Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Cezaevinde geçen günlerim için yemek parası çıkarttılar bana!?
ben açık cezaevinde yatmıştım 23 ay bana cezaevi yemek ücretleri çıktı şimdilik bi yıllık 1.600 tl günlük 1 tl faiz işliyo bunu ödecek gücüm yok napmam gerekiyo hukukçu arkadaşlar yardım
Yardım param hukuksuzca vergi dairesince çekildi! Ne yapabilirim?
benim cezaevi yemek ücretleri borcum var ödeme imkanım yok 2.6 bin lira şimdilik dahada gelecek bu ücretler yattığım zamanı hesaplarsak bana deniz feneri ve kaymakamlıktan zaman zaman yardım alıyom 4 gün önce iznim olmadan ziraat bankasından hesabımda olan 156 tl bursa vergi dairesince çekildi
benim bildiğim engelli maaşı ve yardım olarak alınan paralar çekilemez hukuktan anlayan arkadaşlardan bi yol göstermesini istiyom
Muhatardan fakirlik belgesi al. Sana borç çıkaran kuruma ver. Açık cezaevlerinde yatan herkese elektrik, su, yemek borcu çıkar arkadaşım. Kapalı cezaevinde borç çıkmaz. Evine bekçi yada polis gelir ve borcu ödemenizi isterler.
Eskiden polis gelirdi. Şimdi bekçiler eve geliyor. Sen cezaevinde yatarken eve gelmiştir. Neyse muhtardan aldığın fakirlik belgesi ile birlikte engelli olduğunu ve Devletin ödemiş olduğu 2022 ve sosyal yardım parası haciz edilemez maddesine dayanarak icranın kaldırılmasını rica ediyorum diye yazarak adliye kalemine ver. Sonra UYAP vatandaş portalindan icra takibi yap.
basari
TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yap. UYAP vatandaş portalindan icra takibi var.
Kardeş sana en yakın adliye neresi ise oraya git. Muhtardan aldığın fakirlik belgesi ile icranın kaldırılmasını ve 2022 maaşına haciz konulamaz diye sana icra kaldıran dairenin adını dilekçe yaz. Bu kadar basit icra takibi kalkacaktır. Maaşına haciz işlemi yapılamaz.
basari
E hacizi koyan vergi dairesine git yada telefon et onlar senden haciz koydukları paranın muhtaçlık maaşı olduğuna dair bankadan yada ptt den belgesini isteyeceklerdir onu faksla yada elden teslim et kaldırılır haciz yada cimer e yaz ama yine de belge isteyeceklerdir
açıklama için saol arkadaş bugün gittim vergi dairesine bankadan yardım aldığını ispatlayan bi belge getir dediler ayrıca savcılığa suç duyurusundada bulundum bekleyip görecem sonucunu bakalım nolcak
basari
Suç duyurusundan bir şey çıkmazda zaman kaybı olur ancak bankanın haberi olmadan direk maliye haczi koyuyor banka da ilgilenmiyor başıma geldi çünkü Bu durumda haciz kalırılır ama süre veremem bir ayı da bulabilir bir haftada da olur
evet o suç duyurusundan bende fazla bişey beklemiom geçen de vergi dairesine gittiğimde bana yardım aldığımı bildirir bi yazı istediler bankaya bankada bana bi çıktı verdi orda yatan para kısmında açıklamada yardım parası deniz fenerinin verdiği paradada deniz feneri yazıyodu bu yeterli olurmu acaba bide bugün kaymakamlıktan verilen 200 tlyide çektim bloke olsa çekemezdim heralde
bugün yine vergi dairesine gittim son gittiğimde benden bankadan yardım aldığıma dair yazı istemişlerdi bana bi para yatıp çekme çıktısı verdiler bankadan bunla gittiğim vergi dairesindeki müdür yardımcısının dediği başka bi yazı istiomuşlar bankadaki yetkilide başka yazı vermediklerini söyledi vergi dairesinin bahanesi paranın ne parası olduğunu göremiyolarmış bu yüzden bankadan yardım aldığımı belirten bi yazı istediği benim söylediğimide seni sallamışlar dedi müdür yardımcısı vergi dairesindeki yetkili bi dilekçe yazmamı istedi yazdım yardım parası aldığımı çekilen paranında iadesini istedim bu yazımı cezaevi yemek ücreti ödemesinin gittiği adalet bakanlığına yolladılar cimerdende ayrıca adalet bakanlığına yolladım sizce iade olurmu param başka yapmam gereken bişey varmıdır
basari
senin hesap hareketlerinin olduğu bir ekstre verir banka altına imza mühür vurur onu götürürsün maliyeye ekstrenin açıklama bölümünde sana hangi kuruluştan para geldiği kimden geldiği yazar yazıya gerek yok ekstre artı yazıda olur hesaba giren her paranın açıklamasında kimden hangi tarihte saat kaçda hesaba geçtiği yazar
Evet bloke olsa çekemezdin belki belli bir miktara bloke koymuşlardır o anda hesapta olan para miktarına yani deniz feneri kanınlarda yadım kuruluşu diye geçiyorsa resmiyette onu da alırsınız
Barda5
işte bende dedim bankanın verdiği extrede açıklamada yardım parası yazıyo diye ama benden bankanın yardım parası aldığımı belirten başka bi yazı istediler bankada sözle iş yapmıyo heralde ondanmı salladılar anlamadım gitti ama vergi dairesindeki yetkililere bana resmi bi yazı vermelerini sözle iş yapmıyacağımı yada direk bankaya resmi bi yazı yazmalarını söyledim ama sonuç alamadım bakalım adalet bakanlığına giden yazıdan sonuç alacammı bide bende icra takibi yok onuda sordum vergi borcu olmadığı için icra bu olaya bakmıyo galiba bide adalet bakanlığı direnirse başka nereye şikayet etmeliyim acaba bunları
Cimer e yazabilirsin bankanın verdiği mühürlü imzalı ekstreyi kabul etmek zorunda banka fax çeksin icraya yada telde görüştür 2 tarafı saçma bir durum imzalı kaşeli belgeyi kabul etmemek inanmıyorsa arasın öğrensin belge doğrumu diye
aynen mühürlü kağıt verdi banka bana adalet bakanlığından olumsuz cevap gelirse vergi dairesinide cimerden ve önceki savcılık şikayetimdede tekrardan bu olayı delil yapcam resmi kağıdı kabul etmiyo diye
basari
ben o mühürlü yazıyı direk maliye bakanlığı mersin şubeye gönderdim icrayı koyan orasıydı hiç icra ile uğraşmadım maliyeye belgeleri gönderdikten sonra kaldırdı haczi maliye . icra dairesi ile uğraşma hiç haczi koyanla muhatap ol Telefon aç icrayı koyan kuruma hukuk bölümünü bağlat sorunu anlat onlara
basari
Vergi dairesi harçlar bölümüyle diyaloğa geç onlar hukuk servisine yönlendirir seni sanırım avukatlar orada hukuk servisine durumu anlat bankadan aldığın belgeleri elden yada e mail le yada faxl a ilet onlara onlarla konuşmana göre hareket et
ben cezaevindeyken %50 raporum vardı tahliye olduktan sonra yeni bi rapor çıkarttım cezaevinde dahada kötü oldum %84 oranında şizofren ve şeker hastalığımdan dolayı bu oranda çıktı yeni raporum indirim konusunu bende tam bilmiyom ama benim ödeme gücüm olmadığından ödeyemedim cezaevi yemek ücretlerini
sendede aynı sorun var galiba arkadaş vergi dairesi benim yardım paramı sormadan çekmişdi vergi dairesine gittim itiraz ettim bi dilekçe verdim oraya ayrıca cimerdende yazmıştım vergi dairesi benden yardım parası olmamı ispat etmemi istedi yani bankadan yardım parası olduğunu belirten bi yazı bankadan gelen ve giden paraları gösteren bi çıktı almıştım gelen bölümünde zaten kaymakam ve dernektense gelen parada açıklama kısmında yazıyodu bunu verdim sonra çekilen param iade edildi başka fazla bişey yapmadım yani