Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CHP engelliler komisyonu ile engelsiz politika

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
17
Reaksiyonlar
0
CHP ENGELLİLER KOMİSYONU İLE ENGELSİZ POLİİKA

chp engelliler komisyonu diyor ki: engelin kendisini yok edemesek de bu umursamazlıkların, dar zihniyetin engelliye bakış açısını ve insan eli ile önümüze çıkardığı bütün engelleri projelerimizle yok etmeye bütün engelleri sizlerle birlikte aşmaya geliyoruz. HERKES İÇİN EŞİT YAŞAM HAKKI. HERKES İÇİN CHP. HERKES İÇİN RAHAT BİR NEFES!

chp engelliler komisyonun facebook linki;Facebook wordt afgesloten... | Facebook

CHP ile TOPLUMSAL ENGELLERE SON

• Engelli yurttaşlarımızı çağdaş yaşamın gerektirdiği olanaklara her alanda kavuşturacağız. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarını herkesin ortak duyarlılığı ile çözeceğiz.
• Engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşamın her alanına % 100 erişimini sağlayacağız.
• Bireylerin sahip olduğu sakatlık ya da kronik hastalıkların toplumsal engele dönüşmesini önleyeceğiz.
• Birleşmiş Milletler Engelliler Hakkı Sözleşmesi’nin devlete yüklediği tüm sorumlulukların gereğini yerine getireceğiz. Bu sözleşmenin Ek İhtiyari Protokolü’nün de en hızlı şekilde onaylanmasını sağlayacağız.
• Tüm fiziksel alanları engellilere yönelik olarak hızla düzenleyeceğiz. Yerel yönetimlerin sorumluluğu altında engellerin kaldırılmasını sağlayacağız.
• Engellilerimizin ve kronik hastalarımız için fırsat eşitliğini sağlayacağız.
• Tüm ulaşım araçlarını, sinema, tiyatro, konser salonlarını ve ortak kullanım alanlarını engelli dostu hale getireceğiz.Emekliler milli gelir artışından pay alacak Engelliler için sınırsız erişim72 73
• Ayrımcılık türlerinin de tanımlanacağı ayrımcılıkla mücadele yasasını çıkaracağız.
• Ayrımcı uygulamaları izleyen bir mekanizma kuracak, ayrımcılıkla ilgili davalarda ispat yükünü tersine çevireceğiz.

ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE ÖZEL EĞİTİM
• Engellilere gerekli eğitimi bedelsiz sağlamak devletin öncelikli görevi olacak.
• Ağır gelişen, tam gelişemeyen veya zihinsel engelli çocukların özel yöntemlerle eğitimlerini sağlayacağız. Bu yurttaşlarımızın çalışma olanağına kavuşturulmaları ve topluma kazandırılmaları için özel projeler
uygulamaya koyacağız.
• İşitme ve görme engellilerin üniversiteler dâhil, eğitimin her kademesinde, rahat ve kaliteli eğitim alabilmelerini sağlayacağız.
• Engellilerimiz için çağdaş teknik altyapı ve donanım imkânları, özel kütüphane ve sanal öğrenme ortamları oluşturacağız.
• Engellilere mesleki eğitim veren kurumlarda branş öğretmeni ihtiyacını karşılayacağız. Belli işleri yapabilecek bütün engellilerimize gerekli meslek ve sanat eğitimini devlet olanakları ile sağlayacağız.

ENGELLİLER İÇİN TOPLUMSAL YAŞAM
• Engelliler için üretilen spor araçlarını yaygınlaştıracağız. Spor yoluyla engellilerin toplumla kucaklaşmasını kolaylaştıracağız.
• Her yaştaki ve her yöredeki engelli bireylerin bilgi kaynaklarına daha kolay ulaşmaları için özel donanımlı eğitim ve teknoloji merkezleri kuracağız.
• Engellilere yönelik uygun işe uygun eleman stratejisi oluşturacağız. İş ve Meslek Danışmanlığı ile işe uyum için rehberlik hizmetlerini ülke genelinde
sağlayacağız.
• Engelliler ile ilgili konularda engelli örgütlerinin karar alma süreçlerine etkin katılımı için yasal önlemler alacağız.
• Görme engellilere yönelik kitapların dijital ortama aktarımını artıracağız.

ENGELLİLER İÇİN GENİŞLETİLMİŞ SOSYAL HAKLAR
• Çalışsın çalışmasın bütün engellilere sürekli sakatlık aylığı ödeyeceğiz.
• Bakım Sigortası Yasası’nı çıkartacak; bakıma muhtaç tüm engellilere, yoksulluk ölçütü gözetmeksizin bakım hizmeti sunacağız.
• Kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kotaları eksiksiz olarak
kullanılmasını sağlayacağız.
• Serbest meslek sahibi ve kendi işini kurmak isteyen engellilere vergi
avantajları ve faizsiz kredi sağlayacağız.
• Ağır derecedeki engellileri, sosyal rehabilitasyon hizmetleri eşliğinde
üretim sürecine katmayı amaçlayan, Korumalı İş Yeri Yasası’nı çıkaracağız.
• “Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı” kavramını tek yanlı uygulamak suretiyle
engellilerin sakatlık derecesini yapay olarak düşüren ve hak kayıplarına
yol açan düzenlemeleri yürürlükten kaldıracağız.
İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR GELİR, KALİTELİ VE ÇAĞDAŞ BAKIM
• Yaşlılarımızın aileleri de dahil kimseye muhtaç olmadan, itibarlı, bağımsız
yurttaşlar olarak kaliteli bir yaşam sürdürmelerini sağlayacağız.
• Yaşlılarımız Aile Sigortası kapsamında destek alacak.
• Toplumsal yaşamın her alanında yaşlıları dışlayıcı uygulamaların önüne
geçeceğiz.
• Ailede yaşlı bakımının yarattığı sorunları çözecek kurumsal destek ve
hizmetleri hızla uygulamaya koyacağız.
• Evde yaşlılara bakan aile üyeleri için sosyal, psikolojik ve finansal destek
sistemleri oluşturacak, mevcut olanları iyileştireceğiz.
İtibarlı, bağımsız yaşlılar74 75
EV ORTAMI SICAKLIĞINDA KURUMSAL BAKIM
• Gelecekte duyulacak yaşlı bakım ihtiyacını karşılamak için yeni bir bakım
anlayışı çerçevesinde kapasite ve altyapı çalışmaları yapacağız.
• Yalnız yaşamak zorunda kalan yaşlı kadınlarımız için gündelik yaşam
destekleri ve gündüz bakım sistemleri geliştireceğiz.
• Günlük bakım hizmeti veren kurumları sayıca artıracak ve geliştireceğiz.
Böylece evindeki yaşlıya bakan kadınlarımızın bağımlılık ve
sorumluluklarını azaltacağız.
• Yaşlılarımıza bakım ve destek hizmeti veren kurumlarda onur kırıcı
davranışlara asla izin vermeyeceğiz.
• Özel hayata saygılı olmayan ve para karşılığı sunulan hasta ve yaşlı bakım
uygulamaları yerine ücretsiz ve insan haklarına duyarlı bakım hizmetleri
geliştireceğiz.
YAŞLILARA ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİ
• Önleyici hekimlik, erken tanı ve tedavi hizmetlerinin sağlanacağı yaşlılık
hekimliği (geriatri) hastaneleri kuracağız.
• Evde bakıma ihtiyaç duyan bütün yaşlı yurttaşlarımız için yardımcı sağlık
personeli görevlendireceğiz.
• Yaşlılarımızın göz, diş sağlığı ve genel sağlık durumunun korunması için
uzman ekiplerle düzenli taramalar gerçekleştireceğiz.

la bırakın ALLAH aşkına ne chp si elimize olanda gider bunlar ikdidar olursa. en sonki malum sol ikdidar nasıl bıraktı bu ülkeyi ortada...

bu türkiyeyi yöneltmek o kadar kolaymı ki sallamasyon yapıyo bu kılıçdaroğlu

ssk yı zamanında nasıl yönettiği ortada.. Kılavuza demirel adamın kendini her yerde atış poligonunda sanıyor..;)) onun kılavuzada 2 anahtar veriyordu ev araba ama millet ozaman aldı babayı ;( bumudur yani, at ama isabetli at öyle hergün karavana atmanın bir anlamı yok..

bunları ve daha fazlasını ak parti hükümeti zaten yapıyor ne chp sinden bahsediyorsunuz adamın hayatı yalan sizde yol yakınken iyi düşününüz ak gençlik

chp GUMBUR GUMBUR GELIYOR sizin 2022 yi baska parti cebinden vermedi ab dayatmasi sonucu bisiler yapilmaya calisildi ama buda oturmadi

chpnin ipiyle kuyuya inenin vay haline.esas anketi görcez pazar günü asteridünyaaa.rüyanda gördün heralde o anketi.sen bizi güldürdün Allah da seni güldürsün :D

Görecez haramilerin saltanatı nasıl sona erecegini

evet yalan dolanla bir yerlere gidilemeyeceğini anlamış olcak chp.pazar akşamı yüzünüzün alacağı ifadeyi çok merak ediyorum.;)

Yorum yaparken üsluplarınıza dikkat ederseniz sevinirim.
Siz "la" dersiniz ben "ne diyorsun ulan "derim uzar gider.
İster beğenir oy verirsiniz,ister beğenmez oy vermezsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin şu andaki Ana Muhaleft Partisi ülkeyi yönetmeye talip oluyor ve ayakları yere basan,içerisinde "insan" unsurunu taşıyan projeler üretiyor ve bunu paylaşıyor.
Bundan daha demokratik bir hak olabilir mi?

Akrep61 isimli üyenin yazdığına cevaptır;
Atıp tutmayı çok iyi biliyorunuz da elinizdeki bilgisayarı insanlara iftira atmak için değil de,gerçekleri öğrenmek için kullansanız çok iyi olacak.
Neyse ben sizin yerinize hemen rakamları veriyorum.

1999 yılında Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK Başkanlığı yaptığı son dönemde açık -1.100.000.0 TL

AKP dönemi SSK rakamlari
2000:-2.422.000.0 TL
2001:-4.470.000.0 TL
2002:-7.964.000.0 TL
2003:-13.419.000.0 TL
2004:-15.932.000,0 TL
2005:-18.691.000.0 TL
2006:-18.036.000.0 TL
2007:-25.040.000.0 TL
2008:-25.901.000.0 TL
2009:-28.702.000.0 TL
2010:-26.724.000.0 TL
2011:-30.600.000.O TL (2011 öngörülen zarar tutarı)

SSK'yı kim batırmış?

sgk.jpg

Daha düne kadar CHP liderinin "emeklilere intibak yasası çıkaracağım" vaadini eleştiren,kaynak nerede diye konuşan R.T.E dün çıkmış aynı vaadi kendisi veriyor.
Hani para nereden bulunacaktı?
Ne oldu ne değişti bir ay içerisinde?
Gözlerinizi açın biraz sizi kandırıyorlar.
Üç kuruşa sizin gözlerinizi boyayıp,yandaşlarına hamuduyla veriyorlar.

grafiği hazırlamak için çok uğraştınız heralde :D

ayrıca intibak yasası 2 yıldır gündemde olan bi konu.1 ay içinde ortaya çıktığını nerden çıkardın.intibak yasasını çıkarcam diye bol keseden sallamak kolay.onun için gerekecek 3.5-4 katirilyon lirayı da nerden bulcağını açıklasa ya bay kemal.ama doğru ya onun adı kemal o yapar.ismi yeter adamın. ;P

Yazıyla yazıyorum anlaşılmıyor grafikte gösterelim de belki okumayan halkımızın gözüne resmi dayayınca doğruları daha iyi görebilir düşüncesi ile paylaştım.
Grafiği tabiki ben hazırlamadım ama 2 dakika sürmedi bu bilgilere ulaşmam.
Eleştirimin temeli de bu.Ezbere konuşuluyor,araştırma yapılmıyor.
Yukarıdaki bilgileri internetten gayet rahat bulabilirsiniz.

İntibak yasası ile ilgili olarak yüne yanlışınız var aslınd aiki yıldan da eski ama farzedelim iki yıldır gündemde.
Madem her şeyinden memnunsunuz hükümetin neden iki yıldır bu kanunu çıkarmadılar?
Bunu bir cevabını alalım önce.
Yazımı iyi anlayamamışsınız yada ben anlatamadım sanırım;
Sayın Kııçdaroğlu miting meydanlarında "intibak yasası 4 ay içerisinde çıkacak" dediğinde başbakanınız esip gürlüyordu parayı nereden bulacaksın atıp tutuyorsun diyordu.
Şimdi daha dün kendisi intibak yasasını çıkaracağını söylüyor.
Bende diyorum ki bir ay önec Kılıçdaroğlu söylerken para yoktu yerden yere vuruyor yalan söylüyor bunlar diyordun da,ne değişti bir ay içerisinde de şimdi sen intibak yasasını çıkaracağım diyorsun

Arkadaşlar;
Bu basit örnek bile sizi kandırdıklarının bir göstergesidir.Gözlerinizi açın diyorsunuz ya bizlere sürekli,elinizi kalbinizin üstüne koyun paylaştıklarımızı iki dakika tarafsız oolarak okumaya gayret edin.

Kısa bir not daha paylaşmak istedim.
Daha iki önce Bingöl'deki miting.Hani Diyarbakır Diyarbakır diye bağırdığı miting.Bakın ne demiş;

“Bizden önce doğalgazınız var mıydı?..”

“Yooook...”

“Doğalgaz gelmiş miydi?..”

“Hayııırrr...”

“Biz getirdik... Neydi o öyle eskiden binanın bodrumuna in, çık... Kömürü al, yukarı taşı, bir sürü çile... Ama şimdi ne yapıyoruz?..”

Sessizlik...

*

Çünkü Bingöl’de doğalgaz yok...

Daha Bingöl'de doğalgaz olup olmadığından haberi olmayan bir başbakanımız var.Hadi o yanıldı bilmiyordu meşgul vs vs.Ya yanındakiler? Nasıl insanların bizi yönettiğine pardon sömürdüğüne dikkat ediniz.

kardeşim sen başbakanın ne dediğini doğru düzgün dinlememişsin gelmiş burda atıp tutuyosun.klasik chpli zihniyeti işte.başbakan intibak yasasını çıkarcaz ama gerekli mali imkanları sağladıktan sonra çıkarcaz dedi bay kemal gibi 4 ayda çıkarcaz diye kurusıkı sallamadı.4 katrilyon lira ha diyince buluncak bi para sanki

Genel Merkezinize bağlanan hortumları keseceğiz ya işte,oradan fazlasıyla çıkar bu para merak etmeyin.

cilgin cilgin projelerden sonra dusunulucek akp de intibak yasasi

Bizlerde siyasilere kapılıp kamplaştıkça yasal haklarımız bir bir ellerimizden kayar gider.

Bizlerin bir hakkı gasp edilmesi demek hepimizin mağdur olması demektir.
Bizler ayrım gözetmeden tüm siyasileri bürokratları ve iş adamlarını etkili yetkili kim varsa tüm sakatlar için zorlamalıyız.

Bizlerin sayısı kadar onlarca ülke vare ailelerimizde sayarsak kocaman bir ülkeyiz.
Harekete geçmek şart hemde her yöne doğru.

cehape cihniyeti denen bi şey var, Allah sonumuzu hayr etsin.
Darbecileri cuntacıları destekleyip sonrada demokrasiden bahsetmeleri ne kadar acı.
İnsanların, chp yi yönlendirenleri görememesi, baykalı gönderip kılıçdaroglunu getirmelerin dış güçler oldugunu görememeleri daha büyük bi acı.

evet genel merkeze bağlanan hortumlarla yapıldı o yollar,trenler,havaalanları,üniversiteler,adalet sarayları,kadrolu atamalar.ama sizin gibi nankörler haketmiyo hiçbirini

evet yalan dolanla bir yerlere gidilemeyeceğini anlamış olcak chp.pazar akşamı yüzünüzün alacağı ifadeyi çok merak ediyorum.;)

aslında ben recep beyin mehmet heberalı mecliste gördügünde yüzünün alacagı kıpkırmızı ifadeyi merak ediyorum:eek:

darbecileri,pkklıları,masonları meclise doldurunca mutlu olcaksınız heralde.ne acı...

akepe ve recep tayfası bu ülkeyi soydu millet hala bana makarna verecek bana kömür verecek derdinde ......
bu insanlara kömür verin makarna verin ikide ağlamayla din sömürüsü yapın oyu kapın :)
onurunuzla yaşayın.....
recebin oğlu 260.000 dolara amerikada ev aldı hiç bir gaste yazmadı...
şehidime kelle dendi teröriste kırmızı halı serildi.
bir bakın son 5 yılda içeri asker veya komutanmı atdık teröristmi attık...
daha çok var örnek ama at gözlüğü takmış bir halk var karşımızda :) makarna gelecek ya elbet tayyip diyecek....

biz toplum olarak duygusal ınsanlarız malesef..malesef dıyorum cunku ısyerınde calısırız duygularımızla hareket ederız sırketle aranda bır duygusal bağ kurarız.futbol desen aynı..hemen hemn bırcok seyde duygularımız hep en öndedir.belki iyi belki kötü tartışılır fakat malesef siyasi acıdanda bu böyle..ben babannemin rahmetli babası x partiye oy verdiği için yıllarca o partiye oy verdiğini bilirim.babmın kemikleri sızlamasın dıye.hal böyle olunca yanı duygular onde olunca gerçekten daha cok duygu ve benımseme ile karsı tarafı karalayarak tuttugumuz x partiyi övme yüceltme gayreti içerisindeyiz.karsı tarafı karalamak bizim nekadar beyaz oldugumuzu göstermez.(şimdi bazı arkadaşlar diyecekki bu kesin beşiktaşlı:) evet beşiktaşlıyım):)malesef siyasi liderlerimizin bukadar kutuplaşması halkıda bu kutuplaşmaya suruklemesı malesef hep bu yuzden.herkes doğruya doğru,yanlışa su sebepten yanlış derse çözümüde yada bizce çözümü diye başlayan cümlelerle anlatırsa eminim daha hoş olacaktır.yukarıda arkadaşların yazdıklarına baktığımda malesef bunu görüyorum..herkesin bir düşüncesi tabiki olmalı ama karsı tarafıda kırıcı olmamalı bence...

arkadaşlar bence 1 partiye oy verelim oylar dağılıp ziyan olmasın. Ak parti yinede kötünün iyisi derim ben. Bu chp de engellilerle ilgili böyle bi politika yok zaten. Chp propagandası yapan arkadaşlar 2002'den önce ve 2002'den sonrasını araştırıp özürlü ve engelli kardeşlerimizle ilgili neler yapılmış araştırıp bulsunlar. Hükümet dedeğim gibi kötünün iyisi. Onun bunun partisiyle işimiz yok bizim. Propaganda yapmayın. Bizim hakkımız en iyi kim koruyorsa ona oy vermeliyiz. kısacası Ak parti en mantıklı olanı. saygılar.:confused:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt