Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cleft hand sendromu (Yarık el ayak) hastasıyım. %60 raporum var. ÖTV indirimi..?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Her iki el ve ayağımda cleft hand (yarık el ve ayak) sendromu mevcut. Nasıl bir şey olduğunu merak edenler için http://www.totallyfreeimages.com/thumbnail.php?q=95&w=378&h=450&id=118909 . Resimdeki durum ellerimde de mevcut. Ayrıca %60 mevcut raporumla vergi muafiyetli olarak çalışmaktayım.

Daha önce hiç tecrübem olmadığından sizlere sormak istedim, sizce bu durumumla özel tertibatlı bir araçmı (ki öyleyse ne gibi bir tertibat olması gerekir) yada salt otomatik vites ibareli bir rapor mu almalıyım? Ama her iki durum içinde ötv indiriminden yararlanmak istiyorum!

Heyet eline düşmeden önce sizden ön bilgi almak istedim. Sicze şansım ne kadar! Değerli yanıtlarınız için teşekkürler.

Bence salt otomatik vitesi araç ibareli H sınıfı sürücü belgesi alabilirsin. Ama iş vergi istisnasından yararlanmaya geldiğinde, o zaman durum değişiyor... Bu durumda sanırım tercihte buunmak lazım: "Tükürmüşüm vergi avantajına, tüm otomatik vitesli araçları hiç bir donanım zorunluluğu olmadan kullanayaım bana yeter" mi diyorsun, yoksa "benim için en önemlisi vergi avantajından yararlanmak" mı?

b şıkkını seçiyorum, benim için önemli olan vergi indirimi. lakin iş özel tertibata gelince satıcılar ve projeyi çizecek vatandaş bir türlü tertibat üzerinde orta yolu bulamıyorlar! bildiğim kadarı ile yeni çıkan kanuna göre otomatik viteste özel tertibat sınıfına dahil olmuştu. bu durumda hem ötv indirimli hem de özel tertibat (projeli ve aksamlı) gerekmeden otomatik vites bir aracı orjinal hali ile alamazmıyım? ilgi ve alakanız için teşekkürler.

Mmm, zor durum. Sırf otomatik vitesli aracın vergisiz alınabilmesi için kişide sol alt ekstremite sakatlı bulunmalı. Başka hiç kimse bu haktan yararlanamıyor... Sende bu durum olmadığı için bu haktan yararlanamazsın.

Senin için bir donanım uydurmak lazım... Vites kolunu kavrayabiliyor musun? Pedallara tam olarak basabiliyor musun? Bunlardan birini yapamıyor olmalısın ki o açığı kapatmak için özel donanım ihtiyacı doğsun ve o donanıma dayanarak da araç alımında vergi avantajından yararlanabil.

Sağ el ile vites kolunu kavramam zor oluyor hatta bana göre riskli bile , pedallarada sol ayağım sebebi ile ortopedik ayakkabı kullanmak zorunda olduğumdan bazen debriyaja basarken aynı anda frenede basabiliyorum.
Bunlar araç üzerinde modifikasyona sebebiyet verdirerek özel tertibat yerine geçer mi? Bu kriterleri ve sıkıntıları rapor alacağım doktor heyetinemi yoksa aracı alacağım bayiye bildirmem gerekir?

teşekkürler

Doktorun rapora yazması daha doğru olur... Çok spesifik bir durum olduğu için bir şey diyemiyorum...

Üst Alt