Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cinsel yönelim sebebiyle uyum bozukluğu ile hava değişimi verdiler!?

thesty

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Usta birliğini Kıbrıs'ta yapmaktayım.Escinsel olduğum için rdm doktoruna görünmek istedim yaşadığım tüm olumsuzlukları anlattım bolukten kita kinaat formuyla rdm doktoru beni askeri hastanenin psikiyatri bölüme sevk etti,doktorun vermiş olduğu F43.2 uyum bozukluğundan "1 aylik hava değişimi"ve "ada şartlarında görev yapamaz" raporuyla 6.11.2024 tarihinde evime döndüm şu an evimdeyim ve birliğimden ayrılırken bölük astsubayı akibetinin ne olacağını bilmiyoruz terhiste olabilirsin başka bir birliğe de gidebilirsin diyerekten benimle el sıkıştı kafamdaki cevapsız sorularla evime döndüm sonucun ne olacağını bilmiyorum.Bu konu da bilirkişilerin ya da ayni sorunlardan muzdarip kişilerin bilgisine ve tecrübesine ihtiyacım var.Simdiden teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.
Sizin durum biraz özel..askere gitmeden önce durumunuzla ilgili bir değerlendirme yapılmadı mı?

Bazı prosedürler var.. muhtemelen Türkiye'de başka bir birliğe sevkin olacak.. gittiğin birlikte özel durumunu komutanların la paylaşırsın..gerekli evraklarla hastaneye sevk edeceklerdir..

Belki hava değişimi tekrarlanabilir.. sonrasında "Askerliğe elverişli değildir" raporu alır ailene dönersin.

Şöyle bir yol da izleyebilirsiniz.. hava değişimi bitiminde,şubeden sevk alıp hastaneye gidebilirsin..belki başka birliğe gitmeden "Elverişli değildir" raporu verilebilir.

@thesty,

@OğuzHan112,

Askere gitmeden önce bu konudan bahsetmedim yapabileceğimi düşündüm ama yapamıyor oluşumu zamanla anladım çok çaba sarf ettim,kendimi dizginledim ama bir yerde patlak vermeye başladım(ses tonum ve bazı feminen davranışlar )ve gördüğüm zorbaliklardan dolayı artık çıkmaz bir hale gelmeye başladı askerlik,ben de artık bu yola başvurdum.

Dediğiniz gibi hava değişimi bittiğinde ben de ikamet ettiğim ilçedeki en yakın askerlik şubesine gidip sevk istemeyi düşünüyorum ama bunun için benden kıta kanaat formu vs. Bazı formlar istenir mi hiç bilmiyorum şu an sadece hava değişimi süresinin bitimini bekliyorum.

Ben askerdeyken bir arkadasimiz vardı .aynı durumdaydi terhis ettilerdi

Sizin durum biraz özel..evrak istenmeyebilir.

En kötü başka birliğe sevkin olur..Ordan gerekli evraklarla hastaneye sevk ederler.. elverişli değildir raporu alırsınız sıkıntı yapmayın🙋

@thesty,

Hava değişimi süresi bitiminde askerlik şubesine gidip bu nedenden dolayı sevk istediğimi söylemeli miyim

Ya da dediğiniz gibi en kötü ihtimalle Türkiye'deki bir başka birliğe sevkim olacağını nasıl öğreneceğim

Şubede söylemenize gerek yok..hasta olduğunu ve hastaneye sevk istediğini söylersin.

Özel durumu hekimle paylaşırsınız.

E devlet veya Şubeden öğrenirsin.

@thesty,

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim Oğuzhan bey.
Güzel bir gün geçirmenizi dilerim.

Evet dalga konusunu çok iyi bilirim ilk okul döneminde kolumla çok dalga geçerler idi ama yapacak bir şey yok Hamdolsun bu günümüze ,Konuyu açan kardeşim sanada geçmiş olsun inşallah her şey gönlünce olur

Ben kimseyle dalga geçmedim, gerçekten böyle birşey var mı diye sordum. Şaka yapan da ben değilim başkaları yapıyorlar yazmıştım. Yoksa ben de zamanında bununla alakalı paranoyalarım oldu. Dr. muayenesi bile oldum bunun için. Ben de askere gitmedim çürük aldım.

Ortada dalga geçen biri yok.. arkadaşın üzerine gereksiz yere gitmenin bir alemi yok.

Pembe teskere evet halk arasında kullanılan bir tabir..TSK da böyle bir şey yok..cinsel yönelimi veya kimlik sorunu yaşayan arkadaşlara TSK maddelerine göre işlem yapılır ve duruma göre muafiyet veriliir.

bu saaaten sonra terhis için uğraş tekrar hava değişimi al zaten üçüncü vermezler çürük deyip terhis ederler az kaldı ise dayan benimde askerde işitme arttı son bir ay kala terhis edelim istersen dediler kalsın dedim zaten bir ay kalmış rahattım bölük komutanı şöförüydüm. yaptım askerliği

Dostum eski bir asker olarak yazmak istedim durumunu anlat Bölük asb'da bölük komutanında zorbalandığını da söyle yardımcı olacaklardır. ada şartlarında askerlik yapamaz verildi ise başka yere sevk edileceksin muhtemelen.
kıbrıs güzeldir değerlendirmene bak

Bu tür özel durumlardam dolayı terhis olanların memur olamadığını duymuştum. Bu bilgi doğru mu, yoksa bir şehir efsanesi mi?

Bir akıl hastalığına sahip birini bile kolay kolay memurluktan ihraç etmezler. Geri hizmete alırlar ya da malulen emekli ederler. Bir de videodaki gibi yüz kızartıcı suç olarak kabul ediliyorsa... Söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Arkdaş sorusunu sordu.. bilgisi olan gerekli bilgileri verdi.. başlığı sohbet başlığına çevirmeyelim.

Konuyu kapatırmısınız?

Hastaneden alınan hava değişimi raporu sistemde neden görünmüyor bu durum normal mi? Sadece elimde rapor ve bu birşey ifade eder mi

Herkese merhaba,
Daha önce de yazmıştım eşcinsel olduğum için Kıbrıs'ta adada yapamaz ve ile F43.2 uyum bozukluğu tanısı ile 1 aylık hava değişimi almıştım beni Kırklareli'ye sevk ettiler pazartesi gideceğim.
Gittiğim gibi direkt olarak bi konudan nasıl bahsedecegimi bilmiyorum içinden cikamadigim kafamda milyonlarca soru var zaten hava değişimindeyken hiçbir şekilde rahat değildi kafam nasıl olacak nasıl yapicam nasıl bir tepki alacagim hakarete ederler mi şiddet gösterirler mi vs.diye yedim bitirdim kendimi,bunlar beni korkutuyor.
Ayrıca Kıbrıs'ta aldığım hava değişimi geçerli olur mu

Son düzenleme:
Hakaret ve şiddet neden göstersinler..öyle şeyler olacağını sanmıyorum,buna kimsenin hakkı'da yok zaten..eğer olursa şikayet hakkınız var..özel durumlar sorgulanamaz.

Varsa hastalığın hastaneye sevk etmekle yükümlüler.. durumunuzla ilgili kararı hekim verecek.

Sizin Kıbrıs tan geldiğinizi,hava değişimi aldığınızı vs..şuan ki gideceğiniz kışlada ki amirlerin az çok bilecektir..özel durumun çok belli olmuyorsa bundan söz etme istersen..hastaneye gidince hekimle paylaşırsın.

Aldığın hava değişimi gecerlidir.

@thesty,

@OğuzHan112,

askerlik şubesinden verilen yeni birligime vermem için bana verilen sevk belgesinin altında hava değişim raporu bulunmakta ve orada da yazıyor "cinsel yönelim ve davranış bozukluğu"diye ister istemez okunacak.
Ayrıca ben hastaneye sevk istediğimde benim için kıta anket formu vs. hazirlanirsa şikayetimi de soracaklardir diye düşünüyorum. Böylece özel durumumu da öğrenilecek

Özel durumundan söz etme dediğim,yani askerlere söyleme..amirlerin tabiki bilecek mutlaka..(alay edip şiddet uygulamak)kıta kanaat formu doldururken sizi sorguya çekip rencide etmezler,merak etmeyin.

@thesty,

@OğuzHan112,
Teşekkür ederim.
Gelişmeleri buradan aktarmaya çalışacağım.
Çok endişe ve evham içindeyim hep olumsuz şeyler düşünüyorum ne yemek yiyor ne kimseyle konuşmak istiyor sürekli uyuma ve yalnız kalma ihtiyacı istiyorum gün boyu yatağın içinde ağlıyorum, kendimi çok çaresiz hissediyorum artık gücüm kalmamış gibi hissediyorum adete ruh gibi dolanıyorum ortalıkta daha önce böyle değildim hayat ve neşe doluydum artık böyle hissetmiyorum. Sürekli kötü şeyler geliyor aklıma

Depresyona girmiş siniz(depresif nöbet) hastaneye sevk olduğunda bu şikayetlerini de söyle..tedavi başlanacaktır.

@thesty,

Muaf olur muyum peki tahmininiz ne olur sizce
Sevk etmeme durumları olur mu

Son düzenleme:
Morelinizi bozmayın. Bir arkadaşımda sizin gibi özel bir durumu vardı. Çok sorun olmadan muafiyet aldı. Sizinlele ilgili üstleriniz yardımcı olacaktır. Umarım istediğiniz gibi olur her şey

Umarım yardımcı olurlar çünkü beni en çok tedirgin olan durum bu, arkadaşınız askerdeyken mi aldı nasıl oldu surec

Hayır..kandira.askerlik şubesine muayene sırasında soyledi. Golcuk askeri hastaneye sevk ettiler sonra ki.asamalari tam.bilmiyorum.ama.sorun cozuldu

Morelini.yuksek.tutmaya çalış

Üst Alt