Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çevrenizdeki camiler engelliler için uygun mu?

nacar

Aktif Üye
Konular
129
Reaksiyonlar
0
benim bulundugum yerdeki bütün camilerde merdiven var o yüzden gidemiyorum acaba heryerde böylemi merdiven olmayan cami yok dinayet bir düzene koymadı ben camiye gidemiyorum bu yüzden

bu konuya hangi kurum bakıyor abla ben başvurmak istiyorum

caminin çimenelrisinin üzerinde kılabilirisnnnnn hemm daha rahat daha hoşşşş ohhhhhh ben bu aralar öyle yapıyorummmm

kesin bilmiyoru ama belki camilerdek imerdivenlerin sebebi su basmasını vs önlemek için olabilir. ama rampa yapılsa yaında daha iyi olur. tabiki merdivensiz camilerde var. ha oranı nedir ne degildir bilmem ama var. tabiki camilerde yapılırken engellilerin düşünülerek sadece engelliler içnide degil yaşlı insanlar içnide o merdivenelr zor oluyor. onun için daha hasas davranılıp daha uygun bir hale getirilebilir

Galiba Akçakocadaki caminin girişinin birinde vardı. Onun dışında ben de görmedim.

Benim bu zamana kadar yaşadığım yerlerin birçoğunda camilerde merdiven yok.Tabi olan da var,hem de zeminde ibadet edilecek hiçbir yer olmayıp direkt olarak en az 60-70 basamak çıkılması zorunlu olanlar bile var.
Kalem,garibanın yaptırdığı mescitler deme,Eyüp Sultan'da bile merdiven yok.:)

evet bildigim bütün camilerde merdiven var cıkmak cok zor oluyo ramazan boyunca camiye gittim 3 merdive var ama bir yerden tutmadan cıkamıyon bencede müftülüge msj attalım yada camin hocasına diyelim bir cözüm bulsunlar

bizim burada bir kaç Camii var bizlere uygun ama çok uzak hemen dibimizde var bir tane Allah inandırsın engelliler giremesin diye bir cami yaptırsalardı ancak bu kadar engel koyabilrlerdi önümüze petlatlon gibi maşallah :)

sayın yetkili ;
ben ortapedik özürlüyüm tekerlekli sandalyeyim benim sorunum oturdugum yerdeki camilerin hem dışında hemde içinde merdivenler var bu yüzden hiç bir zaman namaza gidemiyorum camilerdeki merdivenlerin yanına tekerlekli sandalye geçebilecek rampa yapılmasını arz ederim
arkadaşlar bu mesaj atmak istiyorum olmuş mu eksiklik var mı

hayır burdakı hıc bır camıı engellıye gore yapılmamıs..engellıye gore olması yada omaması ne degıstırecek kı

Belediyeler bile daha biz özürlülere yeni, yeni kaldırımlarda rampa yapıyor,
Camilerde neden yapılmasın ki talepte bulunsak bence yaparlar.

o ne kadar ınsanın talepte bulunduguna baglıdır bence..burda kac kısı namaza gıdıyor kı :))) tabı herkesın yasadıgı yerdekı beledyedelere baglı burda olmaz yapmazlar

valla benim giitğimm camidee asansördee varrr cammiii 7 8 katlıydı galibaaaa

ben yazdım allahtan hayırlısı arkadaşlar başka kimler yazdı

yazdım diyanet bakanlıgına cevabı şudur
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]BAŞBAKANLIK[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Diyanet İşleri Başkanlığı[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Konu : Özürlü Rampası Yapılması.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]İl ve İlçesinde bulunan camilerde özürlü rampası ve asansörü bulunmaması nedeniyle özürlüler için düzenleme yapılmasının talep edildiği ilgi yazınız incelenmiştir.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mer’i kanunların Başkanlığımıza verdiği görevler arasında cami yapımı ile ilgili bir husus yer almadığından, ülkemiz genelinde cami ve mescitlerin tamamı hayır işleri kapsamında şahıslar, dernekler ve vakıflar tarafından yapılmaktadır.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]3194 sayılı İmar Kanunu’nun Değişik Ek-2. maddesinde;”İmar planlarının tanziminde, planlanan beldenin ve bölgenin şartları ile müstakbel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak lüzumlu ibadet yerleri ayrılır. İl, ilçe ve kasabalarda mülki idare amirinin izni alınmak ve imar mevzuatına uygun olmak şartıyla ibadethane yapılabilir” hükmü yer almaktadır.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]İmar planlarında ibadet yeri olarak ayrılan arsalar üzerine yapılacak cami için mülki idare amirinden izin ve ilgili belediyeden de yapı ruhsatı alınması gerekmektedir.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Daha önce yapılan camilerin bir kısmında özürlüler için düzenleme bulunmamaktadır. Ancak, başkanlığımızca hazırlanan ve kontrolünden geçen yeni projelerde bu konuda gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu nedenle, söz konusu talebinizle alakalı olarak başkanlığımızca yapılacak bir işlem bulunmadığından ve sonradan yapılan düzenlemeler mahallinde yapılması gerektiğinden, talebiniz ilgili müftülüğe iletilmiştir. [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bilgilerinizi rica ederim.[/FONT][/SIZE]

nacar,
okullarımız, hastanelerimiz, kamu binalarımız, apartmanlarımız, ortak yaşam alanlarımızdan hangisi engelilere uygun? Hangisi ''işte budur'' dedirtiyor. Deveye sormuşlar boynun niye eğri? O da ''parayı denkleştirdiğim an estetik
yaptıracağım'' demiş. Yani bizim için estetize edilecek o kadar çok şey var ki?

Üst Alt