Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı doğuştan kalça çıkığı ile hangi oranda rapor alabilirim?

Gökhan K.

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar çift taraflı doğuştan kalça çıkığı rahatsızlığım var heyete girsem ne kadar oran verilir?Yaşım 40

gökhan K birkaç yıl önce rapor almak için hastaneye gitmiştim. Bendede çift taraflı dkç var. Kısalık yok. En fazla %23 rapor oranı alabileceğim söylendi sağlık raporu ile ilgilenen görevliler tarafından. Rapor oranının fazla olması için kısalığın fazla olmasıı, koltuk değneği vb cihazları kullanmak gerekiyor. Yoksa %40 oran almak zor.

@mina1323

Ortopedik rahatsızlıktan dolayı doktorunuz özel tertibatlı araç kullanmanız gerektiği yönünde bir değerlendirme yaparsa eğer %40 olmasına gerek yok. Alacağınız raporun açıklama kısmında Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi olması gerekiyor. Ehliyetinizde de hangi özel tertibatlar ile araç kullanabileceğiniz hakkında kodlar olması gerekiyor.

@BnymnYldz,
çift taraflı kalça çıkığından dolayı uzun mesafe yürüyemiyorum fakat herhangi bir aksama ihtiyaç duymadan araç kullanabiliyorum otamatik te manuel de sadece çift ayak kulanmam gerektiği için belim de ağrılar oluşuyor. durumum biraz orta da kalan bir durum bu yüzden başına böyle bir durum gelen ve bir çıkış yolu bulan arkadaş var mı onu merak ediyorum açıkçası 8 cm çıkık kalçalarım ve bir bacakta 2 cm kısalık mevcut yaşta ilerledikçe zorlanıyorum . bir çıkış bulamıyorum sıkışık arada bir durum.

@mina1323

Herhangi bir tertibata gerek duymadan araç kullanabiliyorsanız zaten %90 aşağısı herhangi bir oran ile ÖTV indirimli araç alamazsanız. Araç almak istiyorsanız ortopedik engelden dolayı mecburen aracınızın özel tertibatlı olması gerekiyor.

@BnymnYldz,
TEŞEKKÜR EDERİM, ÇOK SAĞOLUN TÜM YAZDIKLARIMA CEVAP VERDİNİZ EKSİK OLMAYIN. HOŞÇAKALIN🙏

Üst Alt