çehitliğini mutlaka görmelisin.trakya üzerinden sanırım tekirdağ,keşan kavşağından dönüp gelibolu ya kadar devam ediyorsunuz.daha önce gitmiştim.otel gelibolu sahilinde vardı ama butik küçük bir otel'di.
çanakkale'ye ise gelibolû'dan arabalı vapurla geçebiliyorsunuz 45 dk da.otel açısından çanakkale daha ucuz.gelibolu turistik olduğundan biraz daha yüksek ücretli.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler romulus.
Evet Trakya üzerinden Tekirdağ üzerinden ama keşan ama sahilden (o kısmına tam karar veremedim) geliboluya gitmeyi düşünüyorum.
O dediğin noktayı hiç düşünmemiştim geliboludaki otellerin pahalı olup Çanakkaledekilerin ucuz olması.Bunu dikkate alacağım. Küçük olsun butik olsun fark etmez, yeterki temiz bir yer olsun :D

Bulnes merhaba..
Çok sevdiğim yerler oraları.. Hiç düşünmeden git.. İsterse kar yağsın, ayrı güzel olur..
-Bence Çanakkale'de uygulama otelinde yer ayırt önceden.. Gitmeden önce yani.. Orası engellilerde uygun ve ekonomik..
-Yolda çok sakin ol.. Senin uzun dediğin yol normal hızda toplam 3 saaat. Yollar çok güzel ve çift şerit.. Giderken tadını çıkar yolun..Tekirdağ'da köfte ye.. Keşan'dan içeri gir Erikli'yi gör.. Orada Mecidiye Limanı var.. Git orda balığa takıl..Başka şoför varsa
arabada bir duble rakı içi benim yerime.. Akşam beşe kadar takıl oralarda..Dünyada eşi benzeri olmayan temiz denizi var Erikli'nin..
Sonra in gelibolu tarafına ister oralardan, istersen Çanakkale'den karşıya geç.. Daha iki günün var.. Bir gününü mutlaka şehitliğe ayır.. Orası ayrıca sahil zaten.. Bütün gün duygusal olarak kaldırılacak gibi değil zaten.. İstersen çok güzel yerler var orada dinlenilecek..
Bir günde Assos tarafına ayır.. Hatta ben olsam Bozcaada'ya bile giderdim..
Sana iyi eğlenceler ve tatiller..

Merhaba Hasan Bey,
Valla güzel güzel anlattınız heyecanımı katladınız.
Mümkün olduğu kadar her yeri ve doya doya gezmek-özümsemek istiyorum.
Bilmiyorum bir rezervasyon yapmadan gidersem sorun olur mu?
Rezervasyonu da yapmamak istememin sebebi ise nerde ve kaç gün kalacağım belli olmaz diye düşündüğümden ama bir yandan da ya kalacak yer bulamazsam diye de düşünmüyor da değilim.
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

Uygulama otel önerinizi hiç bilmiyordum.Onları araştırdım bir kaç tanesine email gönderdim eğer uygun fiyat olursa rezervasyon yaptıracağım.
Bu sayede bir şey daha öğrenmiş oldum.Teşekkürler

sevgili bulnes,
çanakkale de turizm meslek lisesi olmalıydı.hasan bey de orayı kastetti galiba.
lise nin uygulama oteli olacaktı.orada kalabilirsiniz ama çok kalabalık olabilir.
günlüğü 20-30 tl sanıyorum orada.

Evet orayı internetten buldum.
Çanakkale Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi uygulama oteli.

http://okulweb.meb.gov.tr/17/01/249340/otel/otel.htm

Oraya email yazdım bakalım dönen cevaba göre hareket edeceğiz artık.

Ne kadar ucuz olursa o kadar iyidir benim için çünkü sonuçta sadece yatak amacıyla kalacağız orada.Biz yatmaya değil gezmeye gidiyoruz :D

İlginiz için teşekkürler,romulus.

Başka ne tür alternatifler ve gezilecek yerler var. Yok mu önerisi olannnnn .........

çanakkale harika bir yer zaten :D her bakımdan

Sayın Şirine,
Evet methiyesini bayağı duyduk.
Ama hiç bir şey kaçırmamak adına nasıl bir program yapmamı önerirsiniz.
Nerelerde kalabilirim.
Bununla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Sevgilerimle,

ha ben çanakkalenin gökçeada şubesiyim :D
Bİ FİKRİM YOK O AÇIDAN AMA GÜZEL BİR ŞEHİR BUNU DİLE GETİRMEK İSTEDİM ;)

Anladım bir şube diğer şubelere karışamaz veya haberi yok diyorsun yani :D
Dilekleriniz için çok teşekkürler.
Zaten gerek bu forumdan gerekse iş yerimdeki arkadaşlardan olsun çok olumlu ve güzel bir karar aldığımızın farkındayız.

Kesinlikle pişman olacağınızı düşünmüyorum çanakkale geçilmez ;)
kesinlikle görülmeye değer...

Sirine;
ayvalık düşünürmüsünüz.ve assos.bozcaadaya geçerseniz şayet 30 dk da assos'a oradan ayvalık ve cunda adasına geçebilirsiniz.
hava durumunu da öğrenmek iyi olur ama.fırtınaya yakalanırsanız ada da mahsur kalma durumu olabilir.

Vallahi nereyi düşüneceğimi bilemiyorum ki,
Yani Gelibolu tarafını bitirip Çanakkale tarafına geçerim.
Çanakkale tarafında da artık ne kadarlık bir gezme imkanı var ise gezerim.
Ama sanırım oralara uzanacak kadar zamanımız olacağını zannetmiyorum ama hiç belli olmaz bakarsınız rüzgar bizi oraya savurmuş :D

Herkese Günaydın,
Çanakkale 18 Mart Üniversitesine bağlı Hamzaköy Uygulama oteline email yazmıştım.
Gideceğim tarihlerde uygun yatak olup olmadığını sormuş ayrıca ücretin belirtilmesini rica etmiştim.
Gelen cevap aynen aşağıdaki gibidir.
"
Merhaba

Şuanda yerimiz bulunmaktadır. Günlük oda kahvaltı 2 kişi ücretimiz 90 liradır. Çocuğunuz 0-6 yaş arası olduğu için ücretsizdir.

Saygılarımla"

Bu ücret sanki bana biraz pahalı gibi geldi.
Sizler ne dersiniz?

ben ankarada turizm meslek lisesinin uygulama otelinde kalmıştım bir kaç ay önce.ama pansiyonunda kaldım.
pansiyon için 18 tl ödemiştik bir arkadaşla birlikte kişi başı.ama kahvaltı ,akşam yemeği yoktu.
pansiyon u varsa oranın birde onu sorun.pansiyonda vardır yer mutlaka.
pansiyon derken yine otel gibi oluyor.sizden başkası odaya giremiyor.
tipik otel odası.

Yani benim beklentimde bu tip rakamlara yakın olması.
Tamam hemen email ile dönüp pansiyonlarını sorayım.
İlginiz için teşekkürler.

Çanakkale çok güzel bir seçim Geliboluda bildiğim kadarı ilegüzel ama bence her Türk'ün ve tarihi seven geçmişini merak eden herkesin kesinlikle görmesi gereken bir şehir çanakkale...

Yorumun için teşekkürler Nurgülferican.
Dönüşte izlenimlerimi buradan paylaşacağım.
Büyük bir heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz :)
Tabi kalacak yer işini ayarlayamadık ama bakalım artık kısmet....

Üst Alt