Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğum için Evde Bakım Aylığına başvurdum. Ne kadar zaman da sonuçlanır?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
çocuğum için Bakım aylığına başvurdum sonuçlanması ne zaman olur,ve evimize geliyorlarmış nelere bakıp karar veriyorlar.

Zamanı yaşadığınız yere göre değişir.. İstanbul gibi büyük illerde daha çok zaman alırken daha küçük ilçe vs yerleşim birimlerinde daha kısa sürüyor.
Ancak süreç olumlu işlediği sürece beklemekten başka yapacağınız birşey yok..

Eve gelirler. Yaşam şartlarınızı değerlendirirler. Evde bakım aylığı alacak kişinin şartlara uygun olup olmadığı değerlendirilir. Evde bakım aylığı almak için bakıma muhtaçlık kriterlerinden en az birinden tamamen ya da ikisinden kısmen uygun olmak gerekir.. Yani engellinin ihtiyaçlarını karşılarken bir başkasının yardımına ihtiyaç duyması gerekir.. Olumlu görüş bildirirse gelen memurlar sizden hesap açmanızı isterler. Ve hesap açtıktan sonra 2-3 ay gibi sürede sonuçlanır..

adına Evde bakım aylığı alınacak kişinin,
%50 ve üzeri ' ağır özürlü ' raporu varsa,
bakıma muhtaçlık kriterlerinden en az birinden tamamen yada ikisinden kısmen uygunsa ( yani ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta zorluk çekiyorsa )
ve hanede kişi başına düşen gelir 2011 yılı ilk altı ayı için 380 TL'yi geçmiyorsa bağlanır aylık..

İstanbulda Evde Bakım Aylığı Alan Varmı ?

İstanbulda Evde Bakım Aylığı İçin Başvuran Ve Başvurusunun Ne Zaman Hangi Aşamalardan Geçerek Sonuçlandığından Bilgi Sahibi Olmak İstiyorum,Ben 4 Ay Oldu Başvuralı Hala Bekliyorum.Birde Alınacak Aylık Başvuru Yapılan Tarihten İtibarenmi Geçerli,Yoksa Bakım Aylığı Onaylandıktan Sonramı Bağlanıyor,Lütfen Bu Bilgiyi En Son Güncel Haliyle Yazarsanız Seviinirim,Teşekkürler......

bana 1.5 ayda eve kontrole geldiler geldiler toplam 7 ayda maaş almaya başladım ilk müracaat tarihinden itibaren maaş vermiyolar onlar hesap açtırın dedikten sonra 2 yada 3 ay sonra maaş bağlanıyor

Heyetin eve gelmesini bekleyeceksiniz. Bu bazen 6 ayı bulabiliyor. Bazen erken de gelebiliyorlar. Mesela ben 2010 Şubat ayında İstanbul SHÇEK'e evrakları teslim ettim. Mart ayında geldiler. Haziran ayında aylık yatmaya başladı. Heyet gelip engellinin ikametgahında inceleme yapıyor, bazı sorular soruyor. Uygun görürlerse zaten bankaya hesap açtırın diyorlar. Uygundur raporunu İl SHÇEK'e bildirdikten sonra 2 ay içinde aylık da banka hesabına yatmaya başlıyor. Geriye dönük ödeme yok.

biz istanbulda ağustosta başvurduk ocakta heyet geldi martta maaş aldık.

evde bakım aylığı ne zaman bağlanır ?

bütün işlemlerim tatam her evrakımı teslim ettim,ağustosun ilk haftasında evime geldiler bir ayı geçti,ne zaman haber alırım olumlu yada olumsuz ?

peki size hesap açtırın gibi bişey söyledilermi?

çok yakındır bu işin en kısa yolu da başvuru yaptığınız yerin telefon nosunu aramaktır.

ozaman yakın bi zamanda size ulaşırlar, ama yaşadığınız şehire bağlı yani yoğunluğa bağlı bi durum...

Arkadaşlar Evde Bakım Aylığını Ağustos Ayında Görüştüğümüz Eve Gelen Memurlar Eylül Ayında Alırsınız Dediler,Ama Daha Henüz İstanbul İçin Yatmış Olmasına Rağmen Hesabımızda Görmedik.Bunu Hakkında Bilgisi Olan Varmı,Bilgilendirirseniz Sevinirim.

eylül ayı maaşını ekim ayında alıyoruz.memurların söylemek istediği eylül ayı maaşıdır.önümüzdeki ay alırsınız umarım

Üst Alt