Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cihazın çok kanallı olması duyulanı anlamaya katkısı var mıdır acaba?

Tirza84

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
odyometristler çok kanallı cihazları övüyor anlamayı daha iyi artırıyormuş.ama bu sitede öyle birşey olmadığı söyleniyor.

cokkanalli cihaz tabiiki iyidir. iyidir ama odyocunuzu bulursaniz.phonak naida 5 16 kanalli. 7 tane odyometristin tedrisatindan gecip bi adam olmadi. cildirtti beni taak taak taak. kulak kokumu gebertti geberesice cihaz. gittim 7 kanalli oticon chili 7 aldim bu 7 kanalliymis. valla billa bunda sesleri duyuyorum ama nedense o nefret ettigim tak taklar yumusak. hay allah razi olsun oticondan.
eski resound canta 780 cihazim 17 kanalliydi. butun ankarayi dolastim. yeminle onun gibisini bulamadim. ahhh resound canta 780 d cihazim oyle ozluyor ariyorum ki.

Çok kanallı cihazın daha iyi olduğu söylentisi, daha çok bir pazarlama faaliyeti.
İnsan kulağının fark ettiği kanal sayısı 6 - 8 arası. Kanal sayısı daha fazla yükselirse, kulak farkı fark edemiyor.
Bu yüzden kanal sayısına çok takılmayın. 6-8 arası kanal yeterlidir.
Ayrıca kanal sayısının "konuşmanın daha iyi anlaşılmasına" hizmet ettiği, bilimsel çalışmalarla gösterilemiyor. Gösterilen şu: "Belirli bir kanal sayısı, konuşmaların daha az efor sarf edilerek dinlenilmesini sağlıyor". Elbette konuşmayı dinlerken az efor sarf etmek önemli bir detay. Çünkü bir süre sonra insan yorulup, konsantrasyonunu kaybedebiliyor. Ama burada da bahsedilen kanal sayısı da 6 -8 arasında. Daha yüksek kanal sayısının daha az efor sarf etmeyi sağladığı gösterilebilmiş değil.
Kısaca, odaklanılması gereken kanal sayısı değil. Öncelik, çift cihaz kullanmak, sonra adaptif mikrofonun olması, daha sonra cihazların birbiri ile haberleşebilmeleri, volüm kontrolü, blue tooth özelliği vb.
Ama en önemlisi uzmanın yeterli olması ve günlük hayatta cihaz denemeye izin verilmesi.

benim chili 7 8 kanalliymis.
mehmet bey, hic olmazsa bir gun deneyeyim yarindasina alirim diye cok yalvardim ben cesitli markalarin satildigi saticilarda. hicbiri vermediler:( vermeliymissiniz deyincede kim denemelik cihaz verirse ondan al. hickimse vermez dediler. en son chiliyi selisten almaya gidince inanin teklif bile etmedim hic olmazsa bir gun denemek icin.
bu denemek icin cihaz veren firmalari yazan olsa bidaha alinca dnerdik.

Üst Alt