Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Chari 1 ve syringomyeli hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?

Att

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Chari1ve syringomyeli hastasıyım güç kaybın mevcut 5/2oraninda engelli raporu alabiliyormuyuz

Hipertansiyon var aynı zamanda

Çalışıyorum ne yapmam lazım nasıl yol izlemek gerek bir km yol yurudugumde ayagimdada sıkıntı var iki parmakta his kaybi

siringomyeli için:

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferik sinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80
***chiari ile birlikte değerlendiriliyor galiba, bir arkadaş kendisine yalnızca chiari için bir puan verilmediğini söylemiş. Hipertansiyon için % 10 verirler. Att

Üst Alt