Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cetvelde yazmayan bir rahatsızlık için rapora oran eklenmesi nasıl oluyor?

okancmr

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Benim 2008 yılında alınmış % 45 oranda raporum var, raporun hastalık kısmında serebral avm+epilepsi+sol hemiparazi (hafif) yazmaktadır.

Sorum şu ki baltazart formülünden baktığımda eserebral avm ve sol hemiparazi ile ilgili hiçbirşey bulamamaktayım ve ben bu raporla vergi indirimi için başvuruda bulundum baltazart formulunde yer almayan (yada benim bulamadığı) bir hastalık için merkez sağlık kurulu nasıl bir yol izler.

Yardımlarınızı rica ederim. Sayg.

sakatlık oranı cetveli 'nin en sonunda yer alan
4. SANTRAL VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARINA BAĞLI BOZUKLUKLAR
Aşağıdaki bozukluklar, tek başına veya bir arada bulunma durumlarına göre bir bütün olarak ele alınır.
4.1. SINIFLAMA:
SEREBRAL BOZUKLUKLAR

Bölümündeki tablolara göre oran verilir size...

Epilepsi içinde,
Epilepsi için verilen oranlar: (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

Hemiparazi içinde hareket kısıtlılığına göre oran verilir.

Tamam epilepsi için olanı biliyorum zaten ama serebral avm dediğimiz hastalık başlı başına çok ağır bir hastalık ama cetvelde gördüğüm kadarıyla oranı yok bukadar büyük bir hastalık için oran verilmemiş olabilir mi?

İşte var aslında ama sizdeki fonksiyon kayıplarına göre değerlendirilip oran verildiği için sondaki bulunan tablolardan bakıpta size kimse şu diyemez, siz başvurunuzu yaptığınızda onlar değerlendirirler mutlaka.. Üstteki mesajımda oran verildiği bölümün başlıklarını yazdım size, cetvelden o bölümü bulup incelemeniz gerekiyor..

Üst Alt