Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çekingen Kişilik Bozukluğu olan var mı?

Salim G.

Yasaklı Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Aramızda çekingen kişilik bozukluğuna sahip olanlar var mıdır?
Var ise tanışmak isterim.

Aslen görme ve duyma engeli olan biri olarak böyle bir psikolojik rahatsızlığın var olduğunu öğrendim. Bir kaç yıldır araştırmalarım sonucu öncelikle sosyalfobinin var olduğunu düşündüm ancak doktora gitmem neticesinde bunun bende var olmadığını öğrendim. Tesadüfi üst bir rahatsızlık olan ÇKB nin varlığından haberdar oldum.

Bu konu hakkında webde pek bilgi yada kişi yok. Engel raporlarında %30 engel düzeyininde var olduğunu belirtmekte fayda var.

Benimde isitme kaybim var disarda sosyal hayatta isitememenin dogurdugu iletisimsizlikten(cogu zaman) oturu psikolojik sikintilarim oldu ve ayni zamanda sosyalfobiye yol actigini dusunuyorum cunku duyamadigim icin ne dusunuyorlar benim hakkimda ne dusunuyorlardir kalabalikta konusurken biri soru sorar ve duyamam endisesiyle konusmamayi tercih ediyorum. isitmem duzelmedigi surece bu sikintimi asamicak gibiyim ve dedigin seyin bende oldugunu dusunuyorum

Son düzenleme:
İşitme kaybı bende de gün geçtikçe ilerleyen bir durum ve aynı düşüncedeyim.

benımde işitme kaybım var çok utangaç ve çekingen biriyim.. kalabalık gördüğüm zaman kaçmak için can atıyorum.. odamdan hiç çıkmam.. kısacası asosyalliğin kitabını yazıyorum şu anda

Üst Alt