Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CK değeri normal olan kas hastalığı var mı?

Canan Aktas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ck değeri düşük olan kas hastaları çeşitleri tam olarak hangisi benim 118 çıkmıştı ikinci 68 çıktı genetik kan verecek hangi çeşit olduğunu öğrenmek için var mı ck normal değerde olan

Ck değeri normal olan kas hastası yok mu cevap verebilecek acaba ?

Canan Aktas

CK değerleri nöromüsküler hastalıklara sahip olanlarda yüksek olabilir, bu bir işarettir şüphesiz. Ama düşük olması kas hastalığı dışlamak için yeterli değildir. CK'nın değerleri 30-220 arasıdır. Örneğin benim de bir nöromüsküler hastalığım olmasına rağmen çok da üst çıkmıyor: 60 civarı. Fakat bu dönemsel olarak değişebilir. CK demek o dönemdeki kas yıkımının bir göstergesidir. Belki 1 ay sonra bu değeriniz değişecektir. Örneğin DMD yanılı kişilerde bu rakam 2500 veya üzerine çıkabilmektedir.

Yok biliyorum kas hastalığı olmadığını söylemek istemedim sadece ck düşük olan hangi kas hastalıkları çeşidi var diye yazdım Benim gibi 60ile 100 arası olan hangi kas hastalığı çeşitleri var diye

Benda kas hastasıyım ama bahsettiğiniz konuda fransızım, hiç duymadım ck terimini. koydukları tanı ise miyotomik bozukluklar.

Keratin kinaz (ck) kas hastalarında bakılıyor kan değerlerin de 0ile200 arası çıkarsa normal ben de ilk suphelenince anlatıklarımdan buna baktı kan da ck 118 çıktı sonra emg istendi orda çıktı kas hastası olduğum sonra devlet hastanesi çapaya gittim orda tekrar emg emarlar tekrar kan değeri ck falan o yine normal çıktı 68 çıktı ama kas hastalığım var ck vücuttaki kas hasarını gösterir kas yıkımını ck normal olan kas çeşitlerini merak ettim ondan sordum ck düşük olan has hastalarını

akif00
Kan tahlili yapılmışsa creatine kinase diye bir alan olmalı. Orada mutlaka bunu bakmışlardır.

Canan Aktas
CK değerinden yola çıkarak, varsa bir kas hastalığını tanımlamak imkansızdır.

evet baktım şimdi e nabızdan kan tahlillerine 5 tane tahlil gördüm 1 tanesinde 211 diğerleri 150 - 165 aralığında 150 altına çıkmamış hiç. Peki bir sorum var bu oran yükseldiği zaman kasılmanın da artığı anlamına mı geliyor?

@akif00

Kas travması ya da nekrozu olduğunda yükseltir. Yani kaslarda bir harabiyet olursa CK yükselir.

Üst Alt