Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çeşitli rahatsızlıklarımla rapor oranım ne olabilir?

cankan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar..(bu ikinci mesajım iletide sorun olabilir)
geçen hafta engelli vergi indirimi içi yaptığım müracat sonucu poliklinikleri gezmeye başladım.KBB den % 6,bel ve boyun fıtığından % 8 ve % 5 aldım.Geçen ay konan şeker (diyabet) hastalığı neticesinde E10 diyabetus mellitus teşhisi kondu.(hblac 11.3) dahiliye tekrar kan aldırarak labarotub1ara gönderdi ancak sonuçla ilgili henüz oran yazılmadı (sonuçta hb1ac nin 8.9 çıktığını öğrendim ancak e10 değil sanırım e14 yazıyor) yine geçen hafta yaptırdığım uyku apnesi testinde AHİ 25.6 çıktı.(oran almadım hangi poliklink verecek emin değilim).

yine geçmiş dönemde 4-5 defa kalp spazmı geçirmiştim.ancak şuan ilaç kullanmıyorum.(holter de bağlanmıştı günlerce) diğer hastalıklar için girdiğim ekg lerde ritim bozukluğu çıkıyor.kardiyolog bana ekg ve efor testi yaparmı ? çünki 3 kat çıktığımda nefes nefese kalıyorum ve kalbim ağzımdan çıkacakmış gibi.Bu sonuçlarla % 40 engelli raporu alabilirmiyim ?

görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.syg (bu arada 27 yıldır aralıksız finans sektöründe çalışıyorum.psikolojik sorunları bu rapora dahil etmek istemedim)

cankan

enaz %40 oranlı rapor alabileceğinizin tek cevabını hekimler verebilir.bunu için sağlık kuruluna başvuru yapmanız gerekiyor. size şu konuda yardım edebilirim.
uyku apnesi için puanınızı göğüs hastalıkları verecek.AHİ 25,60 İse orta dereceye girersiniz puanı 10 dur.

tekrar merhaba.benim asıl merak ettiğim daha öncesinde herhangibir ilaç kullanmamama rağmen kardiyolog şikayetlerimle ilgili tetkik yaparmı ? çünki aldığım uyku apnesi raporunda (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne
sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar) diye yazıyor.engelli çizelgesinde de hiç AHİ oranından bahsedilmiyor ve benim raporumda yazan sonuçlara % 35 oran veriyor.yani

Uyku apnesi sendromu bir kaç rahatsızlığın birleşimi oluyor. yüzde % 10 verilen rahatsızlıklar benim raporumda mevcut değil.syg

heyet raporu

merhabalar.birkaç konuda.konuyu bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. biraz uzun olacak kusura bakmayın.ancak vereceğiniz bilgiler benim için çok kıymetli. özel sektörde aralıksız yirmiyedi yıldır çalışıyorum..en son geçen ay başında konan diyabet teşhisinden sonra,engelli vergi indirimi için vergi dairesinden sevk alarak hastaneye başvurdum.gezdiğim polikliniklerden çeşitli rahatsızlıklarım nedeniyle şu ana kadar %59 oran aldım.(önümüzdeki ayın ilk haftasında başka bir hastanenin vereceği uyku apnesi raporu bu oranın içinde değil) sormak istediklerim;
a)vergi dairesi sevki sonrası hastaneye başvuru,poliklinik muayeneleri ve heyete girmek belirli bir tarih aralığı içerir mi ?
b)% 59 oran ile (bu oran kkb-boyun bel fıtığı,diyabet,kalp ve yüksek tansiyon rahatsızlıklarını içeriyor) heyete girmelimiyim ? yoksa uyku apnesi raporu için önümüzdeki ayı mı beklemeliyim ? (uyku apnesi raporum şuan mevcut ancak sgk anlaşmalı özel hastaneden aldığım için kabul etmiyorlar)
c)şu an raporluyum (iki gün önce anjiyo oldum) ancak rapor sonunda, çalıştığım işyerinde bir daha çalışmak istemiyorum.(bu arada içerde yaklaşık 50 gün iznim mevcut) işten ayrılırsam,şu anki engelli vergi indirimi başvurum sekteye uğrarmı ? yoksa başvuru tarihi itibariyle çalışıyor olmam yeterli mi ?(indirim oranı düşürülürse itiraz etme aşamasını merak ediyorum,sonuçta çalışmıyor olacağım.

d) işlemler sonuçlanana kadar rapor,rapor gidebilirim.(bana pek etik gelmesede) yada tüm iznimi kullanabilirim (izinlerim yaklaşık üç ay yapıyor)

şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

fikri olan hiç mi bir arkadaşım mevcut değil ?

Üst Alt