Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çin üretimi 4x4 akülü sandalyeler

her şeye el atan şu çinliler birde bizi yürütse nasıl olur .

Bir akülü merdiven çıkıyor,en zor zeminlerde gidebiliyor,bir de 30 km hız yapabiliyorsa,yürüyüpte ne yapacaksın :)

Şaka bir tarafada,Fiyatı makul mü onu bulamadım.

kardeşim çin malı ne kadar güvenilir bende baktım bulamadım ama tahmini 8-10 bindir bu kadar parayı nerden bulcaz o da var MALUM devlet karşılamıyor özürlüye otomobil alma hakkı veren devlet bize bir tekerlekli sandalye vermiyor.Otomobil alan 30-40 bin lirayı buluyorda 8-10 binlirayımı bulamıyor dencek şimdi bulan buluyorda bulamayanda anam babam tekerlekli sandalye için akülü falan değil kapak desteği bekliyor O KAMPANYA BİRİLERİNE KAPAK OLUR UMARIM...

9.998 dolar yazıyor fiatı . çine gidip gelen arkadaşlar var . sen ne kalite istersen o kalitede yapıyorlar diyor . Türkçe si ne kadar etmek o kadar köfte :))

18-19 bin lira yani ben o parayla birine otomobil alırım o kişide otomobilin girmediği yerde sırtında taşır:eek: ben daha ömrümde 10bin doları bi arada görmedim televizyon hariç;)

10.000 doları ben o sandalyeye versem karın ağrısından oturamamki o sandalyeye :D

xxxman;

:eek: Yanlış bildiğimiz bir önyargı.
Çin malı demek ucuz mal demek kalitesiz mal demek değildir.

Ne alırsan bir lirayada ürünü vardır. Kaliteli otomobilide vardır.
Zara denen bir marka var. Tekstil üzerine git bak bakalım made in ne yazıyor:) China...

Çin de emek ucuz olduğu için üretimler burada yapılyordur.

Bi ikinci yanlış bilgimizde. Devlet engelliye otomobil alma hakkı verseydi.
Yurtdışı ithal hibeye yaş sınırı getirmezdi!.

Burası çok önemli 2-3 bin tl ye ne golfler var yurtdışında! Devletin engelliye pozitif ayrımcılığı falan yok!
Ötv alsan ne olur almasan ne olur. Sen yaş sınırını kaldırsan engelliye yurtdışın bir sürü hibe edicek hayırsever bulunur!.:eek:

saw kardeşim bizim toplum aç gözlü hep en iyisini en lüksünü en beleşini ister.Devlet ötv almıyor sana imkan tanıyor ama yine yaranamıyor arabayı alıyor vatandaş bu sefer benzinde indirim istiyor benzinde indirim olsa bu sefer bedava yap dicek devlet benzinden para almasa bu sefer araba bakımını yaptır dicek araba bakımını yaptırsa adam trafik cezası alsa bu sefer cezamıda sen ödeyiver benden alma der yani bu millete napsan yaranamazsın...otomobil ihtiyaç olabilir ama tekerlekli sandalye kesin ihtiyaç otomobil biraz lükse kaçıyor bana ötv indirimi yapmak yerine böyle bir tekerlekli sandalye verse daha makbule geçer. Çoğu ÖTV den gerçek özürlü yararlanmıyor zaten adam yatalak evinden çıkamıyor onun yerine sağlıklı akrabası ÖTVden faydalanıp son model araçla geziyor devlet tekerlekli sandalye vermediği için gerçek özürlü araba alsa bile o arabaya gidebilmek için tekerlekli sandalye şart lüks veriliyor ama ihtiyaç verilmiyor konu bu...

xxxman;

Aç gözlü olmak ayrı bişey sen anlamamışsın. Ötv almamak bi imkan değil diyorum sen halen imkan diyorsun.
30 bin tl si olanın ötv indirimine ihtiyacı yok!
Mesele gümrükteki yaş sınırı şartı. Bu şart kalkarsa en fakirimiz bile binek sahibi olabilir.
Burda 10 bin tl lik araçları orda çöpe atıyorlar. Burda anlamıycak bişey varmı?

Gelelim tekerlekli sandalye ihtiyacına bu sandalye bir sağlık gideri olarak bir başka ülke vatandaşına temin ediyorsa.
Demekki bizim devletimiz bu hakkımızı gasp ediyor demektir.
Gerçi merdiven çıkanını yapıcağına her yere rampa yapılması daha mantıklı. Merdiven için bi araca 10 bin tl fazladan verilmez.
Fuarda gördüm 3000 tl ye scoterlar var. Her yerde rampa asansör olursa engeller ortadan kalkmış olur.

bir arkadaşımda bu zımbırtıdan var bizim evin merdivenlerini cıkamıyor ya çinlilerin boyları gibi basamaklarıda kısa yada bizimkiler yüksek 19.000bine almış verdiği paraya bin pişman

demirc,
bu siteyi bunun için seviyorum,bilmediğimiz şeyi yaaşyandan öğrenebiliyoruz.
Teşekkürler.

saww;

30binlik araba alabilenin nasıl indirime ihtiyacı yok? Güvenli ucuz araçlar neredeyse 30binden başlıyor zaten. (Vergiler dahil.) Almanın çöpe attığı 1985 model Golf'ü ne yapacaksınız? Mercedes olsa neyse ama sıradan bir arabayı eski model almak mantıklı değil. Parçasını nasıl bulacaksınız?

buda ottobock'un 4x4 ü bu da ottobock'un fiyatı lüks bir jip fiyatı 30.000 euro

http://lcut.in/YKY
bu linkten görüntüleri izlerseniz banada destek olrsnz.

bu ottobockun 4x4 ü süprmiş sayısal cıkarsa alırım :)

Mehmet Can Akın;

Dört senedir üyesin!
Sekiz tane mesajmı atabildim.?
Ben sizin gibi işkembemden konuşmuyorum.

86 ile 97 arasında kaç sene var?
Suchergebnisse: Pkw bei mobile.de
Al sana 97 model araçlar 300 € ya alırsın:) Hatta sahibi belki hibe bile eder.

Ben onu misal olsun diye verdim. Koy cebine 10 000 € en kral en güvenli 3-4 yaşında aracı alırsın.
Ben pazarda bir araç gördüm o zamanlar mark vardı. Adam 2 yaşında full 5 kasa bmw yi 27000 marka satıyordu.
Onu geçtim kazalı sıfır golfü 2-3 bin marka satıyorlardı. Sırf tekerleklerini alsan gene kardasın ki motoru sapasağlam dı aracın...:confused:

Sabit beyinlere ne kadar anlatırsan anlat bişey değişmez. Ama belki başka okuyanlar olur diye yazmış olalım.
Yoksa size cevap vermek değildi amacım!.

evren111;

buda ottobock'un 4x4 ü bu da ottobock'un fiyatı lüks bir jip fiyatı 30.000 euro KARDEŞİM BUNLAR ENGELLİYİ KERİZMİ SANIYOR YOKSA SEVE SEVE ALMAZLARSA S.KE S.KE ALCAKLAR HESABINDANMI GİDİYOR BU DİNGİLLER YA 30 BİN EURONUN DEĞERİNİ BİLMİYOR BU DANDİK ALETE 30.000EURO VERMEKTENSE 4X4 son model jip alır böyle alanda HİÇ ACIMADAN TRAKTÖR GİBİ KULLANIRIM...

xxxman sana aynen katılıyorum 30000 liraya elektrikli forklift satıyorlar 1,5ton kaldırıyor:p:p:p bunun kerameti neki 100kg adamı taşısın diye bunca para verilirmi 4 tane direk teker bağlantılı 1kwlık motor alsan 200$dan 800$ 250 den 4 teker 1000lira 1000de akü diyelim 1000de metal aksam ve süspansiyon hadi 1000de öylesine masraf de ettimi 5.500lira al sana 4*4 akülü araç 4kw=5.4hp 5.4hp= 504kg m/sn valla sermayen olacak bu işe girecen

arkadaşlar dediğiniz gibi basit bir işlem deil bu ottobock'un aracını yapmak gerçektende ama 30.000 euro çokkkkkkkkkkkk çoooooooooooook fahiş bir fiyat
özelliklerin ise tabiki bu tür araçları normal bir vatandaş devlet desteksi alamaz.............. :Ürey,:Süper Four denilen aracın dünyada ve ülkemizde ilk olduğunu dile getirerek, aracın tüm hava ve yol şartlarında hareket edebildiğini kaydetti. Süper Four’un 40 derece eğimli yollarda tırmanma ve inme imkanı sağladığını belirten Ürey, “200 km menzili var ve akülü motorla çalışıyor ve akü bittiğinde benzinli motor ile şarj edilebiliyor. Mouse(joystick) sayesinde parmak ucu ile çalışıyor, 5 vitesi var. 15 km’ye kadar hız yapabiliyor. Araca binmek çok kolay, manuel sandalyesi ile gelen engelli koltuğun öne gelmesi sayesinde süperfora geçiş yaptıktan sonra tekerlekli sandalyesini lift denilen kısma aktarabiliyor. Yolda bir mağazaya girmek istendiğinde manuel sandalyesi ile hareket ederek büyük ölçüde engelleri kaldırmış oluyor. Normal araba gibi trafik sinyalleri var. Otto Bock ürünü diğer sandalyeler ev içi ve ev dışı normal sokak koşullarında kullanılabiliyor.

Üst Alt