Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cochlear İmplant ile nasıl bir ehliyet alabilir ve nasıl bir araç kullanabilirim?

vsokop

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben sağ kulağımda Cochlear İmplant kullanıyorum. Sormak istedğim Sorular var.
1) İşitme Engellilerin alacağı ehliyat sınıfı hangileridir?
2) Eğer H sınıfı ise Mercedes Benz Viano gibi bir minibüsü kullanma yetkim var mı? Ticari amaçlı değil sadece rahat ve geniş bir araç olduğu için istiyorum.Acaba Vİano yu H sınıfında kullanabiliyor muyum?
3) H sınıfı ehliyet almak için İstanbul Avrupa yakası Kağıthane çevresinde bildiğiniz sürücü kursları var mı?
4) İŞitme engellilere ait özel bir donanım var mı?

Mesajımı okuyup da sesimi duyan herkese teşekürler. Bilgisi olanların lütfen cevap yazmalarını istiyorum...

1- B sınıfı da verilebilir H sınıfı da. Bu tamamen implantla ne kadar işitebildiğinizle ilgilidir.
2- Ticari statüde tescil edilmiş araçları kullanamazsınız.
3- Bilmiyorum.
4- Eğer B sınıfı sürücü belgesi alırsanız hayır, ama H sınıfı alırsanız o zaman kullanacağınız araçların arka camına şunu yapıştırmak zorunda kalırsınız:

image004.jpg

Teşekkür ederim Bülent abi benim kimliğimde özür oranım %52 gözüküyor bu durumda hangi sınıfı alabiliyorum bile bilir misiniz????
Bİrde ben H sınıfı alırsam Araç son model alabiliyor muyumn yoksa 3 yaşından büyük olmak zorunda mı?

Ehliyetinizin sınıfına odyografi sonrası doktor karar verecek.
Aracın yaşı,ötv muafiyeti gibi durumlar sizi hiç ilgilendirmiyor:)
İşitme engellilere ötv ve MTV muafiyeti yoktur.
Ver paşa paşa vergisini ama istediğin arabayı da paşa paşa kullan.

bülent abi bnm sağ kulağım cihaz olmadığı sürece hiç duymuyor sadece cihaz takılı olduğunda sağ kulağım duyuyor. sol kulağındaki kayıp is 90 db nin üstünde bu durumda hangi ehliyeti alabilirim kasım 2009 da 17 yaşımı bitirdim şu an 18 imden gün alıyorum... ve bu sene öss ye engelli olarak başvuru yaptım avantajlarını ve dezavantajlarını görüpte öğreneceğim...

ya ordaki yazıları fln okudum ben hep ama ticari alamazlar diye bir şart yok her tür araç aalınabilir fakat maksimum motor hacmi sınırı var o aralıklarda olması zorunlu....

İşitme engelliler her şekilde vergi öderler. Hiç bir vergi avantajları yok.

ya vergi derken araç alımında sadece ötv alınmıyordu bu yasa değişti mi??? bu arada yanlış duymadıysam birde engelilere yardımcı olan her türlü araç gereç v.s. alırken kdv ödenmesi zorunlu değildir diye biliyorum ben...

ötv ve mtv istisnasından yararlanamazsınız yani.

ben A2+B sınıfı aldım. tamamen sizin kabiliyetinize kalmış. selamlar..

Üst Alt