Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cezaevi geçmişimden dolayı GATA psikiyatriye sevkedildim. Muafiyet vermediler..?

aydontno

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam,

Henüz askerliğime başlamadan cezaevi geçişimden dolayı askerlik şubesi beni GATA'nın psikiyatri bölümüne sevk etti.
Muayene ettiler, heyete çıkardılar ve komando hariç askerliğe elverişli raporu aldım.
Yaşım 43 ve hem yaşımdan hem hayat hikayemden dolayı bazı rütbelilerin verdiği tavsiye üzerine düzenli olarak psikiyatriye gittim.
Ceza evi geçmişimden dolayı ilk günden "RDM"'ye ayırdılar ve geri hizmetler'deyim. Şu an 7 aylık askerim. Ağustosun 22'si dahil 21 günlük rapor aldım (F43.2) ve ardından yıllık ve yol izni 21 gün daha kullandım ve bu şekil tam 42 gün birliğimden uzak kalabildim.
Maddi sıkıntılarım olduğundan bu süre içerisinde çalıştım. Döndükten bir hafta on gün gibi bir sürenin ardından tekrar GATA'ya gittim.
Askerlik işlevsellik formu istediler. Lakin bölük komutanı önceleri kıta kanaat formuna askeriliğe uygunsuz yazmasına rağmen, işlevsellik formuna "yaşından dolayı uyumsuzluk yaşıyor başka sıkıntısı yok, askerliğini yapar yazmış" GATA'daki doktor tekrar istedi bu formu.
Benim kalp kapağında yetersizlik var, verem geçmişim var, akciğerde çekilmeler mevcut ve bir adet nödül tespit edildi, boyun ve bel omurgalarında fizik tedavi alabilecek şekilde sorunlarım var ve bunların hepsi GATA raporlu.
Bugün tekrar gideceğim birliğime fakat sanmıyorum bölük komutanın "yapamaz" diye yazacağını. Başka askerlere aynı uygulamayı yapıyor.
Sadece bir askere yapamaz yazdı, çünkü o asker zaten önceden 3 ayrı yerden sürgün yemiş uğraşmak istemediğinden.
Diğer arkadaş ise şu an üçüncü hava değişiminde, 21,30 ve 30 gün aldı. Bölük komutanı bu konuda ısrarcı taviz vermek istemiyor.

Ne yapmalıyım bu durumda? Yardımcı olursanız sevinirim. Silsile'yi takip edecek bir durum var mı veya BİMER'e şikayet faydalı olur mu, veya sadece oluruna bırakmak mı? şimdiden çok teşekkür ederim yardım ve tavsiyeleriniz için!

Eğer bölük komutanı "yapabilir" diye ısrarcı olursa, ilerleyen zamanlarda askeri hastaneye çıkarak muafiyeti zorlamayı deneyebilirsiniz. Bunun dışındaki yollar ters tepebilir, askerlik sürecinizi can sıkıcı bir hale dönüştürebilir

Üst Alt