Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça çıkığı için kalça ameliyatı kaç yaşında olunur?

nurci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 24 yaşındayım ve çift taraflı kalça çıkığım var ne zaman ameliyat olmalıyım? hiçbir tedavi görmedim. neyapmalıyım?

cevap verecek kimse yok mu?

rahatsızlıgın fazla yoksa gerek yok doktorların bana dediğine göre ne kadar geç olursan okdar ii dediler zmanı geçmiş nasıl olsa fizik tedavilerine git agrı varsa yorma kendini hafif spor ii cnm aeo

bana da demişlerdi ki erken yasta olmalıydın...artık 20 den sonra tutmaz...

zeycanım ben 20 yaşımdan önce gittim ama olmaz dediler

aykızım ama daha doktorla görüşmedim hiç tedavi görmedim belki haklısın fizik tedavi belki iyi gelir ama fizik tedaviye biraz geç kalmadım mı

Bende geçen seneye kadar görmemiştim cnm agrıların başladıysa git iyi geliyo bana ii geldi şükür

teşekkürler ben zaten gitmeyi düşünüyorum ama köyde öğretmenlik yaptığım için merkeze gitmem zaman alıyor ama en uygun zamanda gitmeyi düşünüyorum ağrılar çok yok sadece sormak için gidiceğim

ben tek taraflı protez ameliyatı oldum.Gatada,4şubat 2010 da 15 yıldan beri femurbaşı kırığıile eklemim bitik olarak ağrılar ile yaşırordum. banada ne kadar geş ameliyat olursan o kadar iyi diyorlardı eskiden 10 yıl süre verilen protezler şimdi 20-25 yıl süre veriliyor. ben şimdi o çektiğim ağrılardan kurtuldum. ayağım güçlendikçe yeniden doğmuş gibiyim.

hayır yok galiba çok sıkıcı bir durum gerçi ben halimden memnunum ama neden daha iyi olmayayım diye düşünmüyorda değilim bazı insanlar gerçekten çok acımasız oluyorlar bizim gibilere artık aldırmıyorum ama bir süre çok üzüldüm açıkçası zaten sonra ameliyat olmaya karar vermiştim

nurci son zamanlarda bende de başladı neden daha iyi olmayayım diye...ama bir de şu var ya daha kötü olursam...bir haftadır çok araştırıyorum,açıkçası içim karardı...yani bi doktora gidip daha iyi olma şansım var mı diye araştırıcam ama açıkçası gördüğüm günden daha kötü olabilme ihtimali çok korkutuyor beni...
ayrıca sağlık için bişey yapıcaksan kendin için yap,başkaları için değil...

evet haklısınız zaten şimdi böyle düşünmüyorum üstelik ben iki aydır bunu araştırıyorum iyileşip iyi duruma gelebilirim de daha kötü duruma gelebilirim de bütün bunları bu sitede buldum ama ameliyattan kormuyor da değilim

nurci kardeşim ağrıların fazla yok sanırım .benim doktorum ne zaman 200 metre yürüyemezsin o zaman ameliyatını yaparım dedi. protez ameliyatını ne kadar geç olursan senin için o kadar iyi olur.allah şifalar versin

Arkadaşlar merhaba;
öncelikle geçmiş olsun. Ben 34 yaşındayım ve çift tarafflı kalça çıkığım var. (kısalık farkı 2cm civarında)
Tabiki ağrılar artmaya başladı.. (İşim gereği sahada fazla ayakta kalıp yürüyorum. )
Ben de sizler gibi araştırmaya başladım protez ameliyatlarını ama kolay bir ameliyat değil çok düşünmek gerek... Özellikle ameliyat olanlar var ise yaşadıklarını ve sonuçlarını paylaşırlarsa çok sevinirim.
Bir yerde özel ayakkabıdan bahsediliyordu? kısalık farkını ortadan kaldırmak için, Görünümden ziyade vücudun ağırlık merkezinin kayması sebebiyle bel bölgesinde de ağrılar oluyor belki bu duruma ayakkabı bir çözüm olabilir diye düşünüyorum...
İstanbul 'da bu ayakkabıları yapan yerler nerelerdedir? bilgisi olanların paylaşmalarını rica edeceğim...
Çok teşekkür ederim :)

ksyldz mrb yok ağrı yok...
değil 200metre 1 saatte 3-4 km gidebilirim üstelik gittikten sonra ağrılarım olmuyor sadece yorgunluk oda gayet normal artık ameliyat olmaktan vazgeçtim gerek yok şimdilik ama tabi doktorada danışacağım ben ameliyattan korkmuyorum ama ne olur ne olmaz diye tedbiri elden bırakmıyorum

akadaşlar hepinize teşekkürler

öncelikle geçmiş olsun çift taraflı kalça çıkıkları bebeklik döneminde ameliyatsız düzeltilebiliyo herhangibi hata lı müdahale olmadıysa tabi amelyatta küçük yaşlarda oluyor ilerki yaşlarda malesef olumlu sonuç alınamıyor:(

Üst Alt