Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çiğneme ve yutma bozuklukları gerekli rehabilitasyon uygulandıktan en az 6 ay sonra diyet
alımındaki kısıtlamalara göre değerlendirilir.
Hasta sıvı, yarı katı ve yumuşak diyetlerden bazılarını sınırlı
alabiliyor 10
Hasta sadece sıvı ya da sadece yarı katı/yumuşak gıdaları alabiliyor 30
Hasta ancak nazogastrik sonda veya gastrostomi ile beslenebiliyor 50
sizin beyin ve omuriliğe bağlı başka rahatsızlıklarınızda bulunuyorsa bunlara ek olarak çiğneme ve yutma bozukluğuna oran alınabilir.
Nurtan
kbb. Uzmanı sorun görünmüyor dedi nöroloji ve gastronomi uzmanına yönlendirdi omurilik t1 t2 t12 omurilik hasari ve beyin kanaması geçirdim kafatası çatladı denge kaybı yaşıyorum kaburgalar kırıldı akciğer sondu kollar kırıldı radius üç kırığı platin olmayınca puan yok dediler daha Si da var ama nöroloji çiğneme yutkunma bozukluğuna 10 puan verir mi acaba doğuştan böbrek yok kulaklarda işitm e kaybı var bu şekilde hiç bir isletme ise almaz
Siz, yinede deneyin şansınızı dediğim gibi omurilik hasarlarında günlük işlerinizi aksatan ve fonksiyon kaybına neden olan durumlar mevcutsa ve diğer rahatsızlıklarınız için oran alabilirsiniz.
Omurilik t1 t2 t3 t12 buna bağlı bel sırt ağrısı ayakta fazla kalınca ağrılar başlıyor daha evvel oran aldim buna istinaden beyin hasarı olduğu için çiğneme yutkunma bozukluğu var oran verilirmi acaba nöroloji dr mu oran verir bu rahatsızlığa
sanirim engellilik için geçerlidir kiriklar haric
Nurtan hanim bu rahatsızlık için önceden tedavi yada beslenme uzmanı tadavi şartı varmı yoksa bu şekilde kurula girsem diğer rahatsızlıklar üzerine oran alabilirmiyim teşekkürler..
Nurtan hanim sağlık kurulunda oran alırken öncesinde beslenme diet tedavi isteniyor mu bilginiz varmı bu durumda girsem oran alabilirmiyim yoksa 6 ay tedavi şartı varmı çünkü omurilik kırıkları ve beyin hasari var trafik kazasından dolayi
Çiğneme ve yutkunma bozuklugu kalici maluliyet midir oran verilirmi trafik kazası geçirdim beyin kanaması atlattım omurilik hasar gördü kırıklar var oran almak için öncesinde tedavi şartı varmıdır 6 ay yoksa nöroloji dr oran verir mi teşekkürler