Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çikmamis raporun is hayatına olumsuz etkisi olabilir mi?

musberat

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Kalabalıklar rahatsız oluyorum ve sınavlarda arkada oturmazsam konsantre olamıyorum bu nedenle sadece sınavlar için engel raporu almayi düşündüm ve 15 yıllık OKB ye %36 verildi ... sormak istediğim sınav olayı için illa %40 rapor almam gerekli mi ya da bir Dr anlatsam bir yazı falan verebilir mi benim icin

bir de bu 36 rapor ilerde memuriyet veya özelde karşıma sorun çıkarır mi...saklamanin bir yolu var midir...Raporda hiç bahsetmek mümkün mudur

Sorun çıkaracağını sanmıyorum çünkü yasal olarak %40 alamadığını için engelli sayılmıyorsun .diyorum:)

Sınav için ne diyorsunuz

Yani engelli raporu %40 Almadan ÖSYM için herhangi bir raporla mümkün müdür böyle birsey

musberat

Soruları doğru anladım mı bilmiyorum ama:

1- %40 ve üzeri orana sahip rapor alınmazsa engelli statüsünde sayılmak mümkün değil. Ne EKPSS'ye girebilirsiniz ne de engelli statüsünde iş başvurusu yapabilirsiniz

2- %40 ve üzeri rapor alsanız da işe girmek için bunu beyan etmek zorudna değilsiniz. Ya da çalışıyorsanız bunu işyerinize sunmak zorunda değilsiniz. Sizin için belirleyici olan görevinizi yapmaya mani bir durumunuzun olup olmamasıdır.

%40 raporsuzda bazi arkadaslara ÖSYM sınavlarda kolaylik sağlıyoruz diye duydum....niyetim ekpss vs değil de sadece arkada oturmak

musberat

Buna dair rapor olursa sınava tek başına bir odada bile girebilirsin.

Yani %40 rapor olmasa bie belirli yerlerden alınan rahatsizdir rapoula sorun çözülür o zaman

Çok emin değlim, yani engelli statüsünde saymak için %40 ve üzeri rapor diyebilirler belki de. Ama bence bunu yapmazlar. Duruma dair mümkünse heyet raporu alındığında istediğiniz sınav koşulları karşılanır

Üst Alt