Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çaresiz kaldım, kaygı bozukluğu ve sosyal fobi yaşıyorum. Ne önerirsiniz?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 12 yaşımdan beri kaygı sorunu ile mücadele ediyorum, bu sene üniversite sınavına girdim. Kötü bir sonuç bekliyorum yine iyi kötü bir yer kazanırım ama zamanında çok başarılı bir öğrenciydim,fen lisesi çıkışlıyım zaten bu sebepten ötürü, aileden akrabadan çevreden beklenti yüksek. Herkes odtü bilgisayar mı istiyorsun, hacettepe tıp mı gibi esprilerle geliyor, bense 150-200 bin civarı sıralama bekliyorum. Ailem seneye mezuna kalırsın 1 sene kayıp değil deselerde mezuna kalınca da çalışabileceğimi düşünmüyorum, şu anda lustral 100mg ve rixper 1mg tabletten yarım kullanıyorum. Doktor değiştiriyorum yine aynı ilacı yazıyorlar, odaya girmemle çıkmam bir oluyor zaten, yani sorun mu bende ben mi anlatamıyorum derdimi anlayabilmiş değilim. Üniversite hastanesine gideyim diyorum sanırım ücretli onlar, bu yüzden gidemem. elim kolum bağlı kaldım, ne ders çalışabiliyorum ne hedefim var ne yaşama isteğim. İntihar düşüncesi geçmiyor değil aklımdan ama olmuyor işte...
Ne bir arkadaşım var ne Bi konuştuğum insan, dışarı çıktığım gibi eve girmek istiyorum, sanki her an bir şey olacakmış gibi korku içerisindeyim. Kalp ağrılarım arttı bu aralar hastaneye de gitmekten bıktım artık, hastalıklarım yüzünden gezmediğim polikinlik kalmadı.bir yol yordam gösterin, eminim ki bu yollardan geçenler vardır, sürünüp gidicem iyice kötü olucam bu gidişle...

Hangi ildesiniz?
Tam olarak şikayetleriniz nedir?
Ne zamandır tedavi alıyorsunuz?
Şikayetlerini tam olarak olduğu gibi anlatırmısınız?
Teşhis ne olarak koyulmuş?

Daha önceden 16 yaşımda 1 yıla yakın tedavi gördüm selectra ve abilify kullanmıştım, 4 ay önceden tekrardan psikiyatriste gittim ve süreç yeniden başladı, il olarak kocaelide yaşıyorum, teşhis olarak sosyal fobi, kaygı sorunu koyuldu. Şikayetlerim şunlar: dışarı çıktığım zaman karşıdaki insan bana omuz atar mı? Kavga eder miyim? Acaba soyguna uğrar mıyım? Bıçak çekerler mi? Araba kullanırken kaza yapsam karşıdaki adamın silahı olsa vurur mu beni? Boyum bir erkeğe göre oldukça kısa, sürekli olarak acaba boyumdan dolayı insanlar beni küçümsüyor mudur, kendimi değersiz hissetme, ders çalışmaktan çabuk sıkılma, 1 gün çok iyi hedefler koyup hayatta başarılı olmak için çabalamayı düşünürken ertesi gün kendimi intihar mı etsem bu hayat böyle çekilmez benden bir şey olacağı yok gibi düşünceler sarıyor, trafikte her an trafik kazası olacak gibi bir duygu içerisindeyim, yolculuk yapmak eziyet gibi geliyor bana, psikoloğa gitmiştim daha önceden anlattıklarımı başkalarına anlatır mı yada ileride iyi bir konuma gelsem bana iftira atıp benden para isteyebilir yada beni kötü bir duruma sokabilir gibi düşüncelerle psikoloğa da gitmiyorum artık. Arkadaş çevremle aram kötü açıkçası, sürekli kullanılıyordum çok şükür bitti okul, nereye gitsem kaygılar peşimi bırakmıyor, kalp ağrılarım iyice arttı bir sorun var mı artık bilemiyorum da, o şekilde sıralanır gider ama genel anlamda bunlar.

Anladım peki
Genel taplo anksiyete bozukluk gibi.
Ancak bazı hezeyanların var şüpheler vs.
Bunlar daha çok psikotik bozukluklar da olur.
Acaba hekimler seni doğru değerlendirdi mi?
Bu şikayetler şuan yoğunsa, kullandığın risperidon ve sertranil yeterli değil bence.
Bu şikayetleri buraya yazdığın gibi doktora da anlattınız mı?

Bu şekilde size anlattığım gibi anlatamıyorum hocam, odaya girdiğimde diyeceklerimi unutuyorum resmen, ama en azından bir kaç tanesini anlatmaya çalıştım, siz bilgilisiniz bu konularda sanırım, doktor musunuz yoksa hasta olarak kullandığınızdan dolayı mı biliyorsunuz? Öneriniz nedir tekrar bir doktora mı gitsem , pratisyen hekim tanıdığım vardı ona sordum ilaçlar daha iyi geldiyse arttırma dozu dedi, iyi gelmesine geldi de 10 sorunum var desem anca 1 tanesini çözecek etkiye eşdeğer fayda sağladı. Şikayetlerim evet yoğun çok bunalıyorum dışarı çıktığımda, seyahat ederken ve evdeyken.

Hayır hasta değilim ilaç da kullanmadım.ne olduğum çok ta önemli değil.sadece bu konularda bilgi sahibiyiz diyelim.
Önemli olan şuan sizin bu durumla ilgili ne yapabiliriz.
Öncelikle şunu vurgulayarak söyleyelim.
Özellikle psikiyatrik hastalıklarda, şikayatleriniz neyse olduğu gibi doktorunuza anlatmalısınız.
Aksi halde doğru tedavi planlanamaz.
Anksiyete kaygınız sosyal fobiniz var evet.
Ancak bu tek başına olduğunu düşünmüyorum, psikotik özellikli orta depresif nöbet olduğunu da düşünüyorum.tabi buna sizi muayene eden hekim karar verecek.
Şimdi senden istediğim, buraya yazdığın şikayetleri olduğu gibi doktora anlat, anlatamıyorsan ailenden birine anlat o doktora anlatsın ki doğru tanı ve doğru tedavi başlansın.bazen tanı koymak ta aileden öykü almak faydalı oluyor.
İlacların yetersiz bunu net olarak söyleyeyim.
Evet söyleyeceklerim bu kadar/geçmiş olsun...

en iyisi sorunlarımı bir kağıda yazıp doktora göstermek. Teşekkür ederim yardımınız için.

Üst Alt