Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çeyiz yardımı almak için başvuru süresi var mı?

tugba 34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben evlenmeden önce yetim aylıgı alıyordum evlenince kesildi ve evlendiğim 3 sene oldu halen çeyiz parası alabilirmiyim ssk müracaat ettim evlendikten 2 sene sonra basvurmak gerekiyomus alamıyormusum alsam bile annemin aylıgından kesilirmi? cvp yazarsanız sevinirim iyi akşamlar

SORU – 2- Çeyiz parası alınmasında herhangi bir süre ve zaman-aşımı şartı var mıdır?

CEVAP – 2- Çeyiz parası almak için başvuru mutlaka nikahın resmi kayıtlara intikal ettiği tarihten sonra olmak zorundadır. Nikahtan sonra olmak üzere her zaman için çeyiz parası almak üzere başvuruda bulunulabilir. 5510 sayıl Kanun’un 97. maddesindeki; “…Kısa vadeli sigorta kollarından ve ölüm sigortasından kazanılan diğer haklar, hakkın doğduğu tarihten itibaren beş yıl içinde istenmezse düşer…” hükmünün gereği olarak, çeyiz parası beş yıl içinde istenmediği takdirde bu hak ortadan kalkmaktadır.

http://www.engelliler.biz/forum/dul...nme-odenegi-ceyiz-yardimi-hakkinda-bilgi.html

Üst Alt