Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CHP'nin engelliler için elektrik ve doğalgaz indirimine dair teklifi ne oldu?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
CHP'nin verdiği engellilere indirim önergesi hakkında bilgisi olan var mı? Son Hali ne durumda?

[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=arial black][/FONT]Görüşülmekte olan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına "Engellilere elektrik ve doğalgazda indirim yapılması" için Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna önerge sunuldu.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İzmir Milletvekili Musa Çam ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözen tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan önergede Engelli Hakkında Kanun kapsamında yer alanlara tahakkuk ettirilen elektrik ve doğalgaz kullanım bedelleri Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlar dahilinde Maliye Bakanlığı bütçesi tarafından karşılanarak ilgili kurumlara aktarılması teklif edildi. Önerge komisyondaki iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]CHP'li Vekiller tarafından verilen önergede şöyle denildi.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]"Görüşülmekte olan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 4 üncü maddesine bağlı (e) işaretli cetvele aşağıdaki sıranın eklenmesini arz ve teklif ederiz.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]"... 01/07/2015 tarih ve 5378 sayılı engelliler hakkında kanun kapsamında yer alanlara ilişkin olarak tahakkuk ettirilen elektrik ve doğalgaz kullanım bedelleri gelir düzeyi ve engellilik durumu dikkate alınarak Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlar dahilinde Maliye Bakanlığı bütçesinin 12.01.31.00-01.1.2.00-1-09.6 tertibinde yer alan ödenekten karşılanarak ilgili kurumlara aktarılır. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca müştereken belirlenir."[/FONT][/FONT]

CHP'nin işi gücü yalan değil mi😩

akp ninde işi gücü kendine doğru değilmi ? @yanliz06

Yazıklar olsun iktidar partisine

Hayatımızı etkileyen tasarı, kanun, önerge, kanun hükmünde kararname gibi çalışmaları meclise sunmak ayrı iş, onaylamak ve yasallaştırmak ayrı iştir. Genelde bu önerileri muhalif olan kanat verir. Meclisteki "koltuk" sayısı "çok olan" ister onaylar, ister reddeder...

Önerge, 15 yıldır iktidar olan ve mecliste çoğunluğu olan bir parti tarafından verilmemiş, buna benzer vatandaşın yararına olan birçok önerge de chp tarafından verilmiş ancak mecliste çoğunluğu olmadığı için iktidar partisi tarafından reddedilmiş bu da büyük ihtimalle reddedilecektir.

sözde engellilere destek veriyorlar okuyun bakalım iyice İKTİDAR REDDETMİS yalniz06 chp nin isi yalan sa önerge yalanmıydı yalan eden iktidar siyaset yapmıyorum ama bunu görmezden gelemezlerdi ayıp yaptıkları

bu işten bir şey çıkacağını sanmıyorum 5 milyon engelli var 1.250 milyon hane indirimli elektrik,gaz için müracaat etse onların indirim bedelleri diğer 40 milyon haneye zam olarak yansıtılması gerekir o yüzden bu işin yaş olduğunu düşüyorum

sadece engelliler değil sosyal yardıma muhtaç herkes bu indirimden faydalanır umarım

Elektrik ve doğalgaz indirimi hakkında

Konu ile bimere yazdığım yazı cevaplandı. Neler düşünüyorsunuz

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1701938288 sayılı başvurunuz 22.12.2017 tarihinde ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

6495 sayılı Kanunun 88 Maddesinde; “1005 sayılı Kanun ve 3292 sayılı Kanun kapsamında vatani hizmet tertibinden aylık bağlananlar ile 5434 sayılı Kanunun 56 ncı, mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine veya 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesine göre harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananların ya da 2330 sayılı Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre aylık bağlananların veya harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ile harp veya vazife malullüğü aylığı almakta iken 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin, bu fıkrada sayılan kanunlar veya maddeler gereğince dul ve yetim aylığı bağlananların ikametgâhlarında kullandıkları elektrik enerjisi ücreti %40’tan; belediyelerce tahakkuk ettirilecek su ücreti ise %50’den az indirim içermemek üzere belirlenecek tarife üzerinden alınır.” denilmektedir. Kanun kapsamında engelli vatandaşlarımıza yönelik elektrik ve doğal gaz indirimine dair husus bulunmamaktadır. Talebiniz Genel Müdürlüğümüzün yürüteceği çalışmalarda dikkate alınmak üzere not edilmiştir.

su indiriminden bütün engelliler ; elektrik indiriminden ise şehit yakını , gaziler , ve vazife malulleri faydalanır...

yalniz06

Size yaranılmaz kardeşim. Eğer ki indirim gelirse, chp getirdi diye yararlanmazsın olur biter diyeceğim ama nerede, en başta bu zihniyettekiler gider başvuruya koşa koşa. Böyle devam edin ama sonra da ağlamayın lütfen...

usomer

CHP, şimdi ya kadar ne iyilik yaptı da indirim yapacak
Mars a ev yaptıracaktır derse,ona da inanırsınız herhalde

yalniz06

Parti tutmuyorum ama sende belli ki ak koyunlardan birisin yaptığın yorumlara bakılırsa 17-25 aralk hırsızlık haftanız kutlu olsun bu arada.

Üst Alt