Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cihaz işitme kaybının ilerlemesine nasıl etki eder?

strazyevsk

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Merhaba

İşitme cihazı almak kulaktaki kaybın ilerlemesini durdururmu yoksa herhangi bir etki etmezmi ?

Cihaz dükkanlarındaki insanlar malı satmaya bakıyor ve inandırıcı değiller .Sgk da gittiğim doktor ilerleyeceği varsa ilerler cihazın kaybı durdurma gibi bir etkisi olmaz dedi .

Ucuz birşey değil sonuçta bu konu kafamı çok kurcalıyor .

Bilen arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim .
Saygılar

Düzgün ayarlanan işitme cihazı işitme kaybını tedavi etmez. Ancak sesleri yükselterek daha iyi işitmenize yardımcı olur.
Ancak işitme cihazı gerekenden fazla , çok yüksek ayarlarda kullanılırsa işitmeye zarar verebilir.

kim nederse desin iki kulağımda işitme kaybı aynıynı sadece sol kulakta cihaz kullandım 4-5 ay sol kulak dahada az duyuyor malesef..ilerletti veya kulağı tembelleştirdi nedenirse desin kesinlikle sağ kulağa cihaz takmam artık en azından doğal sesleri onla duyuyorum rahat rahat.

ıste gurultu onlemesı olmayan bıde ayarlarken sızın ıhtıyacınız olmayan frekanslarda db lerı yukseltılen dandık ayarla muhendısın dedıgı gıbıdır ısıtme cıhazı
yoksa ısıtme cıhazının ayarları ıyı yapılırsa bıde reklamlarında DOGRU SOYLUYORsaısıtme cıhazı cok ıyı bırseydır
hanı bazı ınsanlar dogru duyar yanı ısıtme kaybı yoktur ama gurultuden sıkayet eder
bazen dusunurum hıc desıbelını artırmadan sadece gurultu onleyen cıhaz alsalar ne guzel gurultuye tahammul ederlerdı
ama bole cıhazlarda varmıs galıba pılotlar fılan kullanıyormus dıye okumustum bı yerlerde

Bana da cihaz satıcısı firmanın temsilcisi odyolog mulaka 2 kulağında cihaz kullan yoksa kullanmadığın kulakta kaybın artar dedi.Ancak doktorum tek kulakta cihaz kullanması faydalıdır diye rapor veriyor.Bu ikisi çelişkili.Biz daha iyi duyalım derken var olan işitmemizi de mi kaybedeceğiz?

Login haklı...
Bazen doktorlarla odyologlar arasında çelişkiler ortaya çıkabiliyor.
Bunun en büyük nedeni her iki kulağa cihaz takılmasının "ticari bir karar" olarak algılanması. Bir de geçmişte yaşanan "soruşturma" korkusu. Aslında bu korku hala devam ediyor. Bir çok doktor gerekli-gereksiz, isimli-isimsiz ihbar mektupları nedeniyle soruşturmaya uğradı. "Savunma" yazmakla uğraşacaklarına, tek cihaz yazıp, "kurtuluyorlar".
........
Çift cihaz uygulanmasının nedeni çok basit aslında:
1- Yaratan çift kulak yaratmışsa bir bildiği vardır!
2- Sağlam kolunuzu 3 yıl boyunca sarıp boynunuza asın; açtığınızda çay kaşığı bile kullanamazsınız. Aynı şey kulak için geçerli: Bir kulağa cihaz takıp, diğerine takmazsanız, 3-5 yıl sonra cihaz takıldığında duysa bile konuşmaları anlamaz olur.
Bu nedenle işitme cihazını kullanmak değil, kullanmamak anlama kaybına neden olur (duyma kaybına değil). Bir süre sonra da iş işten geçmiş olur.

İyi de Mehmet bey bana söylenen işitme cihazı takarsanız takmadığınız kulak körelir önermesini değerlendirirsek o zaman bir kulak az duyup diğerinin daha iyi duyduğu duramlarda da iyi duyan kulakla işitmemizi aldığımızdan dolayı örneğin ben telefon konuşmalarını sürekli sağ kulağımla yaparım.Diğer kulağın da körelip işitme kaybının artması gerek.Yani bir süre sonra ikisinin de eşitlenmesi hatta öteki kulağın kaybının daha da artması gerek.Burada bir kısır döngü var.
İşitme cihazını tek kulağa taktığımız zaman diğer kulağı devre dışı bırakmıyoruz onunla da duymaya devam ediyoruz artı olarak cihaz taktığımız kulak cihazla birlikte yüzde yüz duyuma kavuşmuyor cihazın bize katkısı belki yüzde 20-50 civarında oluyordur.

Yukarıda muhendis3232 de tam aksini cihaz kullandığı kulağın köreldiğini söylemiş.Çevremde gördüğüm insanlar genelde tek cihaz kullanıyorlar.İki cihazın rahatlığını kimse inkar edemez ama tek cihaz kullanmanın diğer kulağa zarar vereceği konusunda ciddi şüphelerim var.

Eğer sizin dediğiniz doğruysa doktorların iki cihaz yazma gerekçelerini bilimsel olarak açıklayamayacak kadar aciz durumda bırakılmaları da ne acı.

cihaz kullanıp bırakınca daha önce duyduğumuz sesleri duymamaya başlıyoruz kesinlikle tembelleşiyo kulak

ben sıze KOR KADI GIBI YAZIYIM
AMA ISTER DOVERSINIZ ISTER SOVERSINIZ
koklear ımplant oncesı babam analog cıhazlardan aldı duyayım dıye o kadar merakla ıstekle takmama ragmen hıc ısıme yaramıyordu taka cıkara o kadar sebat etsemde daha kotu olurdu anlamam tabı kullanamadım 3 tane cesıtlı zamanlarda aldıklarımı bıdada umıt kesmıstım almadım ama duymak ugruna savasmak adına koklear ımlat kullandık ıste o cıhaz takmadıgım kulaga
hadı koklear ımplant alındı analog cıhazlardan bısey anlamayan ben ısıtme cıhazından umıdım yoktu
evdekılerın zorlaması sonucu dıjıtal alınca duymak neymıs anladım tekrardan
ama ama kulak busonuyla bu kadar ugrasmayan ben artık doktor abonesıyım buson cıkartmaya
ısıtme cıhazı buson olusturuyor nedense
kulak ısıtmenıze uygun ayarla 10 sene sonra bıle ne anlıyorsanız ısıtme kaybınızın ıyılıgıne gore anlatır ıyı uyan ayarla
bır kulak ne anlıyorsa ıkı kulakta onu anlar
omrumce deneyımlerıme gore cıhaz kullanmayınca anlama eksılır lafına ınanmıyorum kulagınızda seslerın kalıtesıne gore yıllar gecse bıle aynı anlarsınız dıyorum

Anlama olayını bende merak ediyorum şimdi açıkçası benim kulağım aşağı yukarı hiç duymuyor öteki yüzde 70 80 duyuyor ama ters taraftan konuşulduğu zaman ne söylendiğini anlamıyorum yüksek sesli yerlerde konuşulanları anlamıyorum .

Şimdi ben hiç duymayan kulağa cihaz taksam faydası olmaz muhtemelen duyan kulağıma destek olarak taksam oda zamanla tembelleşir diyor herkes ne yapacaz böyle şaşırdım şimdi

duymayan kulağınız zaten yeterince ilerlemiş durumda. cihaz takmak onu tembelleştirse bile kaybınız çok fazla olmaz. ancak ayarı iyi yapılmış kaliteli bir cihaz, iyi işiten kulağınıza destek olur, işitmenize bir denge gelebilir. diğer sorunuza verdiğim cevapta idare edebildiğiniz kadar cihazsız idare edin demiştim. ama burada durum farklı. işitmeyen kulağınızdan dolayı uzaktan ya da ters taraftan gelen sesleri anlamada güçlük çektiğinizi söylemişsiniz. bu durumda işitme cihazı yaşam kalitenizi artırmada önemli rol oynayabilir. bir işitme cihazı satıcısına gidip cihaz deneyin. arada olumlu bir fark görüyorsanız cihaz alma seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

diğer taraftan mehmet beye katılıyorum, iki kulakta da işitme kaybı varsa çift cihaz şart. yıllarca ben de tek cihaz kullandım. sonradan çift cihaza geçtiğimde, gerek konuşmaları anlama oranı açısından gerekse seslerin yönünü tayin etmede arada çok büyük fark olduğunu gördüm.

Mehmet Akşit;

Kesinlikle katılıyorum. İşitme cihazı kullanmadığım için işitme kaybım ciddi boyutta ilerledi. Son 2 yıldır sürekli kullanmaya başladığımdan beri hiç duymayan kullağımda çok az da olsa sesleri duyabiliyorum. Cihaz kullanmamak işitmeyi ilerletiyor kulağı tembelleştiriyor ve beyin zamanla sesleri unutuyor böylece anlama yok oluyor..

sevgili gülşen,
bildiğim kadarıyla siz koklear implant kullanmıyor muydunuz?

Sevgili Hünsal,

Doğru biliyorsunuz, sağ kulağıma koklear implant sol kulağıma işitme cihazı kullanıyorum. İşitme cihazını implanttan sonra doktor ve arkadaş tavsiyesiyle sürekli kullandım, bir kulakta implant diğer kulakta işitme cihazı kullanmak her iki yönden gelen ses yönünü belirliyor..İşitme kaybımın başladığı ilk yıllarda işitme cihazı kullanmaya başlasaydım işitme kaybımın çok ileri derecede ilerlemeyeceğini düşünüyorum..Hiç ses duymamak kulağı tembelleştiriyor ve beyin konuşmaları unutuyor..

Merhaba arkadaşlar...
Benim işitme kaybım yaklaşık 1,5 yıl önce başladı. Sol kulak %35 Sağ %55 doktor her ikisi için de cihaz önerdi.Ben sadece sol kulak için kulak içi aldım.
Cihazı kullanmam 8-9 ay oldu.Önceden sağ kulakla daha iyi işitiyordum.Ölçüm yaptırmadım ama sağ kulakla duyumum azaldı, duyumlarda bayağı bir zorlanmaya
başladım.Cihazla da alakası olmayabilir. Gerçi sol kulakta cihaz kullanıyorum ama onda da bir kayıp var. Kısa süre içinde gidip ölçüm yaptıracağım...
Özet; ben ciahazın duyum kaybını durdurma ve azaltma gibi etksisni görmedim. Hepimize Allah'tan şifalar ve yeni arayışlar ve çözümler diliyorum....Sağlıkla kalın....

Atlısuvari,
Sağ kulağında cihaz kullanmazsan bir süre sonra anlama yeteneğini büyük ölçüde kaybedebilirsin. Sadece sol kulağa kalırsın. Sol kulakta kayıp artarsa çok sıkıntı yaşayabilirsin. İki kulağında da işitme azlığı varken, bir kulağını gözden çıkarmakla fazla risk alıyorsun. Sağ kulağında da işitme cihazı kullanmanı öneririm.

Mehmet Bey,
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim...İnş.kısa zamanda kendimi ihmal etmeyip çaresine bakarım...
Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Atlısuvari;

isitme cihazinin ayarlarini bilemiyor bazi odyocular, onlara cattinmiydi senin daha iyi duyan frekanslarini sakatliyorlar, cihazin ayarindan memnun olmayinca iste bu frenkanslara gore artirmadigi bize fazla gelen frekanslardaki sesler rahatsiz ederken birde boyle isitme kaybimiza geri donusumsuz zarar veriyor bu is bilmeyen odyocular.insanseysas ic asma.

Üst Alt