Ömer Bey;
kusura bakmayın mesaj kutum dolmuş,farkında değildim ve mesajınız gelmedi ama e-mailinizi aldım.
Buradan cevaplayayım ama Bülent Bey zaten yazmış,açıklığa kavuşmamış olan yansıyacak miktar kalmış o konuda bilgi vermeye çalışayım.
Bordronuzdaki gelir vergisi 904 tl olduğuna göre maaşınız oldukça yüksek sanırım.
Ancak ya vergi indirimi yansıması konusunda bir yanlış anlamanız ya da hesaplarken yaptığınız bir hata var.
800 tl lik vergi indişrim tutarını matrahtan çıkarıp hesapladığınızda 362 tl fark olduğunu söylüyorsunuz ki bu imkansız.
Gelir vergisi, dilimleri 4 aşamadır.
2014 için
Kümülatif gel.ver.matrahı ------- vergi oranı
11.000 tl ye kadar --------------- % 15
11.000 -- 27.000 arası ----------- % 20
27.000 -- 97.000 arası ----------- % 27
97.000 den fazlası için ----------- % 35
Kümülatif gelir vergisi matrahı takvim yılı sonuna kadar aylık matrahların toplamıdır,yılbaşında sıfırlanır,her ay bir önceki ayın küm. matrahına o ayki matrah eklenerek yılsonuna kadar gider.
Maaşınız yüksek olduğu için agi çakışması olmaz ve ayrıca o konuyu anlatmaya gerek duymuyorum.
Şu durumda sizin maaşınıza yansıyacak miktarı vergi dilimlerine göre aşağıda belirteceğim.
1.dilim % 15 --- 120 tl
2.dilim % 20 --- 160 tl
3.dilim % 27 --- 216 tl
4.dilim % 35 --- 280 tl
Uzunca anlattım ki hesaplama mantığını kavrayın diye,yoksa bunun herkes için geçerli bir standardı yoktur.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Ayrıca kızınızın engel oranı % 90 üzeri olduğundan ötv muafiyetli olarak araç alma hakkınız da bulunmaktadır.
Takıldığınız yer olursa yazarsınız,görüşmek üzere.