Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğum için bakım aylığı alıyoruz. Bakıcı değişikliği için ne yapmamız gerek?

NUSAY

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ben oğluma baktığım için evde bakım maaşı alıyoruz. işe girmeyi düşündüğümden dolayı oğluma babaannesi bakacağından dolayı maaşı ona devretmek istiyoruz
bunun için ne yapmamız gerekiyor.

yardımcı olacak biri varsa cvp yazarsa memnun olurum...
iyi akşamlar

Bulunduğun ildeki sos. hiz. müdürlüğüne müracaat edip sorunsuz bakıcıyı değiştirebilirsin.

peki aylıkta bı kesinti olabilir mi acaba? yani yine bi kaç ay bekleme aşaması falan

Kesinti konusunda pek bilgim yok ama kesileceğini de zannetmiyom. Çünkü adres değişikliği olmuyo.

yeni bakicinin sozleşmeyi imzalaması gerekiyor sanırım.

bakıcı değişikliği için başvuruyu 19 nisanda yaptık dilekçe verdik ve oğlumun ikametgahını dedesinin evine aldırdık. (bulunduğumuz evin 2 sokak altındaki adrese nakil oldu. yani ilçe yada belde değişikliği olmadı sadece sokak değişti) ve herhangi başka işlem yapılmadı.
biz size haber veririz diye bizi geri yolladılar ve bu arada maaşıda keseceklerini yeniden araştırma yapılacağını söylediler. hala haber yokk..

benim merak ettiğim eğer yeniden bir araştırma yapılacaksa ilk başvurudaki gibi dedesi ve babaannesinin üzerindeki banka hesap durumu, mülkiyetleri ,eve ne kadar aylık girdiği konusundaki evraklar istenmesi gerekmiyor muydu? bunların hiç birini istemediler.

bana öyle geliyor ki bu işlem evrak eksikliği nedeniyle uzayacakta uzayacak..

Yeni baştan başvuru gibi değerlendirileceğini sanmıyorum. Bence sadece yeni ikamet adresine görevliler gelecek ve değerlendirme yapacak...
Ayrıca, bence başvuru yaptığınız yere gidip durumun hangi aşamada olduğunu sorun...

bende bakıcı değişikliği için başvurdum başvurumdan sonraki aylık yatmadı.yaklaşık 1 ay 10 gün oldu ama henüz kimse gelmedi bakmaya.1 hafta önce aradım raporları ilçeye yolladık diyo shçk.bekliyoruz ama ihtiyacımızda var..ne kadar uzar allah bilir... kadere kaldı işimiz....

bizde yeni bakıcı değişikliği yaptığımız için biliyorum aynı evraklar tekrar isteniyo sadece raporda değişiklik olmuyor oda süresizse ve vasi tekrar çıkmıyor ek olarak tarım genel müdürlüğü de eklenmiş önceden oraya göndermiyorlardı

bizden hiç bir evrak istenmedi ama. sadece ikametgah o kadar:( haftaya yine yoklayacağım bakalım işler ne zaman yoluna gircek....

15 haziranda sonunda eve bakmaya geldiler.evrakları bakanlığa yollayacağız haber verilecek tekrar size dediler .bakalım beklemeye devam..

evde bakım aylığımız kesilir mi?

Sevgili arkadaşlar vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Benim şöyle bir sorum olacaktı; benim %100 engelli 5 yaşında bir oğlum var. 2010 ağustos ayından beri babaannesi üzerinden bakım aylığı alıyoruz.(2008 mart _2010 nisan ayları arasında annesi olarak maaşı ben almaktaydım.fakat açıköğretimden üni. okumaya başladım ve ders çalışmak için çok zamana ihtiyaç olduğu için oğlumu bakması için babaannesine verdim ve maaşıda onun üzerine devrettik)şimdi oğlum , babaannesi , dedesi ve halasıyla aynı evde ikamet ediyor.halası 1 ay önce işe girdi ve eve giren kişi başı gelirini 25tl geçiyor.(dedeside emekli)fakat halamız bekar ve doğal olarak maaşını ancak kendi ihtiyaçları için kullanıyor.yani oğlumun harcamaları için hiç bir katkısı olmuyor haliyle.biz bu durumda evde bakım aylığını kestirmek durumunda mıyız? ama ayrıca oğlumun ihtiyaçları çok fazla olduğu için (mama,ilaç,hastane parası vb.) bu maaş bazı aylar yetmiyor bile.

bana bu konuda yardımcı olacak bi fikriniz varsa acil yardımlarınızı bekliyorum.işin içinden çıkamadım....

Öncelikle halanın işe başladıgını ve aldıgı aylığı en kısa sürede sosyal hizmetlere bildirin. En geç 1 ay içinde bildirilmesi gerekiyordu. İlk işiniz bu olsun.
Halanın aldığı net maaşla birlikte haneye giren parayı tekrar toplayıp hanedeki kişi sayısına bölün. Hanedeki kişi sayısına düşen gelir 380 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz, rahat olun. Maaşı net olarak hesaplayın, brüt olarak dğil.

Nusay sen oğlunun mu ikametgahını babaannesinin adresine aldırdın.yani benim bildiğim anne baba nerdeyse çocukta zorunlu olarak o adreste oluyor.yani nasıl değiştirdin sadece oğlunumu bu ikametgaha aldırdın.yoksa hepinizmi babaannenin ikametgahında gözüküyorsunuz.

sadece oğlumu aldırdım. ama kanunen 18den küçük olduğu için iki adreste (hem bizim evimizde, hem babaannesinde ) görünüyor.olması gereken buymuş.

Nusay birşey daha sorucam. Gelirler hesaplanırken kimlerin gelirlerini dahil ettiler.yani hem eşinizle sizin hemde babaannenin evinde oturanların mı ya da sadece sizin ve eşinizin mi bende aynı durumdayım daha başvurmadım bilgilendirirseniz sevinirim

gelir hesaplanırken dedesinin maaşı hesaplandı sadece.babasının maaşı değil.hangi evde yaşıyorsa kimle yaşıyorsa onların maaşı dahil ediliyor

Üst Alt