Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki Devlet tiyatrosunda yaşadığım zorluklar

Cetin74

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

20 Mart 2010 tarihinde İstanbul Cevahir AVM’deki Devlet tiyatrosu salonuna Töre adlı tiyatro eserine gittim. Bu arada Kenter Tiyatrosu'na da girmek çok zor.

Tekerlekli sandalyeli bir engelliyim. Sağ olsunlar oradaki görevliler tiyatroya girmem için büyük çaba sarf ettiler.
Görevliler büyük gayretle içeri alırken çok zorlandılar. Bir yerlerine bir şey olacak diye korktum ve durumu anlatan bir maili 'basin@dtgm.gov.tr'ye gönderdim.

Engelliler sanat faliyetinden de engelleniyor.

bildiğim kadarıyla cevahir başlı başına bir engel teşkil ediyormuş zaten bebek arabalı insanlarda,sandalye kullanan engellilerde oldukça fazla zorlanıyormuş içeri girerken. dışı böyleyken içinden zaten beklememek gerekir. günüzde artık en basit yerlere bile uygun rampalar yapılırken, böylesine ünlü bir alış veriş merkezinin bundan eksik olması bana göre çok büyük ayıptır.

Bildiğimiz kadarı ile en duyarlı insanlar sanatçılardır, fakat bu duyarlılığı göstermiyorlar.
Kenter Tiyatrosu da böyle maalesef

Ankara'da büyük alışveriş merkezlerindeki tiyatro salonlarında ve sinemalarda sorun yaşamıyorum ama, eskiden yapılmış tiyatro salonları hiç engellilere uygun değil. O yüzden neredeyse hiç tiyatroya gidemiyorum.

evet biliyorum orayı benim çalıştığım mağazada var orda umarım düzene girer...

geçtiğimiz ay biz de Cevahir AVM'de tiyatroya gitmiştik...
zaten bu AVM'nin elle tutulur iyi bir yanı yok ki..
iç düzen desen karmakarışık...
oyun katı kimkime dumduma...

gece 23:30'da tiyatro bitti, AVM'de in ve cin top oynuyor... B3 otoparkı nerde diye soracak bir görevli bile yok...

otopark desen ücretli...!!! Capitol AVM, Paladium AVM, Optimum AVM ve bir çok AVM'de ücretsizken bu da nerden çıktı dedik... :) yani koskoca CEVAHİR milyonlarca dolar harcamış AVM yapmış.. parasını otoparktan çıkarıyor...

bir de o saatte tek ödeme noktasını açık bırakılmış, diğerleri kapalı.. dönüp dolaşıp açık ödeme noktası arıyoruz...

00:30 gibi AVM'den çıkabildik....

yazık ki ne yazık....

Ben Cevahir AVM'nin içine otopark bölümünden giriş yapmaktayım. Dış kısmına dikkat etmedim.
Fakat engelli olan kişiler Cevahir AVM otoparkından çıkarken mavi renkli otopark'ta yer alan Otopark ödeme noktası ile ilgili büroya gidip, araçlarının engelli Plaka işaretli olduğunu söyleyerek, görevli kişilerden onaylı bileti alaraktan (Hiç bir ödeme yapmadan) çıkabilirler.
Otopark'tan ücret alınmamaktadır.
Bilginiz olsun.

Bir de, içeri girdikten sonra (ben de otoparktan girmiştim) içerde hem standart asansörler hem de bi oda büyüklşüğünde personel asansörleri var... Aynı anda 10 tekerlekli sandalyeli binebilir... :) Tuvaletler de çok çok geniş.
Yani içeri girdikten sonra Cevahir tekerlekli sadalye için çok uygun...

Not: 2 sene oldu gitmeyeli. Değiştiyse bilemem.

Aynı bildiğin gibi Bülen Hoca,
Bir tek farkı var engelli otoparkları normal insanların otomobil park ölçüleri gibi çizilmiş dar geniş değil Ve de engelli otoparkında sağlam vatandaşlar otomobillerini park etmişler. Hele hele otoparktan çıkınca sağlam kişiler çıkıyor musunuz diye size sorup yerinize göz dikmeleri. İŞARET OLMASINA RAĞMEN.

Cehavir AVM evet birçok açıdan engelliye uygun.
Fakat Tiyatro da maalesef ki buna uyulmamamış.
Aslında kolay bir yöntemle aşılabilecek bir durum. Biliyorsunuz merdiven kenarına takılan tekerlekli sandalye taşıyıcı ile kolaylıkla aşılır.

insan görmek istediğini görürmüş şef... biz otoparka girerken ücretli olduğunu öğrenince, 6 saat sonra çıkana kadar hep olumsuzlukları üzerinde düşündüm.. iyi yanları da vardır tabiki... :)

yahu şu cevahirin mimarı mühendisi şuyu buyu kim gün geçtikçe merak artıyor şahısta düşünsenize 18 yaşından küçükseniz gitmeyecksiniz merdivenler sizi atar, hamile iseniz gitmeyeceksiniz yine merdiven ve zemin sorununuz olabilir, tekerlekli sandalye kullanıyorsanız g,itmeyecekmişsiniz gerçi asansörler büyükmüş yalnız şu otopark meselesini hiç bilmiyordum anladık kapitalizm kapitalim de nereye kadar?
hoş sadece cevahir değil her yer aynı ya da benzeri ayrı mesele lakin bu ne vurdumduymazlık o da ayrı mesele ne üst geçitten yararlanabilirsin ne otobüsten ne kaldırımdan ne ondan ne bundan

cevahirde yapılan film galasına katılmıştım... salon girişlerii ve salonlar özellikle tekerleli iskemle kullanan arkadaşlar için uygun değil... Maalesef böyle olyor bu ülkenin kültür sanat faaliyetleri...

Üst Alt