Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bugün itibari ile tarafıma gelen mesajda cihazımın klonlu listesinde yer alıyormuş.28.09.2014 te kapatılacağı belirtiliyor.cihazı 2011 de almıştım.yapabileceklerim nelerdir,paylaşırsanız sevinirim.
turlu turlu seyler icat edip durulurken kufredecen agzinin elverdigi kadar.
kac gundur yazdi gazeteler kendi ustunuze alin su tarihe kadar diye. bide bundan epey once bi uygulama olmustu bilmem hatirlamisiniz.
o ara guzelim panasonik antenli telefonum oylece pimi bilemene isi icin anlamaya calistim ama unutmusum gecen zaman. durup dururken bozulma olmadan iskartaya cikti. oysa fATURASINI NEYINI ALARAK DUNYA PARA SAYDIYDIM O PANASONIKE kosturdum sagir kulakla oraya buraya bi halt beceremedim. yeni ucuzundan bi nokia edindim.
shukufe,cihazda herşey yasal.(bayiden alındı ve faturalı)en azından öyle biliyoruz.ilgili operatörü aradım.bizimleb ilgili değil diyerek 03122949494 ü aramamı söyledi.orayı aradım,tedarikçiyi ara dediler.marka ismi yazmak istemiyorum.bakalım pazartesi oraya gideceğim bakalım ne olacak.dediğin gibi yoksa cihaz çöpemi çıkacak.
Cihazı hangi mağazadan aldıysanız o mağazanın müşteri hizmetlerine götürebilirsiniz. Hemen çözülen bi konu. Ama gitmeden önce mesajdaki imei numarsı ile cihazın imei numarası birbirini tutuyor mu ona bak, tutmuyorsa dikkate alma.
Daha 6 ay olmadı benimde başıma geldi. Yapman gerekenler şöyle cep telefonu faturası kimin adınaysa fatura ve kimliğiyle birlikte telefonun en yakın yetkili servisine gidiyosun bunların fotokopsini alıyorlar ve sana bir evrak imzalatıyorlar. 10 gün gibi bir zamana tlf nu acıyorlar fakat sadece bir gsm numarasına açılıyor. Yani ..... imei numaralı ..... model telefon benimdir...... numaralı hattimda kullanmak istiyorum diye bir evrak imzalıyosun daha sonra farklı bir numarada kullanmak istediğinde aynı islemi yapıyorsun. Bosuna uğraşma böyle sey olurmu diye ben cok cabaladim ama sonuç değişmiyor.
Kaçak telefonları ülkeye soka soka resmi yasal vatandaşa fatura kesilmeye başlandı adamlar kaçak telefonu kullanıma açmak için yasal telefonun imeı numarasını kulllanıyor. Devletin bunları denetlemesi ve en az 150.000 (Yüz ellibin TL) ceza kesmesi yada hapis cezası vermesi gerekir ama başı boş bırakıp memuruyla rüşvet almayı tercih ediyor herhalde yoksa geçmişteki Başbakanlar niye çıkıp televizyonlara benim memurum işini bilir desin ki, İlk önce memurunu aç bırak ki rüşvete alışsın misali bu devirde kim 2000 - 3000 TL ye yuva kurup normal bir yaşam sahibi olabilir ki? Devlet izin vermedikçe onun düzeninde kim kaçak kuçak iş yapabilir ? Yaşama hakkını nasıl alıyorsan o tarafta olmak lazım bu zamanda politikacı gibi )
Cep telefonun klonlamamıştır, eski bir telefonun imei si senin telefona atılmış, bu numaralar sistemde sorgulatıldığında yasal imei olarak gözükmekte fakat cep telefonu modeli uymuyorsa durumu çakmalısınız..Vatandaş olarak birazda suçu kendimizde aramalıyız, kendini ispatlamış servis garantisinde aldığımız bu telefonlarda bu olasılık yok gibi.Fakat ithalatcı firma garantili telefonlar sıkıntılı.150 liraya satılan telefonun imei ve diğer vergileri sadece o para akıl var mantuk var tv lerde bol bol cep telefonu reklamı var yok efendim '''araba sıfır, depo su su dolu neden çalışmıyor''' sorusunu bilenler sanırım bu derten en çok onlar müzdarip
Aldığınız telefonu aşağıdaki adresten mutlaka sorgulayın, çalıntı imei olmasın.
herkesin aldigi telefon saticisi meshur bi magazadan aldigimi cok iyi hatirliyorum o iptal edilen telefonumu. hemde onca yil faturasini gozum gibi saklayip durdum. onu alip gidince magaza degismis. baska bisey satan olmus iyimi. kullanmisim ben bu telefonu baya bi yil ama telefon bozulmadiki.dunya kadar bozulan telefonu oluyor milletin. bunun imelerini bi guzel sahipleniyorlar zahir iyide milletin vergisini odediginin imesini calmak neyin nesi. dunya namussuza kesmis orasi belli.
[FONT=pt_sansregular]Buda teknik anlatım :
1: OPTIONS bölümünden IMEI Seçiniz[/FONT] [FONT=pt_sansregular]imei değiştirme
[/FONT] [FONT=pt_sansregular]2: BAUND RATE Cihazınız Bandını Seçiniz 2G/3G[/FONT] [FONT=pt_sansregular]imei değiştirme
[/FONT] [FONT=pt_sansregular]3: Cihaz ve pc Arasındaki Bağlantı Adresini Seçin[/FONT] [FONT=pt_sansregular]imei değiştirme
[/FONT] [FONT=pt_sansregular]4: READ İMEİ 1 Butonuna Tıklayınız ve bölmede çıkan size ait imei numarasıdır bu işlem cihazınızın imei numarasını öğrenmek için yaptık[/FONT] [FONT=pt_sansregular]imei değiştirme
[/FONT] [FONT=pt_sansregular]5: Resimde gösterilen bölüme elinizde buLunan İmei Adresini Yazınız[/FONT] [FONT=pt_sansregular]imei değiştirme
[/FONT] [FONT=pt_sansregular]6: Start Butonuna tıklayınız bir kaç saniye geçtikten sonra cihazını kapatıp tekrar açınız[/FONT] [FONT=pt_sansregular]imei değiştirme
[/FONT] [FONT=pt_sansregular]Bu adımları İzledikden Sonra İsterseniz Telefon açıldıktan sonra *#06# tuşlayarak yada uygulamadan read imei butonuna tıklayarak yeni imei numaranızı kontrol edebilirsiniz bu yukarıda anlatılan işlemlerden oluşabilecek zararlardan asla sorumluluk kabul etmez konu hakkında bilginiz yoksa lütfen denemeyiniz ,eğer anlaşılmayan bir kısım olursa yorum olarak konu altına yazabilirsiniz İMEİ alacağınız telefon kullanılmayan hurda telefonlardan seçiniz yoksa aktif durumdaki cihazlarında kapanması söz konusu olur, BU UYGULAMA TÜM TELEFONLAR İÇİN GEÇERLİDİR.[/FONT]