Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cauda equina sendromu hakkında bilgisi olan var mı?

Of70151

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşımda Nisan ayında motor kazası sonrası L1 omurilik zedelenmesi mevcut.. doktor notunda ekstra cauda equina sendromu olduğu yazıyor bu konu hakkında bilgisi olan benzer sendromu yaşayan var mı acaba

Oraya yazan önemli değil. Çünkü doktorların ilk tanısında yanılan çok olabiliyor. Sinir olayı kapalı bir kutu. Dışarıdan bakmayla hasar ne kadar bazen anlaşılmıyor. Bu neden son durumunuz nedir. His hareket varmı varsa ne kadar.? Yürüme varmı? Diz kilitleme varmı? Bilek hareketi varmı? Bunlara cevap verirsen tartışırız burda

Kouda ekuna siniri omuriliğin alt kısmından dışarı cıkan sinire denir.Bu sinir cıkıntıları at kuyruğu şeklindedir.Balık ağı gibidir.Bir tarafı hasarlıysa diger sağlam olan sinir hasarlı sinirin görevini üstlenir zamanla.Çok karmaşık bir ağdır.Bu sinir hasarının belirtileri idrar ve dışkılama bozuklukları yaratır.Ayak bileklerinde güçsüzlük veya hareketsizlik varsa buralardaki iyileşmenin geri dönüşü çok zordur.İlk 1 senede genel durumun belli olur.İyileşme olurmu büyük ölçüde olur.Geçmiş olsun.

Ayak bilekliğinden sonrasında his ve hareket yok.. tuvalet hissi yok malesef diz kitleme var yürüme koltuk değnekleri ile var ama merdiven çıkmaya geçilmedi henüz

Bende motor kazasında L2 ve kuyruk sokumu kırığı yaşadım. Omurilik zedelenmeside var. İç organ hasarlarından dolayı bel ameliyatına 14 gün, kuyruk sokumu kırığını unutmalarından dolayı ancak 2.5 3 ay sonra ameliyat olabildim. Şuanki emg testlerinde L2 sinirlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığı, yaşadığım zaafiyetlerin unutulan kuyruk sokumu kırığında zedelenen S1 sinirinden kaynaklı olduğunu söylediler. Bende başından beri histe harekette vardı. İlk başlarda tuvalet hissim yoktu sol ayağımda güçsüzlük ve aksama vardı parmak ucuna çıkamıyordu. Şuan 1.5 sene sonra artık tuvalet hissim var geldiğini hissediyorum ama yapabilme refleksim iki türlü yok otomatik olarak çıkmıyor. Sol ayakta halen güçsüzlük var ama artık en azından 7 8 adım atabiliyorum parmak ucuna çıktığımda. İlk gözümü açtığım andan beri bacaklarımın arasını ve eyer bölgesi denilen yeri hissetmiyordum. Bu hissizlik halen devam ediyor henüz iyileşmiş değil. Birde idrar kaçırma oluyordu ilk başlarda. Bu %100 geçmiş değil ama yok denecek kadar azaldı. Öksürdüğüm zaman yada sağa sola doğru çömeldiğim zaman ara sıra kaçak yaşıyorum. Ereksiyon problemi yaşıyordum. Bi ara tamamen düzeldi umutlandım ama biraz biraz geriledi bu iyileşme. Şuan bu sorun halen devam ediyor her zaman olmasada ereksiyon problemi yaşayabiliyorum. Penis üzeri hissizlikler olduğu için cinsellikten eskisi gibi haz alamıyorum ne yazıkki.. Kıssadan hisse; kendi durumum bu şekilde gelişti ve bir şekilde gidiyor. Kendi doktorum cauda equina demedi ama gittiğim 2 farklı doktor kauda equina sendromu dedi bu yaşadıklarıma. Ve tamamen iyileşecek gibi görünmüyorda. Alıştım diyebilirim. Sinirlerin aldığı hasarı bilemiyorlar ne yazıkki. Bu yüzden net bir iyileşme yada iyileşmeme konusunda birşey söyleyemezler. Doktor sadece moral olması için 2 seneye kadar iyileşir diyebilir. Tabiki bu iyileşme tamamiyle mümkün. Düzgün ve düzenli egzersiz yapıp zaafiyet yaşayan kasları ısrarla çalıştırmaya çalışırsanız iyileşebilirsiniz. Siz yapmanız gerekeni yapın gerisi sinirlerin aldığı hasar ve şansınızla alakalı geçmiş olsun

Üst Alt