Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı protez ve diğer rahatsızlığım ile emekli olabilir miyim?

can81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ıyı gunler sag ve sol kalcamda asırı dercede kreclenme var kulnmıs olsugum bobrek rahatsılıhı sebebıyle kullandıhım kortıl ıcerıklı ılaclardan bu sekılde amelıyat oldumda yuzde kac engellı rapaoru alabılırım 5100 gun prım odemdm var nasıl bır ıslem yaparak engellı emeklılıge basvurabılırım bılne vrasa bana bır yopl gosterebılrımı

can81

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

20/07/1980 dogumluyum
1998 sıgorta gırısım
2003ten sonra bagkur kaydım var prılmlerım ısverne olarak yattı
2003ten sonra su an herhangı bır rapor alamdım nasıl bır yol ızlemem gerekıyor

ıkı kalacamda daha once gecırmsı olodugum bobrek rahatsılıhından dolayı kullandıuhıkmm kortıl ılcalrdan dolayı bozulma var ıkısde protez ıstıyor ama ben su ana amelıyat olmadım
sıızn dusuncenız nedır benım toplam prımım 5200gun

evet calısyorum

can81

5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor verilirse, sigorta müdürlüğü erken Yaşlılık emekliliğini onaylar.

bagkur.PNG

sizce basvurayımmı hak ededbılırmıyım benım durum anladıysanız sızın dusuncenız nedır hasatlıgım ortada sızce rapor ne cıkar sedce bılgınız almak ıstıyorum selamlar

can81

Yürümenize ne kadar etki ettiği önemli. Sizi tatmin edeceğim bir oran söyleyebilmem mümkün değil. Zamanınız varsa, şansınızı deneyin bence.

2008 yılında on yıl üzerinden yüzde seksen raporla bağkurdan malulen emekli oldum fakat bagkur 10 yıldır sürekli kontrol raporu ıstiyor en sonki durum bildirir raporuma red cevabı geldi emekliligim durduruldu itiraz ettim tekrar rapor için hast sevk olup tekrar rapor yazıldı kuruma omur ılık kanseri tedavisi gördüm tedaviye bağlı nevkrozlarım var her iki kalçada protez birinde revizyon protezi var red cevabı gelirse nasıl bir yol izleyebilirim herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim

Derya ibo

Yine red gelirse emekli maaşı kesilir maalesef. Önünüzde iki yol kalır:

1- Kararı mahkemeye taşımak
2- Altı ay bir sene sonra yeniden emeklilik başvurmak.

Tabii her iki durumda da sakatlık oranı cetveli'Ne göre yeterli oranda rapor alabileceğinizden emin olmalısınız

Çok teşekkür ederim peki onkolojiden sürekli yüzde kirk engelli raporuyla üstüne ortopedik engel baltazar hesabi yapılarak tekrar erken yaşlanmadan emekli olabilir miyim

Birde emekli olduğum on yıl isterim aktifdi engelliler iş yeri çalıştıramaz yasasından önce emekli olmuştum bu aktif olduğum dönem ama prim ödemedigim bu gereken 18 yıla etki eder mı yoksa sadece prim ödediğim zamanı mı bagkurlu sayıyorlar

Derya ibo

Emekliliğe temel olan raporda zaten tüm rahatsızlıkla dikkate alınır. Toplamı %40 ise tamamdır.

Emeklilik hesabında yatırılmış primler dikkate alınır. Prim ödenmemişse hesap dışıdır.

Çok özür dileyerek ben biraz anlamakta sıkıntı yaşıyorum sürekli yüzde 40la 3680 günle bağkurdan emekli olabilir miyim anlayışınız ve ilginiz için teşekkür ederim

Derya ibo

Rapora istinaden defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim oranına da bağlı. SSK'lı çalışan (4a) statüsünden erken Yaşlılık emekliliği için gerekli kriterler:

2008_oncesi.PNG

Bu durumda 4b den emekli olma şansımız yok teşekkür ederim

Üst Alt