Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça protezi ile ÖTV indirimli araç alınabilir mi?

Kğan19.

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sağ ve sol kalça protezim var ötv indiriminden yararlanabilir miyim? Otomatik vites araç alabilir miyim? Teşekkür ederim

Geçmiş olsun
Engelli raporun varmı ?
Ayrıca il saglık kurulundan Engelli sınıf ehliyet alman gerekecek. Protezler yürüme veya araba kullanırken zorluk cıkarıyormu ?

Benim sag ayak protez ve engelli ehliyetim var.

arizona

Sağolun size de geçmiş olsun hareketlerim de kıstlılık var ve aksayarak yürüyorum maalesef %50 raporum var evet ama ehliyetim yok nasıl yapmalıyım siz aracınızı aldınız mı peki

Kğan19.
ben aldım ve kullanıyorum, senin aldığın raporda ehliyet ve ötv konusuna değinilmedimi,

kazazede
Hayır engelli raporu sadece ötv için yeni başvuru yapıcam peki sizin otomatik vites mi nasıl verdiler ne yapmam gerekiyor teşekkür ediyorum

Kğan19.

normalde çift taraflı kalça protezine elden gaz, fren tertibatlı araba kullanabilir yazması gerekiyor ama benim sol bacakta 4 cm kısalık olduğu için ben otomatik vitesli araba kullanabilir raporu aldım ve otomatik vitesli araba kullanıyorum

kazazede

Bende kısalık yok dedi doktor ancak sağ tarafa aksayarak yürüyorum ilk o tarafı ameliyat olmuştum daha sonra solu doktorum sol tarafı tam kullanmıyorsun beyin korumaya almış tüm yükü sağa veriyorsun dedi acaba böyle bir durumda bende otomatik vites alabilir miyim ne yapmam gerekir

Önce aile hekimine gidip anlatacaksiniz o da sizi uzman doktora yönlendiriyor muayene oluyorsunuz gerekli görürlerse sağlık kuruluna çıkıyorsunuz onlarda muhendis ve doktorlardan oluşan kurulda derdiniz tam anlatın gerekli kodları verirler ona göre kursa yazılıp ehliyet alırsınız
Ötv için ayrıca hastanedeki sağlık kuruluna müracaat etmelisiniz

aile saglıgı ve hastane doktor kontrolü aynı gün bitebilir ama sağlık kurul heyeti beklemek zaman alabiliyor .
Beni 1 ay sonra çagırmışlardı ve aynı gün raporu vermişlerdi

Üst Alt