Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çıkacak torba yasasına göre %40 ve üzeri olanlar 15 yılda emekli olabilecekmiş..?

leyla158066

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
çıkacak olan torba yasasına göre%40 ve üzeri olanlar 15 yılda emekli olabilecekmiş,öyle duyumlar aldım ne derece doğru duyan bilen var mı?

Nerden duyum aldın onuda yazarmısın varsa link at bakalım

leyla bu konu birçok engelli arkadaşımız gibi benide ilgilendiriyor nerden duydun bu konuyu paylaşırmısın

kaynak gösterirsen konu ilgilenen arkadaşlar daga geniş bilgi edinmiş olur

dğrudur hatta o sürelere bil gerek kalmayabilirmiş te miş :)

iyide kardeşim zaten 15 yılda emekli olunuyor vergi indirim ile geçerli olmakla birlikte

tosunu;

Özür derecen % 80 ve üzeri isen evet 15 yil fakat % 40 ve üzerinde olanlar icin 01.10.2008 yilindan once sigortasi baslayan engellilerden kademeli olarak 20 yila kadar çalışma süresi isteniyor

internetteki tüm haberlere baktım bulamadım varsa kaynak yazabilirmisiniz

arkadaşlar duyum dan ibaret 80 ve üzeri raporyoksa 15 senede emeklilik hayal yeni çıkan kanun lar hep engeli emekliligi zorlaşmakta 1990 ve öncesi emeklilikte rapor oranı herkese aynı idi 40 ta alsan 15 senede emekli oluyorduk fakat şimdi 80 degil se 20 yıl şartı var hayal kurmayalım

inşallah böyle bir madde eklenir.Sağlıklı insanlar bile 20 yıl çalışamazken engelli bir bireyin 20 yıl çalışmasını beklemek tamamen saçmalık.Keşke fiziksel gücümüz yerinde olsa da çalışabilsek ama ne yazık ki yok. Böyle bir madde olursa bir çok engelli arkadaş emekli olur böylelikle diğer işsiz arkadaşlarında önü açılmış olur.

Öyle bir uygulama yapılcağını hiç zannetmiyorum. Bilgiyi nerden aldınız bilemiyorum ama sanırım güvendiğiniz biri kendince bir yorumda bulunmuş.

Ülkede tüm engellemelere rağmen 8 milyon engelli var( Engelleme'den kastım rapor oranını düşürme) Böyle bir rakamı kolay kolay emekli yapmazlar.

Zamanında yapılan da yanlıştı 35 yaşında emekli etme şimdikide yanlış. Devlet hatasından nezaman döner bilmem lakin olan bizlere olmakta.

atıyor ortaya leyla bişey inanan inanıyo gerçekmi değilmi

aliozdemir_57 2008 yılından önceki kademeli olarak emekli süresi uzaması sigortalı ilk başlangıç tarihi önemli bu baz alınıyor

Biliyorum tosun kardeş bende burdaki adaletsizligi anlatmaya çalışıyorum 01.10.2008 tarihinden önceki ve sonraki sigorta baslangici olan engelliler arasında ayrım yapılıyor gecenlerdede bu konuyu paylasmistim yine paylasiyim

Engelli emekliliğindeki hizmet başlangıcı olarak 18 yaş sinirinida dile gecirmenizi rica ediyorum zira 01.10.2008 tarihinden sonraki sigorta baslangici olan engellilerden böyle birşey istenmesken 01.10.2008 tarihinden önceki sigorta baslangici olan engellilerden 18 yaşindan sonra hizmet baslangici sayılıyor

Örnek olarak kişi 15 yaşında tam pirimle çalışma hayatına başlamış 18 yil hizmet suresi isteniyor fakat sigorta baslangici 18 yasindan önce olduğu için emekli olmak için 3 yil fazladan beklemek zorunda kalacak zaten engelinden dolayi calisamayan kişiler bu süre zarfında manevi sıkıntı yanında birde maddi sikintilar cekmektedirler

Fakat 01.10.2008 tarihinden sonraki sigorta baslangici olan engellilerden emekli olmak için 18 yaş siniri istenmiyor bunun yanında emeklilik kriterleri daha kolay mesela iki engelli kisi düşünelim biri 01.10.2008 tarihinde 15 yasinda sigortali oldugu ve %50 engelli raporu varsayilirsa emeklilik için kendisinden 16 yil istenirken kendisinden 1gun önce ayntj şartları taşıyan engelliden 20 yil hizmet suresi ve 18 yaş siniri olduğu için diger engelliden 7 yil sonra emekli olmak zorunda kalmaktadır bu madiruyeti gidermek için elimizden geleni yapmamiz gerekiyor diye düşünüyorum ilgi ve alaka gösteren herkeze şimdiden teşekkür ediyorum

Torba yasadan faydalanip emekli olan kimler var?

varmı torba yasadan faydalanarak emekli olanlar ?

torba yasa emeklilik

Arkadaslar annemin ssk da bir kismi calisarak bir kismida istege bagli odenmis 1726 gunu var
1 tane dogumu var sanirim satin alabiliyor torba yasaya gore malulen emekli olma hakki varmis diye duyduk
bu arada 31 aralika kadarmis galiba basvuru suresi yani cok az vaktimiz kalmis sizlere danismak istedim daha iyi bilirsiniz var mi boyle bir hakki toplu olarak kalan borcu odeyebiliyor muyuz?

Bu arada annem calismaya ssksi baslamadan once menenjit hastaligi gecirmis ve duyma kaybi olusmus o zamanlar % 52 rapor vermisler simdi bu oran cok yukseldi hic duymuyor konusmasi peltek baska ameliyatlari vs de oldu bunlar icin rapor cikarmak gerekirse sure cok dar yetisemeyiz.

Bu arada sgk dan bakinca is yerleri 1 A belge koduyla odemisler sigortasini yani engelli isci olarak calismamis bildigim kadariyla 1982 de baslamis arada durdurulup en son 1998 de birakilmis

annenizin malulen emekli olması için en az %60 tek bir hastalıktan alması sigortalı olmadan önce malul olmaması gerektirmektedir1800 gün prim ve 10 yıl şartı ile emekli olabilir

Bu arada sigorta primlerinin engelli / engelsizi olmaz, engelli 1A diye birşey yok yani :)

Üst Alt