Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çifte vatandaş olan engelliler araç ithal edebilir mi?

zekito

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Yabancı uyruklu olup yani çifte vatandaşlığı bulunan kişilerin engelli aracı ithal etmesine sorun teşkil eden bir durum var mı? (Hem TC hem de yabancı ülke kimliği olan kişiler)

Neden edemesin ki. Bunu yasaklayan bir düzenleme bilmiyorum. Önemli olan şey TC vatandaşı olmaktır. TC vatandaşı iseniz ve TC'de yaşıyorsanız, otomobil ithal etme hakkınız da vardır.

Ankara Naklihane edemeyeceğimi söylüyor. Günlerdir bunun için uğraşıyorum.Kanunda böyle bir şey yazmıyor. Bunun için dilekçe yaptım cevap bekliyorum.
Başka ne yapmalıyım?

Gümrük Müsteşarlığı'nın vergi muafiyetli araç ithaline dair yaptığı açıklamalarda (bkz) ve bugüne dek okuduğum hiç bir mevzutta çifte vatandaşlığa dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Benzer tek atıf, TC vatandaşı olmak ve TC sınırları içinde yaşamaktır. Bu kadar.
Ve, hukuk devleti, kanunlarda öngörülmeyen bir kısıtlamayı vatandaşlarına yapamaz!

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Yaptığım dilekçe bir üst merciye aktarılmış ve cevap beklenmektedir.
Ancak benim belgemin süresinin dolmasına az bir süre kaldı. Ben herseyimi buna göre ayarlamıştım ve bu haftasonu aracaı almaya gidecektim.
Bu durumdayken aracı getirsem sıkıntı yaşar mıyız? Başka şansım kalmadı, bu riski göz önüne alıyorum artık. Müşavir kişilerden aldığım bilgiye göre, sizin belirttiğiniz gibi sorun olmaması yönündedir.

Araçı getirirken sınır kapısında türk pasaportuna işletilmesi zorunlu mu? Türk pasaportu çıkartacağım yarın aksi halde?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Üst Alt