Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Clonex ve Depakin'i bir arada kullanmak?

Mononoke

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
46
Arkadaşlar 2-3 ay önce doktorum bana Clonex 25 mg, Clonex 100 mg ve Depakin verdi. Ben iki ilacı bir arada kullanmaktan korktuğum için sadece Clonexleri kullanıyorum. Geçen kan tahlili yaptırdım ve Trsm'deki hemşire Depakin'i kullanmadığımı anladı. Mutlaka iki ilacı bir arada kullanmam gerektiğini söyledi. Ben hala korkuyorum. Bu iki ilacı kullanan var mı?

İkisini de kullandım. Kan tahlillerini aksatma , zaten doktor sürekli tahlili isteyecektir. Allah yardım etsin. kullandıgım en ağır ilaçtı clonex. ben clonexi 800mg kullanıyordum şaftım kaydı tabiri tamda bu ilaç için geçerli

@neron+

Clonex uyku ve iştah dışında hiçbir şeye yaramadı. Ne kaygılarımı giderdi ne de beni rahatlattı..

Clonex 600 mg kullanıyorum ; hayatımı kurtardı diyebilirim...

Kardeşim şuan üç ilaç kullanıyorum frisium tegratöl topamax 5 yıl oldu. Bunlardan önce nöbetlerim çok sıktı kısaca sen doktordan iyi bilmiyorsun. Onun için kullan ilaçlarını

Şu an
6mg İnvega X2
500mg Depakin X2
300mg + 100mg Cedrina X2
10mg Rexapin X2
40mg Dideral
2mg Akinaton X2
10mg Kinzy kullanıyorum.
12 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum. Ve ilaçları bir kez olsun bırakmıyorum. Sence sen mi şikayet edeceksin ben mi?

clonex güzel ilaç.depakote la herhangi bi etkileşimi olmaz.buradan kendin bakabilirsin ingilizcen varsa (Drug Interaction Report: Clozaril, Depakote)

ben de antibiyotik kullandığımda ilaçlarımla etkileşime girip hastanelik olacağımı hissederim hep (ama hiçbişey olmaz). hepimizin geçtiği yollardan geçiyorsun. o yüzden bizim söylediklerimize kulak ver. ilaçlarını vaktinde söylendiği gibi al ve sakın kendi kafana göre bırakıp tekrar başlama bu durumunu daha da kötü yapar.doktorun 12 yıl eğitim alıyor sana bu ilaçları reçete edip tanı koyabilmek için.hangi ilaçların bir arada alınacağını herkesten daha iyi o bilir.kimseye boşu boşunada ilaç yazmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
X2 şeklinde olanlar sabah akşam, yazmayanlar akşam içiyorum. Yani sabah 6 akşam 6 farklı ilaç içiyorum.

@dreamfail

ilaçlarının bi etkileşimi yok hocam.merak etme.güvenle içebilirsin.zaten hayati bir etkileşimi olsa doktor yazmaz.onun dışında doktorun düzenli olarak ekg çektiriyordur büyük ihtimalle değil mi.düzenli kan tahlili de yaptırıyordur.hatta sana kan tahlilini söyleyebilirim az çok. insülin direnci çıkıyordur.açlık şekeri biraz fazladır.trigliserid ve kolesterol çıkmıştır.karaciğer enzimleri olan ast ve alt enzimleri fazladır.ekg de normal çıkıyordur.tipik sonuçlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt