Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı schawanoma tip 2 sahibi olduğumu öğrendim. İşitme cihazı almam gerek..?

schawanom

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Okuyan herkese merhaba,

Çift taraflı schawanoma tip 2 sahibi olduğumu öğrendim.
Bunun yanında bana işitme cihazı almam için bir rapor düzenlendi.
Buna göre;
-Dijital programlanabilir olması
-Kulak arkası
-En az 4 kanallı
-Feedback kontrollü
-En az 8 bantlı
-Gürültü azaltıcılı
-Çift mikrofonlu
-Geniş frekans aralıklı(250Hz-6kHz ve üzeri)
-Slim tüplü

Böyle bir cihazı hakkında bilgi verebilecek,marka ve cihaz önerebilecek,firma konusunda öneride bulunabilecek ve tabi ki bu cihazların fiyatı konusuda önemli .Bilgi sahibi kimselerden yardım rica ediyorum. İstanbul'da ikamet ediyorum.

Adem geçmiş olsun.
Çift taraflı shwannoma (NF2) hastalarının konuşmayı anlama skorları çok önemlidir. Bu hastaların çoğunda işitme cihazı maalesef pek işe yaramaz. Yapacağınız masrafın işe yarar olması lazım.
Kadıköy Duysel'den odyolog Ebru hanımın fikrini almanızı öneririm.

Mehmet Akşit

oyle demeyin mehmet bey:(en konusmayi anlamadiginda bile cihaz ses duyurur. helede ben gibi cok ileri isitme kaybi varsa ses duymak nimettir.

Senin işitme kaybının özelliği farklı. Adem'in her iki tarafındaki işitme sinirleri üzerinde tümör oluşmuş. Çok bilinçli bir uygulama yapılması gerekiyor. Belki de cihaz değil, FM sistem gibi farklı bir yöntem tercih edilebilir.

Mehmet Bey ve shukufe katkılarınız tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Şuana kadar -yeni bir işitme cihazı alıcı adayı olarak- interneti altını üstüne getirdim.
Cihazlardan Siemens,Phonak ve Oticon markaları öne çıkıyor.
Birebir bir görüşme henüz yapmadım cihaz satıcılarıyla.

Benim kısıtlı bilgime göre dayanarak yaptığım araştırmada Siemens Motion Xcell Şarjlı (2400 tL) civarı,uygun olabileceği kanaati oluştu.
Tabii bu karar alım sırasında değişebilecektir.
Bu makine 6 kanallı,çift mikrofonlu,E To E,tintus özelliği var.

Bu arada işitme kaybı ince sesler kanusunda ...Ve henüz çevremde konuşulanı (3-4 metrede) kısık sesle olmamak kaydıyla anlayabiliyorum.

Kısacası 3 markada karar kıldım.Lakin araştırırken bu makinaların Ebay gibi sitelerde daha ucuza satınalınabildiğini gördüm.
Böyle bir şekilde yurtdışından makine alan arkadaşlarda varsa onlarında deneyimini öğrenmek iyi olurdu...

Bu kadar incelememin sebebi 2 makine birden alma isteğimdir...

aman ha:(
mehmet beyin aciklamasindan sonra o kadar muhim problemli isitme kaybiniz varken ebay gibi yerleden cihaz almayin paranizi sokaga atar hayal kirikliligina ugrarsiniz
oticon parasina gore iyidir simensin cok kanalli cihazlari dahada iyidir deneyimlerime goreen az 3000 bin gibi paranizi hazir edin ebru hanimada guvenin

Üst Alt